ASAYİŞ - 18 Aralık 2023 Pazartesi 14:09

Osmaniye’de asayiş uygulamaları: 21 tutuklama

A
A
A
Osmaniye’de asayiş uygulamaları: 21 tutuklama

Osmaniye’de polisin yaptığı asayiş uygulamalarında çeşitli suçlardan yakalanan 21 şahıs tutuklandı.


Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri son bir hafta içerisinde şehir genelinde farklı noktalarda oluşturulan uygulamalarda 170 kişiyi yakaladı. Şüphelilerden 7 ruhsatsız tüfek, 7 ruhsatsız tabanca, 4 kurusıkı tabanca, 1 bıçak, 47 muhtelif fişek, 2 bin 890 lira kumar parası, 361.54 gram uyuşturucu, 263 uyuşturucu hap, 1 çalıntı bisiklet, 1 çalıntı dizüstü bilgisayar, 6 çalıntı inşaat demiri, 1 çalıntı klima ve suçtan elde edildiği değerlendirilen 28 bin 530 lira ele geçirildi.


Yakalanan şahıslar hakkında gerekli yasal işlem yapılırken, 21’i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı



Osmaniye’de asayiş uygulamaları: 21 tutuklama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum ŞÖNİM, koruyucu ve önleyici hizmetlere yoğunlaştı Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) tarafından 2015-2024 yılları arasında şiddet mağdurlarına yönelik olarak 44 bin 110 farklı hizmet modelinin uygulandığını ifade etti. Yapılan işlemlerin sadece şiddet odaklı olmadığını ifade eden Aykut, rehberlik, danışmanlık, psiko-sosyal destek, barınma hizmetleri gibi çok yönlü çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Aykut, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen işlemlerin niceliğinden çok niteliğine önem verdiklerine dikkat çekti. Aykut, ŞÖNİM’in 2015-2024 yılları arasında şiddet mağdurlarına yönelik olarak 44 bin 110 farklı hizmet modelinin uygulandığını belirtti. Yapılan işlemlerin sadece şiddet odaklı olmadığını ifade eden Aykut, rehberlik, danışmanlık, psiko-sosyal destek, barınma hizmetleri gibi çok yönlü çalışmaların yürütüldüğünü söyledi. Her vatandaş için birden fazla farklı hizmet modeli uygulanabileceğini ifade eden Aykut, "Kurumumuza başvuran bir kişi için birden fazla işlem gerçekleştirilebiliyor, bu da toplam işlem sayısını artırıyor ancak bizim için sayılar değil, verilen hizmetlerin kalitesi ve koruyucu-önleyici niteliği önemlidir.ŞÖNİM, şiddet mağdurlarına yönelik geniş kapsamlı bir hizmet sunuyor. Ekonomik destek, barınma hizmeti, rehberlik ve danışmanlık, şiddet uygulayan eşe karşı alınan tedbirler, konuk evi sonrası takip, gizlilik kararları ve iş yeri değişikliği gibi birçok alanda destek sağlanıyor. 2015 yılından bu yana toplam 44 bin 110 hizmet modeli hayata geçirilmiş durumda’’dedi. Aykut, şiddet uygulayanlara da yönelik olarak çeşitli programların uygulandığını belirterek, bu kapsamda eğitim ve rehabilitasyon programlarına yönlendirme, psiko-sosyal destek hizmeti gibi çalışmalar yürütüldüğünü ve bu hizmetlerden toplam bin 602 kişinin faydalandığını kaydetti. Aykut, ŞÖNİM’in sadece şiddet mağdurlarına ve şiddet uygulayanlara yönelik çalışmalar yapmadığını, aynı zamanda toplumsal farkındalığın artırılması için de yoğun çaba sarf ettiğini ifade etti. Aykut, 2015-2024 yılları arasında farkındalık hizmetleri kapsamında 26 bin 782 kişiye eğitim verildiğini belirterek, eğitimlerin vatandaşlar, öğrenciler, muhtarlar ve kamu personeline yönelik olduğunu ifade etti. Aykut, farkındalık artırmaya yönelik toplam 289 program düzenlendiğini belirterek, Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün yürüttüğü bu çalışmalar, toplumu şiddete karşı bilinçlendirmeyi ve koruyucu hizmetler sunmayı amaçladığını söyledi. Aykut, her bir hizmet modelinin, kadınların ve şiddet mağduru bireylerin yüksek yararı için tasarlandığını belirterek, bu çalışmaların kararlılıkla devam edeceğinin altını çizdi.
Erzincan Ahmet Kutsi Tecer Kültür Evi genç, yaşlı, yerli ve yabancı birçok ziyaretçiyi ağırlıyor Ahmet Kutsi Tecer’in “Orda Bir Köy Var Uzakta” isimli şiirini ithaf ettiği Apçağa köyünde bulunan Ahmet Kutsi Tecer Kültür Evi ziyaretçilerini adeta nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor. Erzincan’ın Kemaliye (Eğin) ilçesine bağlı olan Apçağa köyünde yer alan Ahmet Kutsi Tecer Kültür Evi’ni her yıl yerli ve yabancı binlerce turist ziyaret ediyor. Köy meydanının girişinde konumlanan Kültür Evi’ne Ahmet Kutsi Tecer isminin ise yerel halk tarafından verildiği aktarıldı. 2006 yılında temeli atılan Kültür Evi’nin 2014 yılında faaliyete geçtiği belirtildi. Kültür Evi’nde Ahmet Kutsi Tecer’in ailesi tarafından bağışlanan eşyalar, kitaplar, çeşitli belgeler, soy kütüğü ve Ahmet Kutsi Tecer’in mektubu yer alıyor. Ahmet Kutsi Tecer Kültür Evi ile kırsal kültür mirasının özgün haliyle korunması, köy arşivinin kurulması, köy kütüğüne bağlı önemli bilim ve devlet insanlarının eser ve eşyalarının sergilenmesi amaçlanıyor. Anadolu’da köy müzelerinin ilk örneklerinden biri olan Ahmet Kutsi Tecer Kültür Evi, Apçağa Köyü’nün kültürel değişim sürecini ve kırsal kültür mirasını geleceğe taşıması açısından önemli bir rol üstleniyor. Ahmet Kutsi Tecer Kültür Evi’nde görev yapan Azra Nur Aydınlık Kültür Evi’nin Ahmet Kutsi Tecer’in kendi evi olmadığını belirtti. Aydınlık, “Kültür Evi Ahmet Kutsi Tecer’in anısına 10 yıl önce sıfırdan yapılmıştır. Burada Ahmet Kutsi Tecer’in kullandığı eşyalar ve köylü halkın bağışladığı yöresel kıyafetler, yöresel eşyalar bulunmakta. Ahmet Kutsi Tecer “Orda Bir Köy Var Uzakta” şiirini de Apçağa Köyü için öğretmenlik yaptığı dönemde ele almış. O meşhur şiir Erzincan’ın Kemaliye İlçesi Apçağa köyüne ait.” dedi. Öte yandan Kültür Evi’nin ziyaretçi sayısının her yıl daha da arttığı, özellikle Kültür Evi’nin gezi turlarının uğrak noktası olduğu kaydedildi.
Ağrı Kızların kuaför hayali gerçek oldu Türk Kızılay Ağrı Şubesi gönüllüleri “11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü” nedeniyle köy okulunda okuyan öğrencilerle bir araya gelerek onlara unutulmayacak bir gün yaşattı. Türk Kızılay Ağrı Şubesi Kadın Kolları gönüllüleri, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde kız çocuklarını unutmadı. Bu doğrultuda Ağrı Aile Destek Merkezi bünyesinde görevli kuaförlerle merkeze bağlı Gümüşyazı köyüne giden gönüllüler, daha önce hiç kuaföre gitmemiş kız çocuklarına sürpriz yaptı. Hayatlarında ilk kez bir kuaför tarafından saçları kesilen çocuklar, çeşitli oyun ve etkinliklerle dolu dolu bir gün geçirdi. Hayatında ilk kez bir kuaför tarafından saçlarının kesildiğini söyleyen Esmanur Taştan, “Bugün çok eğlendik. Kuafördeymişiz gibi saçlarımızı kestiler. Ben hiç kuaföre gitmedim, hayatımda ilk kez saçlarımı kestirdim. Oyunlar oynayıp eğlendik” ifadelerine yer verdi. Aile Destek Merkezi Koordinatörü ve Kızılay gönüllüsü Neslihan Taşdemir Yerlikaya, gönüllüler olarak her çocuk için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, “Bugün 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü. Bizler bugün Ağrı’nın merkeze bağlı Gümüşyazı köyüne geldik. Burada 14 çocuğumuz var. Kızlarımızın saç kesimlerini yaptık, kendileriyle oyunlar oynadık. Bizler Kızılay olarak diliyoruz ki dünya her zaman kız çocukları için, kadınlar için, tüm çocuklar ve insanlık için, hayvanlar için çok güzel bir yer olsun. Bunun için çalışıp, gönüllüler olarak elimizden geleni her zaman yapacağız” dedi.