ASAYİŞ - 24 Eylül 2024 Salı 14:44

Motosiklet ile kamyonet çarpıştı, anne ile oğlu ağır yaralandı

A
A
A
Motosiklet ile kamyonet çarpıştı, anne ile oğlu ağır yaralandı

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde motosiklet ile kamyonetin karıştığı kazada, motosiklette bulunan anne ve oğlu ağır yaralandı.


Kaza, Düziçi ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi Hayvan Pazarı yolunda meydana geldi. Musa Ç.’nin kullandığı 33 D 8097 plakalı kamyonet ile Ökkeş Ç.’nin kullandığı 33 AIU 485 plakalı motosiklet çarpıştı. Kaza sonrası ihbar üzerine olay yerine 112 sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan motosiklet sürücüsü Ökkeş Ç. ve motosiklette yolcu olarak bulunan annesi Cihangül Ç. olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans ile hastaneye kaldırıldı.


Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.



Motosiklet ile kamyonet çarpıştı, anne ile oğlu ağır yaralandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Marmaris Belediyesi’nden karayolu kenarında temizlik çalışması Datça Karayolu kenarında temizlik çalışması yapan Marmaris Belediyesi ekipleri, yangın ve seli önlemek için kurumuş ağaç parçalarını toplarken; ormana atılan 1 kanepe, 1 yatak, 1 klozet, çok sayıda cam ve pet şişe gibi atıkları bertaraf etti. Marmaris Belediyesi ekipleri, Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Datça karayolu kenarında yapılan kesim ve budama işlemi sonucu oluşan ve yangın ile yağmur döneminde sele sebep olabilecek kurumuş ağaç parçaları ve budama atıklarının temizlenmesi için bir çalışma başlattı. Duyarsız vatandaşlar tarafından çevreye atılan çöplerin de toplandığı çalışma bugün Mezargediği mevkiinde başladı. Temizlik İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasında Orman İşletme Müdürlüğü’nün yaptığı budama ve kesim sonrası ormanlık alanda kalan kurumuş dallar, ağaç parçaları toplandı. Büyük olan parçalar hızarla kesilerek kepçe yardımıyla kamyona yüklendi. Öte yandan bir ekip de mıntıka temizliği gerçekleştirdi. Duyarsız vatandaşlar tarafından atılan atıkları toplayan ekip 1 kanepe, 1 yatak, 1 klozet, çok sayıda cam ve pet şişe gibi atıkları çıkardı. 8 farklı noktada yapılacak olan temizlik çalışmasının 4 gün süreceğini söyleyen Temizlik İşleri Müdürü Zafer Yılmaz, “10 personel ve 3 araçla yaptığımız bu işi hem yangına karşı önlem hem de önümüzdeki kış sezonunda sel tehlikesine karşı hayata geçiriyoruz. Çalışmanın süreceği 4 gün boyunca Datça karayolunu kullanacak olan vatandaşlarımızın trafikte dikkatli olmalarını rica ediyoruz” dedi. İlk gün ormanlık alandan kanepe, yatak, pet şişe, cam şişe gibi atıkları topladıklarını ifade eden Yılmaz, “Atıkların doğaya atılmaması tüm vatandaşlarımızı duyarlılığa davet ediyoruz” diyerek sözlerini bitirdi.
Samsun Büyükşehirden Pati Şenliği Samsun Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, Kent Park’ta “Pati Şenliği” düzenliyor. Hayvanları Koruma Günü’ne özel düzenlenecek program ile hayvanseverler ve can dostları bir araya getirecek. Pati Şenliği’nde; veteriner hekim danışma hizmetinden sahiplendirmeye, konserden çeşitli eğlencelere birçok etkinlik vatandaşlarla buluşacak. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ‘Pati Şenliği’ düzenleniyor. 4’üncüsü gerçekleşecek Pati Şenliği’nde bu yıl da hayvanseverler ve patili dostlar bir araya gelecek. 4 Ekim Cuma günü saat 12.30’da Atakum ilçesi Kent Park’ta gerçekleşecek Pati Şenliği, Cansu Çebi konseri ile başlayacak. Etkinlikte veteriner hekimler tarafından bilgilendirmelerin ve sahiplendirme işlemlerinin yapılabileceği stantlar kurulacak. Yüz boyama, palyaço gibi etkinlikler de programa renk katacak. Tüm hayvan severlerin eğlenceye doyacağı etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi tarafından misafirlere çeşitlik ikramlar da yapılacak. Sokak hayvanlarının tedavi, bakım, beslenme ve barınma gibi ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, Hayvan Hakları Günü’nde düzenleyeceği “4’üncü Pati Şenliği” ile hem vatandaşları hayvan hakları konusunda bilgilendirmeyi hem de sokak canlarına sahiplendirme de yaparak sıcak bir yuvaya kavuşmalarını amaçlıyor.