ASAYİŞ - 28 Temmuz 2024 Pazar 09:59

Depremzede esnafın konteynerine giren hırsız içli köfte yiyip, bulaşıkları yıkadı

A
A
A
Depremzede esnafın konteynerine giren hırsız içli köfte yiyip, bulaşıkları yıkadı

Osmaniye’de, depremzedeler için yapılan konteyner çarşıda ev yemekleri yapan iş yerine giren hırsız içli köfteyi pişirip yedikten sonra bulaşığını da yıkayıp iş yerinden ayrıldı.


Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de depremde iş yerleri yıkılan esnaflar için kurulan Cebelibereket Konteyner Çarşısı’nda ev yemekleri yapan Nagihan Başaran’ın işyerine hırsız girdi. Sabah işyerini açmak için gelen Başaran, kapının ve klimanın açık olduğunu fark etti. İşyerine oğlunun girdiğini düşünen Nagihan Başaran, oğlunu aradığında aslında işyerine hırsız girdiğini fark etti. İşyerini kontrol eden Başaran, dolapta bulunan içli köftelerin ve içeceklerin eksik olduğunu fark etti. Çevredeki esnafın da iş yerlerinden bir şeylerin alındığını öğrenmesi üzerine Başaran, mutfak tezgahının yanında bulunan yıkanmış tava ve kaşıkları görünce şaşırdığını söyledi.


Hayatında ilk defa böyle bir olayın başına geldiğini söyleyen Nagihan Başaran, ’’İş yerime geldiğimde kapımın açık olduğunu fark ettim. İçeriye girdim işte, oğlumu aradım. Acaba dedim hani oğlum mu geldi, o mu gitti falan diye. Sonra işte etrafa baktığımda dolapta içli köftelerimi çıkarmışlar, güzel kızartmışlar, yemişler, tavayı da yıkamışlar hatta. Dolabı kontrol ettim içeceklerde eksiklik vardı. Ben önce oğlum yaptı sandım. Çok kızdım çocuğa, niye dedim klimayı açık bıraktın, kapıyı kilitlemedin, bu köfteyi niye yedin falan diye. Anne ben köfte falan yemedim, dükkana da gitmedim dedi. Esnaf komşularımızın dükkanlarına da yine aynı şekilde girilmiş. Onlardan da bir şeyler alınmış. Yani yemiş içmiş bir güzelce tavayı da yıkamış, tertemiz bir de böyle ters çevirmiş. İşte gerekli tedbirleri aldım, kapının kilitlerini değiştirdim. Böyle bir olay yaşadık’’ dedi.



Depremzede esnafın konteynerine giren hırsız içli köfte yiyip, bulaşıkları yıkadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Yalçın okul arkadaşlarıyla buluştu Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın; hem öğrencilik hem de öğretmenlik yıllarının geçtiği Kartal Merkez Endüstri Meslek Lisesi’nde okul arkadaşlarıyla bir araya geldi. Merkez Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği’nin okul bahçesinde düzenlediği programa AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı’nın yanı sıra dernek başkanı Cafer Beydilli ve çok sayıda mezun katıldı. Burada okul arkadaşlarına hitaben kısa bir konuşma yapan Başkan Yalçın, yıllar sonra yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek; "Ülkemizin teknik eleman ihtiyacına önemli bir katkı sağlayan şehrimizin köklü okulunun mezunlarıyla bir araya gelip eski hatıraları canlandırdık. Gerek mezunu olduğum metal bölümü, gerekse diğer bölümlerdeki öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızla buluşmak o günleri konuşmak mutluluk vericiydi. Ayrıca TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi önemli projelerde yaptıkları robot ve insansız hava araçlarıyla ödül kazanan gençlerimizi tebrik ediyor, ülkemizin teknolojik hamleye katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum” dedi. Programda sınıflar ve atölyeler gezilerek öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar incelendi. Bilgisayar simülasyonları ve robotların dikkat çektiği inceleme gezisinde Başkan Yalçın’a öğrencilik yıllarını gösteren bir portresi de hediye edildi. Atölye çalışması ile yapılmış portrede “Okulumuza yapmış olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.
İzmir Bayraklı’da çocuklar mahalle şenliğinde doyasıya eğlendi Bayraklı Belediyesi tarafından, Gümüşpala Mahallesi’ndeki pazar yeri halı sahasında gerçekleştirilen mahalle şenliği, çocuklar ve ailelerine keyifli anlar yaşattı. Renkli gösteriler, eğitici atölyeler ve sportif oyunlarla dolu şenlikte katılımcılar, kukla gösterileri, palyaço performansları ve çeşitli aktivitelerle gönüllerince eğlendi. Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen mahalle şenliği, Gümüşpala Mahallesi’nde çocuklar ve aileleri için keyifli anlara sahne oldu. Etkinlikte Belediye Başkanı İrfan Önal, mahalle sakinleriyle sohbet ederek, çocukların coşkusuna ortak oldu. Kukla gösterisi, bubble show ve palyaço performansları çocukların büyük ilgisini çekerken, sahne şovları hem çocukları hem de ailelerini eğlendirdi. Eğitici atölyelerde astronomi, zeka oyunları, arkeoloji, robotik kodlama ve bilim gibi alanlarda eğitim alarak eğlenme fırsatı bulan çocuklar, sportif oyunlarda da kıyasıya mücadele etti. Spor işleri müdürlüğünün organize ettiği Survivor parkuru, çuval yarışı, halat çekme ve penaltı atışı gibi aktiviteler de büyük heyecan yaşattı. Etkinliğe Başkan İrfan Önal’ın yanı sıra; muhtarlar, meclis üyeleri, yüzlerce çocuk ve aileleri katıldı. Başkan Önal, “Soğukkuyu Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz sokak şenliğimizi şimdi Gümüşpala Mahallesi’ne taşıdık. Bu şenliklerle çocuklarımızı bir araya getiriyor, mahalle kültürünü ve dayanışma ruhunu pekiştiriyoruz. Bilim, sanat ve spor dolu bu etkinlikte çocuklarımızın ve ailelerinin mutluluğunu görmek bizim için en büyük ödül. Katılım gösteren tüm ilçe sakinlerimize teşekkür ediyorum. Her yaş grubundan vatandaşımızla buluşmaya devam edeceğiz” dedi.
Manisa Öykü Gürman söyledi vatandaşlar eşlik etti Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesinde bu sene ilki gerçekleştirilen ’Yeşilyurt Çeşitli Üzüm Festivali’ Öykü Gürman konseriyle tamamlandı. Öykü Gürman sahnedeyken seyircilerin arasından bir vatandaşın ’Oy beni vurun’ türküsünü seslendirmeye başlaması üzerine sanatçı mikrofonu vatandaşa ulaştırarak türküyü tamamlamasını sağladı. Alaşehir’de bu sene ilk kez gerçekleştirilen ’Yeşilyurt Çeşitli Üzüm Festivali’ tamamlandı. Alaşehir’in üzüm çeşidi yönünden en zengin mahallesi olan Yeşilyurt Mahallesinde tanıtım amacıyla ilk kez Çeşitli Üzüm Festivali düzenlendi. Üç gün süren festivalde Yeşilyurt Pazaryerine esnaflar stantlar kurarak, satışlar yaptı. Festival, dün gece ünlü sanatçı Öykü Gürman’ın konseri ile tamamlandı. Coşkulu kalabalığa seslenen Öykü Gürman yaklaşık iki saat kaldığı sahnede birbirinden güzel 24 eser seslendirdi. Öykü Gürman şarkılarını seslendirirken, coşkulu kalabalık da şarkıcıya eşlik etti. Öykü Gürman’a çiçek veren ve ’Hoş geldin’ diyen Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği yaparak, Mehmet Doğan sponsorluğunda etkinlik düzenledik. Amacımız dünyaca ünlü Sultaniye üzümün tanıtımının yanı sıra Sultaniye üzümüne alternatif çeşit üzümlerimizi de tanıtmak. Alaşehir’deki festivalimizden daha fazla kalabalık oluşturdunuz. Demek ki bu sadece bizden kaynaklı değil, sanatçımız Öykü Hanım’dan kaynaklı bir olay. Ben bu festivalde emeği geçen tüm sponsorlarımıza ve meclis üyemiz Mehmet Doğan’a teşekkür ederim. Bu akşam hep birlikte eğleneceğiz. Karşımızda bir cumhuriyet kadını var. Cumhuriyet demek kadın demektir. Kadın–erkek birlikte eğlenmek demektir. Sizlere cumhuriyet tadında eğlenceler diliyorum” dedi. Vatandaştan muhteşem performans Havai fişek gösterilerinin yapıldığı gecede seyirciler arasından Pevrul Avşar isimli vatandaş bir anda çıplak sesle ’Oy beni vurun’ isimli türküyü seslendirmeye başlayınca Öykü Gürman mikrofonu vatandaşa ulaştırarak türküyü tamamlamasını sağladı. Pevrul Avşar’ın sesini çok beğendiğini söyleyen Öykü Gürman aynı eseri kendisi de seslendirdi. Bir izleyenin pankarta yazdığı ’Oy Asiye, Vazgeçmedim Sevmekten, korkmam inan ölmekten’ yazılı dövizini de sahneye alan Gürman, sempatik tavırları ve sesiyle vatandaşları adeta büyüledi. Festivalin son gecesinde Kula Belediye Başkanlığı görevine kısa bir süre sonra dönmesi beklenen Hikmet Dönmez, Eşme Yeleğen Belediye Başkanı Ecevit Emir, Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı da Alaşehir Belediyesini yalnız bırakmadı.
Manisa Öykü Gürman söyledi, vatandaşlar eşlik etti Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesinde bu sene ilki gerçekleştirilen ’Yeşilyurt Çeşitli Üzüm Festivali’ Öykü Gürman konseriyle tamamlandı. Öykü Gürman sahnedeyken seyircilerin arasından bir vatandaşın ’Oy beni vurun’ türküsünü seslendirmeye başlaması üzerine sanatçı mikrofonu vatandaşa ulaştırarak türküyü tamamlamasını sağladı. Alaşehir’de bu sene ilk kez gerçekleştirilen ’Yeşilyurt Çeşitli Üzüm Festivali’ tamamlandı. Alaşehir’in üzüm çeşidi yönünden en zengin mahallesi olan Yeşilyurt Mahallesinde tanıtım amacıyla ilk kez Çeşitli Üzüm Festivali düzenlendi. Üç gün süren festivalde Yeşilyurt Pazaryerine esnaflar stantlar kurarak, satışlar yaptı. Festival, dün gece ünlü sanatçı Öykü Gürman’ın konseri ile tamamlandı. Coşkulu kalabalığa seslenen Öykü Gürman yaklaşık iki saat kaldığı sahnede birbirinden güzel 24 eser seslendirdi. Öykü Gürman şarkılarını seslendirirken, coşkulu kalabalık da şarkıcıya eşlik etti. Öykü Gürman’a çiçek veren ve ’Hoş geldin’ diyen Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği yaparak, Mehmet Doğan sponsorluğunda etkinlik düzenledik. Amacımız dünyaca ünlü Sultaniye üzümün tanıtımının yanı sıra Sultaniye üzümüne alternatif çeşit üzümlerimizi de tanıtmak. Alaşehir’deki festivalimizden daha fazla kalabalık oluşturdunuz. Demek ki bu sadece bizden kaynaklı değil, sanatçımız Öykü Hanım’dan kaynaklı bir olay. Ben bu festivalde emeği geçen tüm sponsorlarımıza ve meclis üyemiz Mehmet Doğan’a teşekkür ederim. Bu akşam hep birlikte eğleneceğiz. Karşımızda bir cumhuriyet kadını var. Cumhuriyet demek kadın demektir. Kadın -erkek birlikte dans edip eğlenmek demektir. Sizlere cumhuriyet tadında eğlenceler diliyorum” dedi. Vatandaştan muhteşem performans Havai fişek gösterilerinin yapıldığı gecede seyirciler arasından Pevrul Avşar isimli vatandaş bir anda çıplak sesle ’Oy beni vurun’ isimli türküyü seslendirmeye başlayınca Öykü Gürman mikrofonu vatandaşa ulaştırarak türküyü tamamlamasını sağladı. Pevrul Avşar’ın sesini çok beğendiğini söyleyen Öykü Gürman aynı eseri kendisi de seslendirdi. Bir izleyenin pankarta yazdığı ’Oy Asiye, Vazgeçmedim Sevmekten, korkmam inan ölmekten’ yazılı dövizini de sahneye alan Gürman, sempatik tavırları ve sesiyle vatandaşları adeta büyüledi. Festivalin son gecesinde Kula Belediye Başkanlığı görevine kısa bir süre sonra dönmesi beklenen Hikmet Dönmez, Eşme Yeleğen Belediye Başkanı Ecevit Emir, Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, Köprübaşı Belediye Başkanı Fatih Taşlı da Alaşehir Belediyesini yalnız bırakmadı.