ASAYİŞ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 10:22

Gaziantep’te 1 milyon TL değerinde telefon ve aksesuar ele geçirildi

A
A
A
Gaziantep’te 1 milyon TL değerinde telefon ve aksesuar ele geçirildi

Gaziantep’te jandarmanın bir ev ve iş yerine yaptığı operasyonda 1 milyon 350 bin TL değerinde gümrük kaçağı akıllı cep telefon ile elektronik aksesuar ele geçirildi.


Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında Oğuzeli ilçesinde A.Ç. isimli yabancı uyruklu şahsa ait ev ve işyerinde adli arama yapıldı. Arama neticesinde piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 350 bin TL olan gümrük kaçağı 65 adet akıllı telefon ile 152 adet elektronik aksesuar ele geçirildi.


Gözaltına alınan 1 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çankırı Çankırı’nın şifa kaynağı kaya tuzundan üretilen lambalar evlerin havasını değiştiriyor Çankırı’nın meşhur kaya tuzundan yapılan tuz lambaları, negatif iyot salınımı özelliği ile doğal hava temizleyici özelliği taşıyor. Kentte çeşitli şekiller verilerek üretilen tuz lambaları Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. Çankırı’nın binlerce yıllık mağaralarından çıkartılan kaya tuzlarından üretilen tuz lambaları, sadece estetik bir obje olmanın ötesine geçerek doğal bir hava temizleyici olarak evlerde yerini alıyor. Negatif iyon salınımı yaparak ortamdaki hava kalitesini artıran lambalar, astım ve KOAH gibi solunum rahatsızlıklarına sahip hastalar tarafından tercih ediliyor. Çankırı’da tuz lambası üretimi yapan İlyas Ak, tuz lambalarının havayı arındırma özelliğiyle kötü koku, rutubet ve bakterileri ortadan kaldırdığını belirtti. “Genellikle çocuk odalarına koyuyorlar" Vatandaşların bebek odalarına koymak için tuz lambaları aldığına dikkat çeken Ak, “Çankırı’nın doğal kaya tuzundan tuz lamba yapıyoruz. İçerisinde sadece Çankırı’nın meşhur tuzu ve aydınlatıcı lamba vardır. Altına bir tahta ve kablo takıp hazırlıyoruz. Tuz lamba, aydınlatıcı lamba sayesinde ısındığı zaman yaydığı iyonlar ortamdaki negatif iyonları pozitif hale getiriyor ve bu sayede ortamdaki hava filtre edilmiş hale geliyor. Bu sayede de sağlıklı ve temiz bir hava almış oluyoruz. Astım, KOAH, nefes darlığı olan hastalar, yayılan bu pozitif iyonlarla daha rahat ve sağlıklı nefes alıyor. Ayrıca ortamdaki nem, koku ve rutubeti de kendine çekerek gideriyor. Tuz lambası gece lambası olarak alanlar da var, sağlığına kavuşmak için alanlar da var. Çocuklarda doğumdan sonra yaşanan astım ve sarılık hastalıkları için genellikle çocuk odalarına koyuyorlar. Tuz lambası, kötü havayı filtre ettiği için klimalardan daha üstün. Tuz bir asit olduğu için ortamdaki bakterileri de öldürüyor” dedi.
Niğde TOBB’un Katkılarıyla NiTSO ve NTB’den öğrencilere eğitim yardımı Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) ile Ticaret Borsası (NTB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) katkılarıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim yardımında bulundu. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası ve Niğde Ticaret Borsası’nın yıllardır birlikte devam ettirdikleri eğitim desteği çerçevesinde Niğde Ticaret ve Sanayi Odası öğrencilere kaban yardımında bulunurken, Niğde Ticaret Borsası ise kışlık bot yardımı yaptı. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda gerçekleşen programa; Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Niğde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyanık, NİTSO Meclis Başkanı Serdar Ecemiş, NTB Meclis Başkanı Haluk Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, Niğde Ticaret Ve Sanayi Odası ve Niğde Ticaret Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri ve okul idarecileri katıldı. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılan kaban ve botlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "İhtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak kaban ve botların alımında, Niğde il genelinde faaliyet gösteren Odamız üyesi olsun olmasın birçok yerel firmaya teklifler dağıtıldı. Odamıza gönderilen tekliflerden ekonomik açıdan ve kalite bakımından en uygun teklifi veren Niğde ilindeki firmalardan kaban ve botlar temin edildi. Odamız ve borsamız personelinin ortak çalışmalarıyla öğrencilerimize ulaştırılmak üzere hazırlanan kaban ve botların gönderilecekleri okullara göre tasnifleri yapıldı. İlimizde toplam 500 adet kaban ve bot yardımında bulunduk. Dağıtımların hangi öğrencilere yapılacağının belirlenmesinde Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yöneticilerinin önemli katkıları oldu. Buradan değerli katkılarından dolayı başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimizin kaban ve botlarını iyi günlerde kullanmalarını diliyorum" ifadelerine yer verdi. İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ise her yıl geleneksel hale gelen bu yardımdan dolayı emeği geçenlere teşekkür ederek, kış ayları başlamadan öğrencilerin bu yardımlarla buluşmasının önem arz ettiğini belirtti.
Denizli Beyağaç’ın ‘Proföser’leri Teknofest 2024’te Türkiye 1. Oldu Denizli’nin Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, Teknofest 2024’te Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza atan “Profesör” ekibinin öğretmen ve öğrencilerini kutladı. Teknofest 2024’te Denizli’yi “Robolig” kategorisinde temsil eden Beyağaç Ortaokulu Profesör Takımı, Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Tübitak’ta Türkiye üçüncülüğü kazanan Beyağaç’ın Profesör Takımı, Antalya’da düzenlenen Teknofest’te Robolig Ortaokul kategorisinde şampiyon olarak Denizli’ye büyük bir gurur yaşattı. Profesör ekibi önceden de mansiyon ödüllerinden biri olan "En İyi Takım Ruhu" ödülünü almıştı Bu büyük gurur anında öğrenci ve öğretmenleri Teknofest’te yalnız bırakmayan Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün, ilçenin gururu olan öğrencileri ve öğretmenleri Teknofest dönüşü makamında ağırladı. Başkan Pütün, “Beyağaç Atatürk Ortaokulu "Profesör" Takımımız, Teknofest’te Türkiye birincisi oldu. İlçemiz adına böylesine önemli bir başarı elde eden takımımızla gurur duyuyoruz. Öğretmenimiz Emrah Bölüm ile öğrencilerimiz Ayten Özdemir, Hasan Erol, Bahar Bozdağ ve Tuana Gün ilçemizi başarıyla temsil ederek, göğsümüzü kabarttılar. Başarılarınız daim olsun. İlçemizin geleceğine yön veren bu değerli gençlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Teknoloji ve inovasyonun kalbi gençlerimizle atıyor. Emeği geçen herkesi kutlarız” dedi.