GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 10:24

Başkan Yalçın okul arkadaşlarıyla buluştu

A
A
A
Başkan Yalçın okul arkadaşlarıyla buluştu

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın; hem öğrencilik hem de öğretmenlik yıllarının geçtiği Kartal Merkez Endüstri Meslek Lisesi’nde okul arkadaşlarıyla bir araya geldi.


Merkez Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği’nin okul bahçesinde düzenlediği programa AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı’nın yanı sıra dernek başkanı Cafer Beydilli ve çok sayıda mezun katıldı. Burada okul arkadaşlarına hitaben kısa bir konuşma yapan Başkan Yalçın, yıllar sonra yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek; "Ülkemizin teknik eleman ihtiyacına önemli bir katkı sağlayan şehrimizin köklü okulunun mezunlarıyla bir araya gelip eski hatıraları canlandırdık. Gerek mezunu olduğum metal bölümü, gerekse diğer bölümlerdeki öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızla buluşmak o günleri konuşmak mutluluk vericiydi. Ayrıca TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi önemli projelerde yaptıkları robot ve insansız hava araçlarıyla ödül kazanan gençlerimizi tebrik ediyor, ülkemizin teknolojik hamleye katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum” dedi.


Programda sınıflar ve atölyeler gezilerek öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar incelendi. Bilgisayar simülasyonları ve robotların dikkat çektiği inceleme gezisinde Başkan Yalçın’a öğrencilik yıllarını gösteren bir portresi de hediye edildi. Atölye çalışması ile yapılmış portrede “Okulumuza yapmış olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.



Başkan Yalçın okul arkadaşlarıyla buluştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahyalı milli sporcu Doruk Cengiz, Teknofest 2024’te ikincilik elde etti Adana’da düzenlenen Türkiye’nin en büyük teknoloji ve havacılık etkinliği olan Teknofest 2024’te, Nafi Güral Fen Lisesi’nin genç yeteneklerinden biri olan Doruk Cengiz, kendi tasarlayıp geliştirdiği dronu ile ikinci oldu. Henüz 11 yaşında milli sporcu olan Doruk Cengiz, yarışmanın finalinde kıyasıya mücadele eden pek çok katılımcıyı geride bırakarak ikincilik elde etti. Kendi imkanlarıyla tasarladığı ve büyük bir özenle hazırladığı dron, Cengiz’in teknolojiye olan tutkusunu ve yeteneklerini gözler önüne serdi. Özellikle genç yaşına rağmen milli sporcu unvanına sahip olması ve bu alanda gösterdiği başarılar, onu Teknofest’in en dikkat çeken isimlerinden biri haline getirdi. Yarışmanın sonunda, Doruk Cengiz’e kazandığı ikincilik ödülü, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar tarafından takdim edildi. Türkiye’yi uluslararası arenada da temsil eden Doruk Cengiz, ödül töreni sırasında yaptığı konuşmada, teknolojiye olan ilgisinin çok küçük yaşlarda başladığını ve bu ilgisini geliştirmek için büyük bir azimle çalıştığını belirtti. Ayrıca, gelecek yıllarda daha büyük projelere imza atmak istediğini dile getirdi. Genç yaşında elde ettiği başarılarla dikkat çeken Doruk Cengiz, hem okulu Nafi Güral Fen Lisesi’ni hem de katıldığı milli müsabakalarda Kütahya ve Türkiye’yi gururla temsil ediyor.
Balıkesir Bandırma Tarih Kulübü Dergisi’nin tanıtım ve imza etkinliği yoğun ilgi gördü Bandırma Tarih Kulübü Dergisi’nin basımına destek veren kurumlar, bugün Santral Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım ve imza etkinliğinde bir araya geldi. Etkinlik, Bandırma halkının ve tarih meraklılarının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Derginin editörlüğünü Bandırma Tarih Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Çağatay ve tarihçi Sema Odacıl üstlenirken, dergiye katkıda bulunan yazarlar arasında Prof. Dr. Mehmet Karayaman, Dr. Ulaş Töre Sivrioğlu, Enver Ayaz ve Derya Çağatay yer aldı. Etkinlikte, dergide yer alan makaleler ve Bandırma’nın tarihi üzerine katılımcılara önemli bilgiler sunuldu. Gelirler Burs Fonuna Bağışlandı Etkinlik aynı zamanda önemli bir sosyal sorumluluk projesine de ev sahipliği yaptı. Elde edilen gelirler, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin burs fonlarına bağışlanarak, çağdaş nesiller yetiştirme amacıyla mücadele eden öğrencilere destek sağlandı. Etkinlikte ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma’ya gelişinin 99. yıl dönümü dolayısıyla bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, Bandırma’nın kurtuluş tarihi ve Atatürk’ün bu süreçteki rolü anlatıldı. Bunun yanı sıra, 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’ne özel olarak eğitimdeki güncel sorunlar ve öğretmenlerin toplumsal rolü üzerine de önemli mesajlar verildi. Bandırma Tarih Kulübü, yerel tarih çalışmalarıyla Atatürkçü nesillerin yetişmesine katkı sunmayı sürdüreceklerini belirterek, etkinliğe katılan tüm destekçilere teşekkür etti.
Antalya Motosikletlerin plakasını söküp drift pistine gittiler Manavgat’ta drift pistine giderken Jandarma ekiplerine yakalanan ve ’dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan 3 motosiklet sürücüsüne toplam 88 bin 502 TL para cezası uygulandı. Manavgat Belediyespor-Kaş Kınıkspor arasında Manavgat Atatürk Stadı oynanan BAL ligi karşılaşmasında görevli Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Trafik Kısım Komutanlığı ekipleri maç oynandığı sırada stat önünde kask takmayan sürücülere, plakasız ve abartılı egzoz takılı motosikletlere yönelik uygulama gerçekleştirdi. Hızır timleri kaçmaya çalışanlara göz açtırmadı Trafik ekipleri tarafından gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 saat süren uygulama kapsamında drift pistine gitmekte olan motosikletler durdurularak sorgulanırken ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan motosikletler hızır timi olarak adlandırılan motosikletli trafikçiler tarafından yakalandı. Uygulama sırasında Alptuğ Ş.’nin kullandığı motosiklet, ekiplerin dur ihtarına uymazken başkasına ait motosikleti kullandığı belirlenen sürücünün sürücü belgesinin olmaması, plaka takılı olmaması, kask takmaması, abartılı egzoz ve ‘dur’ ihtarına uymaması nedeniyle toplam 45 bin 56 TL, Yiğit A. B’ye sürücü belgesi olmaması, plakasının takılı olmaması ve yine ‘dur’ ihtarına uymaması nedeniyle 25 bin 400 TL, Dorukhan B.’ye de abartılı egzoz, plaka takmamak ve kask takmamaktan 18 bin 46 TL olmak üzere 3 motosiklet ve sürücüsüne toplam 88 bin 502 TL para cezası uygulanırken motosikletler trafikten men edildi.