GÜNDEM - 29 Temmuz 2024 Pazartesi 13:01

Bot kazasında ölen genç kaptan son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Bot kazasında ölen genç kaptan son yolculuğuna uğurlandı

Muğla’da botların çarpışması sonucu hayatını kaybeden genç kaptan, memleketi Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı.


Geçtiğimiz günlerde Muğla’nın Fethiye ilçesi Göcek açıklarında Ayten Koyu mevkiinde gece saatlerinde 2 botun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 28 yaşındaki kaptan Güllü Torun Vasilev ölmüştü. Genç kadın için memleketi Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazının ardından genç kadının cenazesi yeni mezarlığa defnedildi. Cenaze namazında Torun’un yakınları zor anlar yaşadı.


Boğaziçi Mahalle Muhtarı Ömer Pehlivanoğlu, genç kadının ailesine başsağlığı diledi.



Bot kazasında ölen genç kaptan son yolculuğuna uğurlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Başkan Yalçın okul arkadaşlarıyla buluştu Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın; hem öğrencilik hem de öğretmenlik yıllarının geçtiği Kartal Merkez Endüstri Meslek Lisesi’nde okul arkadaşlarıyla bir araya geldi. Merkez Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği’nin okul bahçesinde düzenlediği programa AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı’nın yanı sıra dernek başkanı Cafer Beydilli ve çok sayıda mezun katıldı. Burada okul arkadaşlarına hitaben kısa bir konuşma yapan Başkan Yalçın, yıllar sonra yeniden bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek; "Ülkemizin teknik eleman ihtiyacına önemli bir katkı sağlayan şehrimizin köklü okulunun mezunlarıyla bir araya gelip eski hatıraları canlandırdık. Gerek mezunu olduğum metal bölümü, gerekse diğer bölümlerdeki öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımızla buluşmak o günleri konuşmak mutluluk vericiydi. Ayrıca TÜBİTAK ve TEKNOFEST gibi önemli projelerde yaptıkları robot ve insansız hava araçlarıyla ödül kazanan gençlerimizi tebrik ediyor, ülkemizin teknolojik hamleye katkı sağladıkları için teşekkür ediyorum” dedi. Programda sınıflar ve atölyeler gezilerek öğrenciler tarafından gerçekleştirilen çalışmalar incelendi. Bilgisayar simülasyonları ve robotların dikkat çektiği inceleme gezisinde Başkan Yalçın’a öğrencilik yıllarını gösteren bir portresi de hediye edildi. Atölye çalışması ile yapılmış portrede “Okulumuza yapmış olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.
İzmir Bayraklı’da çocuklar mahalle şenliğinde doyasıya eğlendi Bayraklı Belediyesi tarafından, Gümüşpala Mahallesi’ndeki pazar yeri halı sahasında gerçekleştirilen mahalle şenliği, çocuklar ve ailelerine keyifli anlar yaşattı. Renkli gösteriler, eğitici atölyeler ve sportif oyunlarla dolu şenlikte katılımcılar, kukla gösterileri, palyaço performansları ve çeşitli aktivitelerle gönüllerince eğlendi. Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen mahalle şenliği, Gümüşpala Mahallesi’nde çocuklar ve aileleri için keyifli anlara sahne oldu. Etkinlikte Belediye Başkanı İrfan Önal, mahalle sakinleriyle sohbet ederek, çocukların coşkusuna ortak oldu. Kukla gösterisi, bubble show ve palyaço performansları çocukların büyük ilgisini çekerken, sahne şovları hem çocukları hem de ailelerini eğlendirdi. Eğitici atölyelerde astronomi, zeka oyunları, arkeoloji, robotik kodlama ve bilim gibi alanlarda eğitim alarak eğlenme fırsatı bulan çocuklar, sportif oyunlarda da kıyasıya mücadele etti. Spor işleri müdürlüğünün organize ettiği Survivor parkuru, çuval yarışı, halat çekme ve penaltı atışı gibi aktiviteler de büyük heyecan yaşattı. Etkinliğe Başkan İrfan Önal’ın yanı sıra; muhtarlar, meclis üyeleri, yüzlerce çocuk ve aileleri katıldı. Başkan Önal, “Soğukkuyu Mahallesi’nde gerçekleştirdiğimiz sokak şenliğimizi şimdi Gümüşpala Mahallesi’ne taşıdık. Bu şenliklerle çocuklarımızı bir araya getiriyor, mahalle kültürünü ve dayanışma ruhunu pekiştiriyoruz. Bilim, sanat ve spor dolu bu etkinlikte çocuklarımızın ve ailelerinin mutluluğunu görmek bizim için en büyük ödül. Katılım gösteren tüm ilçe sakinlerimize teşekkür ediyorum. Her yaş grubundan vatandaşımızla buluşmaya devam edeceğiz” dedi.