- 19 Mayıs 2023 Cuma 15:40

Vali Yılmaz, “Devlet olarak bu süreçten alnımızın akıyla çıktık”

A
A
A
Vali Yılmaz, “Devlet olarak bu süreçten alnımızın akıyla çıktık”

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz şehirde basın mensuplarına şehirdeki son durumu hakkında bilgi verdi.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz şehirde basın mensuplarına şehirdeki son durumu hakkında bilgi verdi.


Vali Yılmaz, ilk günden itibaren vatandaşların barındırılması konusunda devletin bütün kurum ve kuruluşlarının çok ciddi bir çalışmanın içerisinde olduğuna dikkat çekerek, "Bu anlamda ilk önce vatandaşlarımızın çadır kentlerde barındırılması ve akabinde de konteyner kentlerin yapılması ile vatandaşlarımızın kalıcı konutlara geçinceye kadar İnşallah konteyner kentlerde yaşamlarını idame ettirilmesi için çalışmalar son hızıyla devam etmektedir” dedi.


Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, yapılacak olan çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Vali Yılmaz, depremden Osmaniye’nin de çok etkilendiğini belirterek, “Bu deprem esnasında çok sayıda bina yıkıldı. Toplama aldığımızda 687 binanın yıkıldığını tespit ettik. Acil yıkılacak 488 bina tespit ettik. Bunların yıkımını yaptık enkazını kaldırdık. O yıkılanların en azını kaldırdık. 10 bin civarında ağır hasarlı binamız var. Bunlarında ihalesini yaptık, sözleşmesini imzaladık. 90 gün süre verdik. İnşallah 3 ay içinde tamamen bu görüntüden ilimizi kurtarmak istiyoruz" dedi.


Devlet olarak bu süreçten alnımızın akıyla çıktın diyen Vali Erdinç Yılmaz,“Bu süreçte gerçekten devletimiz çok iyi bir mücadele verdi. Alnımızın da akıyla, Allah’ın izniyle de kalkıyoruz. Cevdetiye’nin hemen üstünde bin tane konut yapıyoruz. Bunun da altyapısını biz yapıyoruz. Avrupa Birliği ile çalışan bir şirket. Avrupa Birliği’nden hibe şeklinde alıyor. Çelik yapı üzerine kurulacak. Onu tamamladığımızda merkezinde de çarşı merkezi oluşturacağız. Ayrıca tabi 11 bin 600 konutluk kalıcı konutlarımızın yapımına başladık. Hızlı bir şekilde devam ediyor. Birçok binanın kabası tamamlanmak üzere, hızlı bir şekilde devam ediyor” dedi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Eğitimde ikinci bahar fırsatı, TOG’de 2024-2025 dönemi başladı Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde 2024-2025 eğitim öğretim yılı ve Tazelenme Üniversitesi açılış töreni gerçekleştirildi. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde (TOGÜ) 2024-2025 eğitim öğretim dönemi ve Tazelenme Üniversitesi açılış töreni, 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde geniş katılımla gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Başkanı İsmail Kahraman, Tokat Valisi Abdullah Köklü, Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, il protokolü, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Program, Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve öğrencilerinin müzik konseriyle başladı. “Yaşam boyu öğrenmeyi benimsiyoruz” Tazelenme Üniversitesi’nin önemine değinen TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, “Yaşam boyu öğrenme felsefesini benimseyen üniversitemiz, bu projeyle toplumsal sorumluluğunu bir kez daha ortaya koymaktadır” dedi. Ayrıca, üniversitenin bilimsel başarılarına vurgu yapan Rektör Yılmaz, yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin kentin kalkınmasına olan katkısını vurgularken, Tokat Valisi Abdullah Köklü ise üniversitenin topluma hizmetteki öncü rolüne dikkat çekti. Törenin açılış dersini veren TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman ise konuşmasında milli ve manevi değerlere vurgu yaparak, "Gençlerimize milli ruh aşılamamız lazım" dedi. Tören, akademik başarı ödüllerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.