- 19 Mayıs 2023 Cuma 13:21

Osmaniye’de 19 Mayıs coşkusu

A
A
A
Osmaniye’de 19 Mayıs coşkusu

Deprem bölgesi Osmaniye’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Deprem bölgesi Osmaniye’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 104’üncü yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.


Tören Atatürk heykeli önüne Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner’in çelenk koymasıyla başladı. Daha sonra tören, 7 Ocak Stadyumu’nun depremde hasar görmesi nedeniyle bu yıl Tosyalı Spor Salonu’nda devam etti. Sporcular, taşıdıkları Türk bayrağını Vali Erdinç Yılmaz’a teslim etti. Vali Yılmaz, bayrağı öperek teslim aldı.


Gençlik ve Spor İl Müdürü Hayrullah Ozan Çetiner, “Geleceğin dünyasında milli değerlerine sahip çıkan, iyi eğitimli, karşılaştığı sorunları akıl, bilim ve uzlaşma ile çözebilen nesiller söz sahibi olacaktır. Kuşkusuz bu süreçte en önemli görev ailelere ve eğitimcilerimize düşmektedir. Gençlerimizi anlamak için çaba göstermeliyiz. Dayatmacı olmak yerine onların düşüncelerine değer vermeli, sevgiyle, hoşgörüyle yaklaşmalıyız. En değerli varlığımız olan gençleri, kendine güvenen, güçlü, yetenekli ve donanımlı olarak yarınlara hazırlamalıyız. Bu güzel vatanı bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyorum” dedi.


Programın devamında günün anlam ve önemini belirten şiirler okunarak, tekvando, güreş ve jimnastik sporcuları gösteriler sundu. Dağcılık sporcularının bayrak gösterisi, salondaki kalabalık tarafından uzun süre alkışlandı.


6 Şubat’ta yaşanan depremlerden etkilenen Osmaniye’de depremin ilk dakikasından itibaren depremzedelerin yardımına koşan gönüllü gençlere Vali Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı ve 12’nci Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay Turgut Muhammet Çalışkanlar ile diğer protokol üyeleri tarafından teşekkür belgesi ve ödül verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Eğitimde ikinci bahar fırsatı, TOG’de 2024-2025 dönemi başladı Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde 2024-2025 eğitim öğretim yılı ve Tazelenme Üniversitesi açılış töreni gerçekleştirildi. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde (TOGÜ) 2024-2025 eğitim öğretim dönemi ve Tazelenme Üniversitesi açılış töreni, 15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi’nde geniş katılımla gerçekleştirildi. Törene Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Başkan Vekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi 27. Başkanı İsmail Kahraman, Tokat Valisi Abdullah Köklü, Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, il protokolü, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Program, Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyeleri ve öğrencilerinin müzik konseriyle başladı. “Yaşam boyu öğrenmeyi benimsiyoruz” Tazelenme Üniversitesi’nin önemine değinen TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, “Yaşam boyu öğrenme felsefesini benimseyen üniversitemiz, bu projeyle toplumsal sorumluluğunu bir kez daha ortaya koymaktadır” dedi. Ayrıca, üniversitenin bilimsel başarılarına vurgu yapan Rektör Yılmaz, yeni akademik yılın hayırlı olmasını diledi. Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin kentin kalkınmasına olan katkısını vurgularken, Tokat Valisi Abdullah Köklü ise üniversitenin topluma hizmetteki öncü rolüne dikkat çekti. Törenin açılış dersini veren TBMM 27. Başkanı İsmail Kahraman ise konuşmasında milli ve manevi değerlere vurgu yaparak, "Gençlerimize milli ruh aşılamamız lazım" dedi. Tören, akademik başarı ödüllerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.