- 17 Mayıs 2023 Çarşamba 13:10

Seçimlerden sonra depremzedelere yapılan eleştirilere dekontlu cevap

A
A
A
Seçimlerden sonra depremzedelere yapılan eleştirilere dekontlu cevap

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonucunda deprem bölgesindeki vatandaşları hedef alan, provokatif paylaşımda bulunan sosyal medya kullanıcılarına, Osmaniyeli depremzededen dekontlu cevap geldi.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimleri sonucunda deprem bölgesindeki vatandaşları hedef alan, provokatif paylaşımda bulunan sosyal medya kullanıcılarına, Osmaniyeli depremzededen dekontlu cevap geldi.


Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilden biri olan Osmaniye’de depremzede Hüdayi Demirci (32), Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinden sonra sosyal medya üzerinden deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlara yapılan eleştirilerin ardından, depremden sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım aracından aldığı 2 şişe suyun parasını, Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun banka hesabına yatırdı.


Sosyal medya üzerinden deprem bölgesindeki insanlara yapılan eleştirilere ve hakaretlere üzüldüğünü dile getiren Hüdayi Demirci, "6 Şubat depremlerinden Osmaniye olarak biz de etkilendik, evlerimizi terk ettik, eşimizi dostumuzu kaybettik, maddi ve manevi anlamda zarar gördük. Deprem sonrası açık yer bulamadığımız için Osmaniye Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi yardım aracından 2 adet su aldım. Seçimlerden sonra deprem bölgesinde yaşayan insanlara yapılan eleştiri ve hakaretlerden dolayı kendimi rahatsız hissedip Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun banka hesabına 2 adet suyun bedelini yatırdım. Bizim örfümüzde adetimizde düşene yardım eden insanlarız ama sosyal medyada günlerdir bizi yıpratıcı ve eleştiren yorumlara maruz kaldık, ben de bu yüzden aldığım 2 adet suyun bedelini yatırdım" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Üsküdar’da 529 yıllık tarihi Karadavud Paşa Cami’nin kubbe kısmında hasar oluştu Üsküdar’da, bulunan tarihi Karadavud Paşa Cami’nin kubbe kısmında sıva çökmesi meydana geldi. Tarihi caminin hasarlı kısmı Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından onarılmaya başlandı. Üsküdar’da, 1495 yılında Sultan II. Beyazıt’ın vezirlerinden Kara Davud Paşa tarafından yaptırılan Karadavud Paşa Camii’nin kubbe kısmında hasar meydana geldi. Sıva düşmesi olan bölge, görevliler tarafından güvenlik önlemi alınarak kapatıldı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, tarihi Karadavud Cami’sinde bakım ve onarım çalışmalarına başladı. Tadilat nedeniyle ise caminin ana bölümü kapatıldı. “Gerekli çalışmaları yapıp camiyi öncelikle projelendirip sonrasında özgün haline döndüreceğiz” Vakıflar Genel Müdürlüğü Sanat Eserleri ve Yapı İşleri Şube Müdürü Emre Öztürk, “Karadavud Paşa Camimiz 1500’lü yılların başında yapılmıştır. Geçen sürede defalarca restorasyon görmüş ve en son yapılan restorasyonu 1960’lı yıllarda gördü. O dönemlerde eski eserlerde betonarme uygulamalar yapıldığı için kubbesi betonarme yapılmıştır. Geçtiğimiz günlerde betonarme bölgede bir sıva parçası koparak aşağı düştü ve o sırada camide kimse yoktu. Önlem olarak harem kısmı ibadete kapatılmıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak gerekli çalışmaları yapıp camiyi öncelikle projelendirip sonrasında özgün haline döndüreceğiz” dedi. (ES-
Kayseri Atatürk’ün açtığı hastane binası 1 asırdır ayakta Kayseri’de 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından ’Memleket Hastanesi’ olarak açılan hastane binası 1 asırdır ayakta duruyor. Acıbadem Sağlık Grubu tarafından 2009 yılında restore edilen bina hastane olarak kullanılmaya devam ediyor. 14 Ekim 1924 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açılan ‘Memleket Hastanesi’ bugün 100. yaşına girdi. 2009 yılında Acıbadem Sağlık Grubu tarafından aslına uygun olarak restore ettirilen tarihi bina yeniden hastane olarak vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda Acıbadem Kayseri Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz, bina hakkında bilgiler verdi. Acıbadem Kayseri Hastanesi’nde hizmet veren tarihi binanın ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk tarafından ‘Memleket Hastanesi’ olarak açıldığını dile getiren Akbeyaz, tarihi binanın faal olarak Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde hizmet vermesinin çok büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Akbeyaz, bünyelerinde bulunan tarihi binanın 100 yaşına girmesinin kendilerini gururlandırdığını söyleyerek, “Bugün burada düzenlediğimiz program bizi çok mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Bu yıl biliyorsunuz ki Cumhuriyeti’miz 100 yaşında. Bundan tam 100 yıl önce tam bugün 14 Ekim’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kayseri’ye gelerek, hastanemizi ‘Memleket Hastanesi’ olarak hizmete açmıştı. Bizde aslına uygu olarak restore edilen hastanede hastalarımıza en güzel hizmeti verebilmek için gayret içerisindeyiz. Hem Cumhuriyetin 100’üncü yıl dönümü hem de hastanemizin açılışının 100’üncü yıl dönümü bizleri gururlandırıyor. Tüm Kayseri halkına hizmet etmekten gurur duyuyoruz” dedi. (MK-AG-