- 04 Mayıs 2023 Perşembe 21:54

Starlink uyduları Osmaniye semalarında

A
A
A
Starlink uyduları Osmaniye semalarında

Osmaniye’de Elon Musk’ın kurucusu olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uydularının tek sıra halinde geçişi vatandaşları heyecanlandırdı.

Osmaniye’de Elon Musk’ın kurucusu olduğu uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in uzaya gönderdiği Starlink uydularının tek sıra halinde geçişi vatandaşları heyecanlandırdı.



Osmaniye’nin merkez ve ilçelerinde gökyüzünü aydınlatan uyduları fark eden vatandaşlar cep telefonlarına sarılarak bu anları kayıt altına alırken, uydular birçok şehirde görüntülendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Bilim merkezi 6 farklı kategoride bir araya getirecek Düzce Belediyesi Bilim Merkezi, bilim meraklısı gençleri Ekim ayının 3’ncü haftasında da 6 farklı kategori de bir araya getirecek. Düzce Belediyesinin bilimin ışığında gençler yetiştirilmesi, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin inşası noktasında ortaya koyduğu vizyonun bir parçası olan ve TÜBİTAK destekleri ile hayata geçirilen Türkiye’nin 12’ncü bilim üssü Düzce Bilim Merkezi, Ekim ayının üçüncü haftasında da yoğun bir takvim ile etkinliklerine devam ediyor. Öğrencilerin yaş grubu ve ilgi alanlarına göre ücretsiz olarak düzenlenen ve haftalık oluşturulan derslerle her seans için belirli kontenjanların oluşturulduğu atölyeler şu şekilde; Matematik atölyesi; 15 Ekim Salı, 15.30-17.00 saatleri arası 5. Sınıflar. 16 Ekim Çarşamba, 15.30-17.00 saatleri arası 6. Sınıflar, 17 Ekim Perşembe, 15.30-17.00 saatleri arası 7. Sınıflar 18 Ekim Cuma, 15.30-17.00 saatleri arası 8. Sınıflar. Temel bilimler atölyesi; 15 Ekim Salı ve 17 Ekim Perşembe günleri 16.00-16.45 saatleri arası ‘Duyuların Bilimsel Dünyası’ adı altında 8-10 yaş. Robotik ve kodlama atölyesi; 15 ve 16 Ekim tarihlerinde 16.00-17.00 saatleri arası ‘MBOT ATÖLYESİ’ adı altında 9 yaş ve üzeri. Keşif atölyesi; 15 Ekim Salı ve 17 Ekim Perşembe günleri 16.00-17.00 saatleri arası 5-6 yaş. Uzay ve havacılık atölyesi; 16 Ekim Çarşamba 10.00-11.30 saatleri arası ‘Güneş Saati Yapalım’ adı altında 9-10 yaş, 16.00-17.30 saatleri arası ‘PhET ile Yörünge Simülasyonu’ adı altında 10-16, 17 Ekim Perşembe 10.00-11.30 saatleri arası ‘Güneş Saati Yapalım’ adı altında 9-10 yaş.
Edirne Hem oku hem çalış: Refakatçi öğrencilere aylık 4 bin 250 lira maaş Edirne’de refakatçi öğrenci projesiyle haftanın 5 günü kısmi zamanlı çalışacak 63 üniversiteli, hastalara yardım ederek ayda 4 bin 250 lira maaş alacak. Trakya Üniversitesi (TÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ve Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ikinci sınıfında okuyan 63 öğrenci, üniversite hastanesinde başlatılan ‘refakatçi’ öğrenci projesi çerçevesinde kısmi zamanlı olarak işe alındı. Haftanın 5 günü 63 öğrenci, mesai saatleri içerisinde hastalara hastanenin ana girişinde, acilde, polikliniklerde ve yatan hasta servislerinde refakat edip, her konuda yol göstererek yardımcı olacak. Hastanede refakatçi tecrübesi kazanacak olan öğrenciler, aylık asgari ücretin dörtte biri oranında maaş da alarak harçlıklarını çıkaracak. Öğrencilerle sohbet ederek onlara tavsiyelerde bulunan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler, "Sizlerden sürekli şimşek gibi bir tebessüm istiyorum. Çok büyük iş yapacak ve insanlara yardım edeceksiniz" dedi. "VİP muamele" Uygulamayla hastalara tabiri caizse "VIP muamele" yapacaklarını söyleyen Rektör Hatipler, "Hastalarımız hastanemize geldikleri andan itibaren bizim çok önemli konuklarımız olarak karşılanacaklar. Hastanenin girişinden itibaren almayı düşündükleri hizmetler bitene kadar öğrencilerimiz onlara hizmet edecekler ve yine aldıkları yere bırakacaklar. İhtiyaç halinde hastalarımızı tekerlekli sandalyeyle taşıyarak bu görevi icra edecekler. Hangi servise gideceklerse o servise kadar öğrencilerimiz hastalarımıza eşlik edecek" ifadelerini kullandı. Hastane Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yılmaz ise, "Hastaneye gelen hastaların durumlarını empati yaparak sorunlarına çözüm olmaya çalışıyoruz. Geldikleri anda o anki psikolojik durumlarından dolayı daha önce bilseler dahi unutabiliyorlar. Bu aşamada onlara yardımcı oluyoruz" dedi. Çocuğunun tedavisi için hastaneye gelen Deniz Huruzoğlu, dışarıdan gelen ve hastaneyi bilmeyen vatandaşlar için bu projenin çok güzel olduğunu söyledi. Proje çerçevesinde kısmi zamanlı işe başlayan refakatçi öğrencilerden Dilan Belet, gideceği birimi bilmeyen hastalara ve özellikle tekerlekli sandalye ile gelenlere de güler yüzlü şekilde yardımcı olarak eşlik ettiklerini ifade etti. Yurtta boş oturmaktansa bu şekilde bir projede yer almaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Belet, öğrenciler için bunun çok güzel olduğunu söyledi. Bu görev için belirlenen 63 öğrenci hastanenin ana giriş fuayesindeki bankoda yerlerini alacak ve mesai saatleri içinde ihtiyaç beyan eden tüm hastalara yardımcı olacaklar.
Düzce Düzceli zanaatkarlar el sanatları pazarında buluşacak Düzce Belediyesi İştirak Şirketi BelTem A.Ş, şehrin en önemli sosyal ve etkileşim bölgeleri konumunda bulunan pazaryerlerinin her gün hizmet verebilmesi için çalışma gerçekleştiriyor. Bu doğrultuda, Salı Pazarı, Kestane Pazarı, 2.el ve antika pazarlarına ev sahipliği yapan Hamidiye Modern Pazaryeri’nin yeni müdavimi El Sanatları Pazarı olacak. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Belediyesi’nin öz kaynakları ile yapılan Hamidiye Modern Pazaryerinin daha verimli kullanılması ve sosyal olarak da Düzcelilere birçok açıdan hizmet verebilmesi için çalışmalar yürütüyor. Başkan Özlü’nün direktifleri Düzce Belediyesi iştirak şirketi BelTem A.Ş’nin koordinesi ile çok yönlü kullanıma açılan, her hafta Salı günleri halk pazarının kurulduğu, Çarşamba ve Pazar günleri kestane pazarına, Cumartesi günleri ise 2. El eşya ve Antika Pazarına ev sahipliği yapan pazaryeri, yeni katılımcısını bekliyor. Düzce’deki sanatçıların ve zanaatkarların ürünlerini hem görücüye çıkaracağı, hem de satışını yapacağı bir alan oluşturulması için Hamidiye Pazaryerinde, Perşembe günleri El Sanatları Pazarı kurulması kararlaştırıldı. BelTem A.Ş koordinesinde kurulacak El Sanatları Pazarında, takıdan seramiğe, ahşap işçiliğinden tekstil ürünlerine kadar birçok farklı el sanatları ürün yer alacağı gibi, sanat atölyeleri ve etkinlikleri de düzenlenecek. Düzceliler, pazarda el emeği göz nuru ürünleri bulmasının yanında yerel sanatçılara da destek olabilecekler. Perşembe günleri kurulacak pazaryerindeki tüm faaliyetler Düzce BelTem A.Ş’nin sosyal medya hesaplarından da duyurulacak.
Kocaeli Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçmenine yönelik hakarete ceza Kocaeli’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve seçmenine küfür ettiği iddia edilen öğretmenin yargılandığı davada karar çıktı. Öğretmene, seçmen Ali Köçkar’a yönelik hakaret suçundan bin 300 TL para cezası verilirken, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla ilgili dosyası tefrik edilerek ayrı bir davaya konu edildi. Geçtiğimiz yıl Yeni Kent Mahallesi’ndeki bir kahvehanede meydana gelen olayda, Ali Köçkar isimli vatandaş çay içmek için kahvehaneye girdi. Köçkar, o sırada orada bulunan hemşehrisi K.D. isimli öğretmenle karşılaştı. İkili arasında Genel Seçimlerle ilgili bir konuşma başladı. İddiaya göre, öğretmen K.D. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve onun seçmenlerine hakaret etti. Kahvehanedeki diğer vatandaşların araya girmesiyle tartışma son buldu ancak Ali Köçkar, K.D. hakkında suç duyurusunda bulundu. K.D. hakkında Ali Köçkar’a yönelik hakaretten dava açıldı, Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla ilgili dosya ise tefrik edilerek ayrı bir dosya haline getirildi. Hakaret sebebiyle açılan davanın duruşması Gebze 7. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya katılan sanık, suçlamaları kabul etmedi. Sanık K.D’ye, Ali Köçkar’a yönelik işlediği hakaret suçundan bin 300 TL para cezası verildi. "Hesabını yargı verecek" Duruşma sonrası açıklamalarda bulunan Köçkar, "Geçtiğimiz yıl kasım ayında K.D. isimli öğretmenle aramızda geçen tartışma sonucu şahsıma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve seçmenlerine yönelik yaptığı hakaretten ötürü suç duyurusunda bulunmuştum. Şahsıma ayrı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ayrı olmak üzere 2 ayrı dosya açıldı. K.D’nin bana yönelik hakaretlerine yönelik suçlu bulundu ve ceza aldı. Cumhurbaşkanı ile ilgili açılan dosyasında ise yakında ceza alacak, hesabını yargı karşısında verecek. Bu şahıs hala görevine devam ediyor" dedi.