ASAYİŞ - 19 Mart 2023 Pazar 09:16

Önce çarptı, sonra öperek teselli etmeye çalıştı

A
A
A
Önce çarptı, sonra öperek teselli etmeye çalıştı

Osmaniye’de motosiklete çarparak yaralanmasına neden olduğu sürücünün yanına gelen araç sahibi, onu öpüp sakinleştirmeye çalıştı.

Osmaniye’de motosiklete çarparak yaralanmasına neden olduğu sürücünün yanına gelen araç sahibi, onu öpüp sakinleştirmeye çalıştı.


Kaza, Kadirli ilçesinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, otomobil ile motosiklet kavşakta çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü aracından fırlayarak kaldırıma düştü. Sürücü düşer düşmez el hareketleriyle otomobil sürücüsüne sitem etti. Bu sırada otomobil sürücüsü de aracından inip yaralanan şahsın yanına gitti. Otomobil sürücüsü, şahsı sakinleştirmek için onu öpüp kucakladı. Sürücü çarptığı kişinin başından bir an olsun ayrılmadı.


O anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Bodrum’da denizin derinliklerinde sanat eserleri mavi sularla buluştu Muğla’nın Bodrum ilçesinde, deniz kültürünü sanata taşıyan ’Tirhandiller ve Batıklar’ temalı sualtı parkının 2. etabı görkemli bir törenle açıldı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi İsabelle Dupont ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin de aralarında bulunduğu protokol üyeleri, suyun altında kurdele keserek projeye imza attı. Denizin derinliklerindeki sanat eserleri, sualtı kameralarıyla canlı olarak kaydedildi. Deniz çayırlarının önemi ve ekosistem üzerine vurgular Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, deniz çayırlarının bölge için taşıdığı hayati önemi vurgulayarak, “Posidonia çayırları, denizlerin akciğerleridir. Akdeniz foklarından caretta caretta kaplumbağalarına, balıklar ve mercanlar bu çayırların sağladığı oksijen sayesinde hayat buluyor. Bodrum’un su altını sanatsal açıdan zenginleştirirken aynı zamanda ekosisteme de katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. Sanat ve denizcilik tarihi bir arada Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Fransa’nın Türkiye Büyükelçiliği ve Fransız Kalkınma Ajansı’nın (AFD) desteklediği Blue Exile Art Project (BEAP) Bodrum Sualtı Parkı, deniz çayırlarının korunmasına dikkat çekerken, mavi yolculuk ve denizcilik kültürüne atıfta bulunan eserleriyle göz doldurdu. Görecek Adası’nda düzenlenen etkinlikte Bülent Çınar, Ege Kolcu, Genco Gülan ve İrfan Aydın gibi sanatçıların eserleri sergilendi. Ayrıca, Ağanlar Tersanesi tarafından yapılan bir tirhandil sualtına yerleştirilerek izleyicilere sunuldu. Başkan Ahmet Aras, “Bu topraklar, binlerce yıldır süngercilikle yoğrulmuş, mavi yolculuğun beşiği olmuştur. Atalarımızdan devraldığımız bu mirası koruyarak, Akdeniz’in barış denizi olarak kalmasını sağlamak zorundayız” dedi. Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi İsabelle Dupont, Bodrum’da gerçekleşen bu etkinliğin çevre bilincini ve kültürel bağları güçlendirdiğine dikkat çekti. Dupont, “Akdeniz’e hepimiz bir şeyler borçluyuz. Sanat ve çevre korumanın iç içe geçtiği bu proje, bölgesel farkındalığı artırarak, ortak mirasımıza sahip çıkmamızı sağlıyor” dedi. Bodrum’un deniz altı dünyasına sanatı entegre ederek, bölgeyi sürdürülebilir bir turizm destinasyonu haline getirme yolunda güçlü bir adım oldu. Bodrum, sadece mavi suların değil, deniz altının da bir sanat merkezi olarak öne çıkıyor.
Bursa Beyaz Baston Günü’nde farkındalık oluşturan atölye çalışması Nilüfer Belediyesi, 15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü çerçevesinde farkındalık oluşturacak bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün kurum içi eğitiminin ardından, Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcıları ile birlikte mutfak atölyesi gerçekleştirildi. Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi, tüm engel gruplarına yönelik destekleyici çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu çerçevede, 15 Ekim Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü’nde farkındalık etkinliği düzenlendi. Gastro Akademi’de gerçekleştirilen etkinliğe, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin’in yanı sıra meclis üyeleri ve birim müdürleri ile Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi üyeleri katıldı. Etkinliğin başlangıcında Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü personelleri tarafından görme engelli bireylerle nasıl iletişim kurulması gerektiği, hangi konularda destek olunabileceği ile ilgili eğitim verildi. Nilüfer Belediyesi psikologu İpek Tanarslan, doğru iletişim kurma yöntemleri hakkında bir sunum yaptı. Tanarslan, görme engelli bireylerle iletişim kurmadan önce kişinin kendisini tanıtmasının önemine dikkat çekerek, “Bir şeyi tarif ederken sağ-sol yön bilgisi verilmeli. Yardımcı olmadan önce bunu isteyip istemediği de mutlaka sorulmalı. Rehberlik eden kişi bir adım önde olmalı. Engelli bireyin yardım eden kişinin koluna girmesi bunu kolaylaştırır” dedi. Mutfak atölyesine katıldılar Eğitimin ardından Başkan Yardımcısı Okan Şahin, meclis üyeleri ve birim müdürleri, Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi üyeleri ile birlikte mutfak atölyesine katıldı. Tezgahın başına geçen katılımcılar, görme engelli bireylere rehberlik ederek, beraber kek yaptı. Ardından Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcıları kendi yaptıkları ürünleri tadarak, keyifli bir gün geçirdiler. Etkinlik sonunda görme engelli bireylere katılım sertifikası verildi.