- 17 Mart 2023 Cuma 13:16

Osmaniye’de depremlerde hayatını kaybedenler için mevlit okundu

A
A
A
Osmaniye’de depremlerde hayatını kaybedenler için mevlit okundu

Depremin vurduğu iller arasında yer alan Osmaniye’de, hayatını kaybedenler için mevlit okundu.

Depremin vurduğu iller arasında yer alan Osmaniye’de, hayatını kaybedenler için mevlit okundu.


Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremden etkilenen Osmaniye’de binden fazla kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlar için bugün Osmaniye Asri Mezarlık’ta cuma namazı öncesi mevlit okutuldu. Vali Dr. Erdinç Yılmaz’ın da katıldığı programda İl Müftüsü Ali Çakmak ve din görevlileri tarafından önce mevlit okundu, ardından da dua edildi.


Mevlidin ardından depremlerde hayatlarını kaybedenlerin kabirlerini ziyaret eden Vali Yılmaz, depremde yaşamlarını yitiren vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileklerini iletti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Hava sıcaklığı hissedilir derecede düşecek DÜZCE (İHA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz’de hava sıcaklığının 17 Ekim’den itibaren hissedilir derecede düşeceğini açıkladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, 17 Ekim 2024 Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıklarının bölge genelinde (6 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor. Soğuk havanın kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte, gelecek hafta başına kadar etkisini sürdürmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte bölge genelinde yağış geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklık düşüşü ve yağışla birlikte Batı Karadeniz’in Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışının görüleceği tahmin ediliyor. Meydana gelebilecek kuvvetli yağış ve fırtına ile tarımsal faaliyetler bakımından zirai don riskine karşı meteorolojik değerlendirme ve erken uyarıların takip edilmesi önem arz etmektedir. Önümüzdeki hafta başına kadar iç kesimlerde Kırıkkkale, Çankırı ve Batı Karedeniz Bolu, Karabük, Düzce, Zonguldak, Bartın beklenen günün en yüksek ve en düşük hava sıcaklığı ise şu şekilde bekleniyor. Bolu: 9/0, Karabük: 10/1, Düzce: 13/5, Zonguldak: 12/8, Bartın: 13/5, Çankırı: 14/2, Kırıkkale: 14/1. 17 Ekim 2024 00:00 ile 21 Ekim 2024 12:00 saatleri arasında etkili olması bekleniyor" denildi.
Kırşehir Yer tartışması sonrası yumruk yedi KIRŞEHİR (İHA) – Kırşehir’in Kaman ilçesinde katıldığı konserde yer tartışması nedeniyle yumrukla atılarak darp edilen genç kadın, hukuki mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini söyledi. Kaman ilçesinde düzenlenen Ceviz Kültür Sanat Festivali’ne katılan ve iddiaya göre yer kavgası nedeniyle saldırıya uğrayan Fatma Çıplak, hukuki mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini söyledi. Çıplak, "Olay günü ne olduğunu anlamadan yumruk yedim ve beni yumruklayan şahıs olay yerinden kaçtı. Olayın sonuna kadar arkasında duracağım” dedi. Yaşadıklarını anlatan Çıplak, “Olay günü şahısların yanından ön kısımda oluşan boşluğa doğru yürüdük. Beni yumruklayan şahsın eşi, bulunduğumuz yerin kendilerine ait olduğunu söyledi ve eşi yakamı tutarak bana argo konuştuktan sonra yumruk attı. Ne olduğunu anlamadan yumruk yerken eşi de üzerime çıkıp saldırdı. Şahısların kaçtığını öğrendik” diye konuştu. Fatma Çıplak’ın annesi Leyla Çıplak ise açıklamasında, "Olay anında olay yerinde yoktum. Güçlükle yetiştirdiğim çocuğumu eli yüzü parçalanmış halde aldım. Hukuki mücadelemizi bırakmayacağız. İşlemler başlatıldı” ifadelerini kullandı. Yaralanan Fatma Çıplak olay yerinde ilk tedavisinin ardından kaldırıldığı Kırşehir Eğitim Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındıktan sonra taburcu edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.