Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde bulunan tarihi Ala Cami`de kazı çalışmaları yeniden başladı.
Geçen yılın Aralık ayı içerisinde Ala Cami mozaiklerini gün yüzüne çıkarmak amacıyla yapılan kapsamlı restorasyon çalışmaları esnasında caminin güney kısmındaki kare şeklinde bulunan kuyu biçimindeki kültür varlığının açığa çıkarılması için Kültür Bakanlığı`nın da izniyle tekrardan kazı çalışması başladı.
Kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Osmaniye Müze Müdürü Nalan Yastı, "Aralık ayındaki çalışmada yüzey temizliği sırasında caminin güney bölümünde bir boşluk ile karşılaşıldı. Kültür Bakanlığı ile buradaki kültür varlığını bulmak için gerekli yazışmaları yaptık. Şu anki yaptığımız çalışma Kültür Bakanlığının da izniyle kurtarma kazı çalışmasıdır. Bakanlığın verdiği izinle buradaki kültür varlığını bulmak için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma yapıyoruz" dedi.
Ala Caminin bölgede üç ayrı uygarlığa hizmet eden bir kutsal mekan olduğunu belirten Yastı, "Ala Cami Kadirli için Osmaniye için bu bölge için gerçekten önemli bir kültür varlığımızdır. Şu anki gördüğümüz yapı Bizans mimarisiyle yapılmış bir yapı ancak Dulkadiroğulları Beyliği zamanında da minare eklenerek camiye çevrilmiş ve Müslümanlığa hizmet etmiştir. Bu açıdan da Ala Cami önemli bir kutsal mekandır" şeklinde konuştu