GÜNDEM - 06 Ekim 2024 Pazar 19:05

Ordu’da amatör balıkçılar hafta sonunda rıhtıma akın etti

A
A
A
Ordu’da amatör balıkçılar hafta sonunda rıhtıma akın etti

Ordu’da hafta sonunda güneşli havayı fırsat bilen amatör balıkçılar, iskeleye gelerek balık tutmanın keyfini yaşadı.


Altınordu ilçesinde hafta sonu amatör balıkçılar, iskeleye akın etti. Akşam saatlerinde deniz kenarına gelen vatandaşlar, güneşli bir günde balık tutmanın keyfini yaşadı. İstavrit balığının bol olduğunu ve balığın durumuna göre günlük ortalama 2-3 kilo balık avlayabildiklerini belirten vatandaşlar, bu sayede güzel vakit geçirdiklerini dile getirdiler. Rıhtım bölgesinde amatör olarak balık avlayan vatandaşlar, “Daha çok hobi amaçlı balık tutuyoruz. Bu günlerde oltaya istavrit çok takılıyor, çinekop da oluyor. Denizden balık çıktıkça buradan ayrılmak istemiyoruz. Hava şartları uygun olduğu sürece bizler için de aktivite oluyor” dediler.



Ordu’da amatör balıkçılar hafta sonunda rıhtıma akın etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sivas Kız yurdunda şüpheli erkek alarmı Sivas’ta telleri aşarak Cumhuriyet Üniversitesi Binali Yıldırım Kız Yurdu’na giren erkek öğrenci paniğe sebep oldu. Edinilen bilgiye göre, dün akşam Sivas Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde bulunan Binali Yıldırım Kız Yurdu’na M.Y. isimli bir erkek öğrenci girdi. Telleri aşarak kız yurduna giriş yaptığı iddia edilen M.Y., kampüs içerisindeki kız öğrencilerin tepkisi üzerine kaçtı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan detaylı çalışmalar sonucunda M.Y. yakalanarak, hakkında işlem başlatıldı. Sivas Valiliği tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada, “5 Ekim Cumartesi günü saat 22.30 sıralarında ilimiz merkez Binali Yıldırım KYK kampüsü içinde şüpheli erkek bir şahsın görüldüğü ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz hemen çalışma başlatmıştır. Kampüs içinde ve çevrede bulunan tüm kamera kayıtları incelenmiş ve yapılan araştırmada şüpheli erkek bir şahsın arka tarafta bulunan alandan yurt yerleşkesine tel örgülere zarar vererek girdiği ve bahçe alanında telefon ile konuşur vaziyette dolaştığı, daha sonra öğrenciler tarafından fark edilen şahsın haber verilmesi üzerine özel güvenlik görevlileri gelmeden 22.50 sıralarında kaçarak geldiği yerden uzaklaştığı tespit edilmiştir. Yapılan görüşmeler ve araştırmalarda şüphelinin içeride herhangi bir öğrenci ile temasının olmadığı anlaşılmış, bu zamana kadar yansıyan bir şikayet ve mağduriyet bildirilmemiştir. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan detaylı çalışmalar sonucunda M.Y. isimli şahıs yakalanarak, hakkında gerekli işlemlere başlanılmıştır. Ailelerinin bizlere emaneti olan öğrencilerimizin huzurunu ve güvenliğini sağlamak için ilimiz genelinde kolluk birimlerimiz her zaman olduğu gibi 7/24 görev başında olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.
Rize Rize’de kadına şiddete karşı protesto ilgi görmedi Rize’de bir grup gencin kadına şiddete karşı düzenlediği protesto beklenen ilgiyi görmedi. Rize’de bir grup genç tarafından kadına şiddete karşı protesto düzenlendi. Gençlerin sosyal medyadan duyurusunu yaptığı eyleme beklenen ilgi ise olmadı. Rize Valiliği önünde düzenlenen eyleme kendilerinden başka kimsenin katılmadığını gören gençler, bu kez sokaktan vatandaş toplamaya başladı. Programda konuşan Ezel Ekşi isimli lise öğrencisi, “Burada yine içimizi acıtan bir olayın ardından toplandık. Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için. İki genç kadın Semih Çelik isimli bir cani tarafından katledildi. Çelik, ardından Fatih ilçesi Edirnekapı surlarından atlayarak intihar etti. Bu korkunç olay bir kez daha bize kadın cinayetlerinin durmaksızın devam ettiğini gösteriyor. Semih Çelik’in geçtiğimiz yıl çektiği videoda kızı uzun süre rahatsız ettiğini ve öldürmeye çalıştığını itiraf ettiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı. Grup, kadın cinayetlerine karşı slogan atarak olaysız şekilde dağıldı. “Sayının azlığı yine Rize’yi utandırıyor” Programın ardından katılımın az olması nedeniyle sitem eden Ezel Ekşi, “Kadın katliamlarına dur demek için toplandık. Kadın sayısı oldukça az. Yoldan kadın döndürdük. Son dakika burası bomboş. Gelen kadınların da hepsi şokta, biz daha çok bekliyorduk. Rize ili kadınları kendilerine sahip çıkmadılar. Kendi seslerini duyurmak için buraya gelmediler. Bütün kadınlar, hepimiz şoktayız. Sayının azlığı yine Rize’yi utandırıyor. Bu şekilde bir dur demek istedik fakat istediğimiz topluluğa ulaşamadık, şoktayız. Ben sabaha kadar uyumadım. Ben hemcinsimin parçalanmış halini haber sayfalarında gördüm. Herkes sosyal medyada paylaşıyor ama gördüğümüzde topluluk gerçekten çok az” dedi.