GÜNDEM - 04 Ekim 2024 Cuma 16:24

Başkan Tavlı: “Sokak hayvanları konusunda hassas bir süreç yürütüyoruz”

A
A
A
Başkan Tavlı: “Sokak hayvanları konusunda hassas bir süreç yürütüyoruz”

Ordu’nun Ünye ilçesinde 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, sokak hayvanları ve can dostlar unutulmadı. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, sokak hayvanları konusunda hassas bir süreç yürüttüklerini söyledi.


Ünye Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ücretsiz olarak mama kabı dağıtımı gerçekleştirdi. Ünye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte çeşitli animasyon eğlencelerinin yanı sıra, çocuklar için de yüz boyama etkinliği düzenlendi.


Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, programda yaptığı konuşmada, 2023 yılında Ünye Belediyesi tarafından hizmete açılan kompos ve sokak hayvanları mama üretim tesisi sayesinde, hem gıda israfının önüne geçildiğini, hem de sokak hayvanları için sağlıklı mama üretimi gerçekleştirildiğini söyledi. Başkan Tavlı, “Ünye Belediyesi olarak çok sayıda sosyal tesise sahibiz. Bu tesislerimizde günlük olarak tüketilmeyen gıdaları ve yine pilot bölgelerden topladığımız günlük gıdaları tesisimizde hayvanlarımız için granül mama haline getiriyoruz. Böylece onların sağlıklı beslenme ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılıyoruz. İlçemizde sokak hayvanları konusunda hassas bir süreç yürütüyoruz” dedi.


Başkan Tavlı ayrıca, sokak hayvanlarının barınak ihtiyacı konusunda yer belirleme işlemlerinin tamamlandığını belirterek, yerin tahsisi ile birlikte kısa sürede barınak ihtiyacının ortadan kalkacağını da sözlerine ekledi.



Başkan Tavlı: “Sokak hayvanları konusunda hassas bir süreç yürütüyoruz”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya SASKİ çalışanlarından örnek davranış: Kan ve kök hücre bağışı SASKİ çalışanları, Kızılay’ın SASKİ Teknik Birimlerinde konuşlandırdığı mobil kan bağış aracında kan ve kök hücre bağışında bulundu. Düzenlenen bu anlamlı bağış etkinliğine çalışanların ilgisi yoğun oldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Kızılay işbirliğiyle düzenlenen kan ve kök hücre bağışı kampanyasına çalışanlar yoğun ilgi gösterdi. Teknik birimler sahasına getirilen mobil kan bağış aracında gerçekleştirilen kampanya ile çalışanlar, topluma olan duyarlılıklarını bir kez daha kanıtladı. Kan bağışı kampanyasına katılan SASKİ ekibi, kan ve kök hücre bağışının bir insanın hayatını kurtarma noktasındaki hayati önemini bildiklerini ve düzenli olarak kan bağışı yaptıklarını ifade ettiler. Kızılay yetkilileri, bağışların acil kan ihtiyacının karşılanmasında önemli bir rol oynadığını ve kök hücre bağışının ise kanser gibi ciddi hastalıklarla mücadelede umut ışığı olduğunu hatırlattı. Kurum tarafından yapılan açıklamada, gönüllü katılım sağlayan çalışanların ilgisinin yoğun olduğu belirtilerek, “Kan ve kök hücre bağışının yaygınlaşması için çalışma arkadaşlarımızla birlikte gönüllülük esasına dayalı olarak bir bağış etkinliği düzenledik. Kan vermek birçok hayata umut olduğu gibi kan bağışında bulunan kişiler için de faydalıdır. Bu anlamlı etkinlikle kan bağışının düzenli hale gelmesi ve daha fazla insanın bu önemli adımı atması için bir farkındalık oluşturmayı amaçladık. Bu tür sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.
Denizli Şehit babası son yolculuğuna uğurlandı DENİZLİ (İHA) – Bingöl –Elazığ karayolunda düzenlenen terör saldırısında şehit olan 33 askerden birisi olan Denizlili Mehmet Öztürk’ün hayatını kaybeden babası son yolculuğuna dualarla uğurlandı. 24 Mayıs 1993 günü Bingöl-Elazığ karayolu Bilaloğlu mevkisinde PKK terör örgütü tarafından şehit edilen 33 asker arasında bulunan Denizlili Şehit Er Mehmet Öztürk’ün Serinhisar’a bağlı yatağan Mahallesi’nde ikamet eden babası Burhan Öztürk, bir süredir tedavi gördüğü hastalığı nedeniyle şikayetlerinin artması sonucu dün Servergazi Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan Burhan Öztürk, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Şehit Er Mehmet Öztürk’ün hayatını kaybeden babası Burhan Öztürk için Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan Mahallesi’nde cenaze töreni düzenledi. Törene Serinhisar Kaymakamı Osman Altın, İlçe Jandarma Komutanı Şevket Kalkan, MHP’den Denizli milletvekili adayı olan Feridun Ünal, ÖHP İl Başkan Yardımcısı Cafer Başkaya, askeri erkan, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 82 yaşında hayatını kaybeden Burhan Öztürk’ün cenazesi, Prof. Dr. Cevat Akşit tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından mahalledeki aile mezarlığında dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin kardeşi Feridun Öztürk ve aile yakınları, cenaze töreninde taziyeleri kabul etti.
Sakarya Başkan Alemdar: “İlçelerimizin beklentilerini karşılayacak adımları atmaya devam edeceğiz” Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Geyve’de teşkilat mensupları ve 73 muhtarla bir araya geldiği buluşmada ‘insan odaklı hizmet ve daha yaşanabilir bir Geyve’ vurgusu yaparak, “Siyasetimizde tek amaç, insana hizmettir. Eşit hizmet, insan odaklı bir anlayışla Geyve’yi daha güzel günlere ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, ilçe ziyaretlerine Pamukova’dan sonra bir diğer güney ilçesi Geyve ile devam etti. Başkan Yusuf Alemdar’ın Geyve’de ilk durağı AK Parti Geyve İlçe Teşkilatı oldu. İlçe Başkanı Abdullah Özdemir, önceki dönem Geyve Belediye Başkanı Metin Atalay ve partililer tarafından karşılanan Alemdar, teşkilat mensuplarıyla bir araya gelerek talep ve sorunları birinci ağızdan dinledi. AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Özdemir, yüzölçümü en büyük ilçe olan Geyve’de yaz sezonunda yaşanan su sorununa anında müdahale eden Alemdar’a teşekkür etti. Daha sonra Geyve MHP İlçe Teşkilatını ziyaret eden Başkan Alemdar, İlçe Başkanı Murat Çakmak ve partililerle bir araya geldi. MHP İlçe Başkanı Çakmak, Cumhur İttifakı olarak Başkan Alemdar’ın her daim yanında olduklarını ifade etti. Alemdar, birliktelikten kuvvet aldıklarını ve bu güçle şehrin kalkınması adına gayretle çalıştıklarını söyledi. Başkan Yusuf Alemdar son olarak Geyve Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Şenel ve 73 mahalle muhtarıyla buluştu. Mahallelerin sorunlarının dinleyerek çözüm önerilerini sunan Alemdar su, v kanal, altyapı, üstyapı gibi birçok konuda öncelikli ihtiyaç taleplerine cevap verdi ve tüm sorunları süratle çözüme kavuşturacaklarını belirtti. Başkan Alemdar, “Ne olursa olsun sözlerimizi havada bırakmayacağız. Hepsini bir-bir yerine getireceğiz. İlçelerimizin talepleri oluyor. Bu taleplerin karşısında bizler çalışmalarımızı daha düzenli ve planlı hale getireceğiz. Mahallelerimizde yapılması gereken çalışmaları yine sizlerle birlikte yapacağız. Daha güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Bizim siyasetimizdeki tek amaç insana hizmettir. Adil, eşit ve hakkaniyetle insanımızın daha iyi şartlarda yaşaması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Memlekete hizmet yarışından Allah’ın izniyle, alnımızın akıyla başarıyla çıkacağız” şeklinde konuştu. Alemdar, konuşmanın ardından muhtarların sorularını yanıtladı, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.