ÇEVRE - 17 Ekim 2024 Perşembe 18:41

Muş’ta dolu yağışı etkili oldu

A
A
A
Muş’ta dolu yağışı etkili oldu

Muş’ta etkili olan dolu ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, sokaklarda oluşan su birikintileri vatandaşlara zor anlar yaşattı.


Muş merkezde aniden bastıran dolu ve sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Kısa sürede etkisini gösteren şiddetli yağış, cadde ve sokakları adeta dere yatağına çevirdi. Muşlu vatandaşlar, bu ani hava değişikliğine hazırlıksız yakalanmanın getirdiği zorluklarla karşı karşıya kaldı. Vatandaşlar karşıdan karşıya geçmekte zorluk yaşarken, araç sahipleri de yağış nedeniyle zorlu anlar yaşadı.


Yağış sırasında, özellikle ana yollar ve ara sokaklar su altında kalırken, okuldan çıkan öğrenciler ve yaşlılar, su birikintilerinin olduğu yerleri geçmekte zorluk yaşadı.



Muş’ta dolu yağışı etkili oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Taekwondo Federasyonu Genel Kurulu öncesi "sahte imza" iddiası Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda yeni dönem başkan adayı Metin Şahin, federasyonun pazar günü yapılacak genel kurulu öncesinde, diğer aday Bahri Tanrıkulu’nun başkan adaylığı evraklarında sahte imzalar bulunduğunu belirterek Gençlik ve Spor Bakanlığı’na başvurdu. Şahin, diğer aday Bahri Tanrıkulu’nun başkan adaylığı evraklarında sahte imzalar tespit ettiğini ve bu durumu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bildirdiğini belirtti. Başkan Şahin, delegelerinin daha önce Metin Şahin’in adaylığı için verdikleri destek yazılarının geçerli sayılmasını ve iradelerinin genel kurulda temsil edilmesi gerektiğini ifade ederek “Bizzat delegelerden ıslak imza ile şahsıma verilen destek mektuplarının geçersiz sayılarak adaylığımız engellenirken, sahte imzalı destek mektupları sunan diğer adayın tek aday olarak Genel Kurulu katılacak olması hukuk ve demokrasi bakımından büyük bir talihsizliktir. ” açıklamasında bulundu. Şahin, delegelerin haklı talebinin Gençlik ve Spor Bakanlığı Tahkim Kurulu tarafından kısa süre içinde karara bağlanacağına inancının tam olduğunu söyledi. Şahin, imzaların sahte olup olmadığının tespit edilene kadar genel kurulun durdurulmasını ve bunun için de tahkim kuruluna müracaat edilmesini talep ettiğini ifade etti. Şahin, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Başkan adaylığı için geçtiğimiz hafta hazır bulunduğum değerlendirme ve tespit komisyonunda, komisyonca tespit edilen mükerrer, yani aynı kişilerin hem şahsıma hem de rakip adaya verdiği destek mektuplarının incelemesi esnasında, bizzat delegelerden aldığım imzalar ile rakip adayın sunduğu destek mektubundaki imzaların aynı olmadığını gördüm. Bu tespitlere binaen yaptığım itirazlarım, komisyonun imza inceleme yetkisi bulunmadığı gerekçesiyle değerlendirilmeye alınmadı. Seçim sürecine gölge düşüren bu konularla ilgili tahkim kurulu dahil olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımızın ilgili birimlerine gerekli müracaatları yaptım. Sürecin en doğru şekilde değerlendirilip sonuçlandırılacağına inancım tamdır.”
Erzurum Aras elektrik şehri aydınlatıyor Aras Elektrik, 7 ilde (Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Iğdır ve Kars) toplam 70.554 kilometrekarelik faaliyet alanındaki 58 ilçe, 4 bin köy ve mahallede yer alan 359 bin armatürün, her geceyi sorunsuz bir şekilde aydınlatması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İklim değişikliğinin neden olduğu aşırı yağışlar, sel, fırtına ve kar gibi hava koşullarının etkilediği zorlu bir coğrafyada hizmet veren Aras Elektrik, olası kesintileri önlüyor ve uyguladığı projeler sayesinde bölgenin aydınlık geleceğine katkı sağlamaya devam ediyor. Kentteki aydınlatmaların sorunsuz bir şekilde hizmet verdiğini belirten Erzurum İl Koordinatörü Hüseyin Öcal: “Erzurum’daki 107 bin aydınlatmamız ile şehrimizi ışıklandırıyoruz. Ekiplerimiz tarafından kontroller sırasında tespit edilen aydınlatma arızaları da anında giderilerek hizmete tekrar devamı sağlanıyor. Ayrıca yaklaşan kış koşullarında da sürdürülebilir ve kesintisiz enerji sağlanabilmesi amacıyla bakım, yenileme ve yatırım çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. “Şehrimizin dört bir tarafı aydınlık” Kentte devam eden aydınlatma çalışmaları hakkında bilgi veren Öcal: “Sokak ve caddelerin aydınlatılmasından sorumlu ekiplerimiz, merkez ve kırsal bölgelerde yoğun bir tempoda çalışmalarını yürütüyor. Bu çalışmalarımız sayesinde aydınlatma arzında Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyoruz. İlimizde yanmayan aydınlatmamız neredeyse yok. Bu konudaki başarımızı da aydınlatma şebekelerimizin periyodik kontrollerini yaparak, ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni aydınlatma tesisleri inşa ederek, mevcut aydınlatma şebekelerinin ise bakım ve onarımlarını gerçekleştirerek sağlıyoruz. ” ifadelerini kullandı. Yürütülen aydınlatma çalışmalarıyla merkez ve ilçelerin ışıl ışıl olduğuna değinen Öcal: “Gerçekleştirdiğimiz aydınlatma yatırımıyla hizmet verdiğimiz Erzurum’da önemli güzergahların aydınlatma kalitesini yukarı taşıyor, modern şehir inşası için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu sayede aydınlatma çalışmalarımızla şehrimiz daha güvenli. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimizdeki şebeke altyapısını güçlendirmek ve müşterilerimizin yaşam kalitesini yükseltmek için yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. ” dedi. Aydınlatma çalışmalarında ödüllü proje Aydınlatma arzında kesinti yaşanmasına fırsat vermeyen Aras EDAŞ, her türlü çalışmayı sürdürürken bununla ilgili projeler geliştirmeye devam ediyor. 2023 yılında, aydınlatma direklerinin üst kısımlarında yer alan mekanizmaların aşağıya alınmasıyla ilgili "Yol Aydınlatmaları Tip Proje Geliştirilmesi" projesi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği tarafından gerçekleştirilen 2. AR-GE Eğitim ve Yaygınlaştırma Çalıştayı’nda, 21 dağıtım şirketinin hazırladığı 66 proje arasından birinci seçilmişti.