POLİTİKA - 15 Temmuz 2023 Cumartesi 14:46

Muş’ta 15 Temmuz dolayısıyla etkinlikler düzenlendi

A
A
A
Muş’ta 15 Temmuz dolayısıyla etkinlikler düzenlendi

Muş’ta, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" çerçevesinde çeşitli programlar düzenledi.


Muş Valisi İlker Gündüzöz, beraberindeki heyetle Merkez Şehitliğinde düzenlenen törende Kur’an-ı Kerim’in okunmasının ardından dualar edilerek şehitlerin kabrine karanfil bırakıldı. Törenin ardından gazetecilere açıklama yapan Gündüzöz, şehitleri rahmetle anarak, “15 Temmuz 2016 da gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişiminin bu millet feraseti ile devletine ve milletine bağlı bu milletin evladı olan kolluk kuvvetleri ve ordusu ile bastırılmıştır. Aradan 7 yıl geçti içimizdeki hainleri temizledik ve temizlemeye de devam edeceğiz. Tabi tarihimiz süresince bu tip hainlikleri yaşanmıştır. Büyük bir milletin aziz bir milletin her zaman böyle dışardan ve içeriden düşmanları olabilir. Bizim açımızdan birlik ve beraberliğimiz ve bu aziz milletin reaksiyon gösterme kabiliyeti her zaman takdire şayandır. Allah bir daha böyle musibetlerle bu milleti imtihan etmesin. Bizi bir ve beraber olarak bu vatanda yaşamayı sağlasın. Bu bayrak hiçbir zaman bu semalardan inmesin bu semalara yakışan tek bayrak bizim bayrağımızdır. Ezanlarımız dinmesin ve Allah hainlere fırsat vermesin. Bu vesile ile bu gün şehitliğimizi ziyaret ettik. Şehitlerimize minnettarız. 15 Temmuz şehitlerimiz ve terörle mücadelede, kurtuluş savaşında ve tarihimiz boyunca şehit düşen şühedaya buradan rahmet ve minnetle anıyoruz. Allah mekânlarını cennet etsin. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Ailelerine de en derin sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” dedi.


Törenin ardından Çağlayan Camisi’nde öğle namazından sonra 15 Temmuz Şehitleri için mevlit programında düzenlendi.


Vali Gündüzöz’ün katıldığı mevlit programında şehitler için dualar okundu.


Törene, Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Yavuz, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Mehmet Ali Bayar, Muş Emniyet Müdürü Engin Kaloğlu, kurum amirleri, askeri erkan, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.


Muş’ta 15 Temmuz dolayısıyla etkinlikler düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Olaylı Madrid derbisinde kazanan çıkmadı İspanya LaLiga’da Atletico Madrid ile Real Madrid arasında oynanan derbiye tribün olayları damga vururken, mücadele 1-1’lik eşitlikle tamamlandı. LaLiga’nın 8. haftasında Atletico Madrid, sahasında Real Madrid ile karşılaştı. Kylian Mbappe’nin sakatlığı nedeniyle Real Madrid kadrosunda yer almadığı derbide milli futbolcu Arda Güler yedek kulübesinde yer aldı. Estadio Metropolitano’daki mücadele 70 binden fazla taraftarın önünde oynandı. Karşılıklı ataklarla geçilen ilk yarıda gol sesi çıkmazken, eflatun-beyazlılar 64. dakikada öne geçti. Vinicius Junior’un sol kanattan taşıdığı topu ceza sahasında iyi kontrol eden Militao, sert vuruşla topu filelere gönderdi. Maça ara verildi Golün ardından yaşanan Atletico atağı sonrası, Real Madrid kalesine yabancı maddeler atılmaya başlandı. Kaleci Courtois, kendisine gelen yabancı maddeleri hakem Busquets’e gösterirken daha sonra hakem maçı durdurdu ve kenara gelerek anons yaptırdı. Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone ve futbolcular taraftarları sakinleştirmek için tribün önüne geldi. Hakem Busquets daha sonra iki takımın oyuncularının soyunma odasına gönderdi. Metropolitano’da yapılan anonsta maç esnasında bir kez daha yabancı madde atılırsa maçın erteleneceği açıklandı. Yaklaşık 20 dakikalık aranın ardından iki takımın oyuncuları yeniden sahaya çıktı ve mücadele kaldığı yerden 69. dakika itibarıyla devam etti. Atletico Madrid, puanı son nefeste aldı Konuk ekip girdiği ataklarda gol bulamazken, Simeone hücumda değişiklikler yaparak ataklarını da sıklaştırdı. Son bölüme girilen müsabakanın 90+5. dakikasında savunma arkasına sarkan Angel Correa, fileleri havalandırdı. İlk olarak ofsayt bayrağının kalktığı pozisyonda VAR kararıyla gol geçerli sayıldı. Kalan bölümde başka gol olmazken, taraflar sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrıldı. Derbide aldığı puan kaybıyla 4 maçlık galibiyet serisi sona eren Real Madrid, puanını 18’e çıkarırken haftayı ikinci sırada kapattı. Atletico Madrid ise 16 puana yükseldi. Real Madrid, ligde bir sonraki hafta 5 Ekim Cumartesi günü Villarreal’i konuk edecek. Atletico Madrid de Real Sociedad deplasmanına çıkacak.