ASAYİŞ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 13:19

Yatağan’daki trafik denetiminde 305 araca ceza kesildi

A
A
A
Yatağan’daki trafik denetiminde 305 araca ceza kesildi

Yatağan Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri, ilçede trafik güvenliğini artırmak ve kazaların önüne geçmek amacıyla geniş çaplı bir denetim gerçekleştirdi. Özellikle motosiklet kullanıcılarına yönelik yapılan denetimlerde, ilçedeki güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı.



Muğla’dan gelen takviye ekiplerin de katılımıyla, hafta boyunca belirli noktalarda trafik kontrolleri yapıldı uygulamalar kapsamında toplamda 466 araç denetlendi. Denetimler sonucunda, trafik kurallarına uymayan 305 araç sahibi ve sürücüsüne toplam 775 bin 921 TL cezai işlem uygulandı.



Yatağan İlçe Emniyet Müdürlüğü, motosiklet kazalarının önlenmesi için özel önlemler aldıklarını ve bu tür uygulamaların aralıksız devam edeceğini açıkladı. Denetimlerde, motosiklet sürücülerinin kask takma zorunluluğuna dikkat edilmesi ve hız limitlerine uyulması konularında uyarılarda bulunuldu.



Trafik ekipleri, Yatağan’da trafik güvenliğini sağlamak amacıyla bu tür denetimlerin düzenli olarak sürdürüleceğini belirterek, sürücülere trafik kurallarına uyma çağrısında bulundu.



Yatağan’daki trafik denetiminde 305 araca ceza kesildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Halk danslarının kalbi Konyaaltı’nda attı Konyaaltı Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği Uluslararası Halk Dansları Festivali HayatPark’ta coşkuyla gerçekleşti. Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, “Konyaltımızın hem kültür hem de sanatla bağını güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi. Antalya’nın Konyaaltı Belediyesi, Konyaaltı’nı sanatla buluşturmaya devam ediyor. Bu yıl ilki düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali HayatPark’ta düzenlendi. 14 Farklı ülkeden gelen dans gruplarının ağırlandığı festivalde, dansçılar, kültürel zenginliklerini sergileyen gösteriler sundu. Festival, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan’ın yanı sıra, Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Süreyya İşeri, Akseki Belediye Başkanı İlkay Akca, muhtarlar, STK yöneticileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. “Konyaaltı’nı sanatın başkenti yapacağız” Festivalde konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, gerek kent merkezi gerekse kırsalda düzenledikleri festivallerle Konyaaltı’nın hem kültürel hem de sanatsal bağlarını güçlendirmeye çalıştıklarını aktardı. Başkan Kotan, ‘’Bugün burada sahne alacak dans grupları, hem kendi kültürlerini hem de kültürel miraslarını bizimle paylaşarak kardeşlik bağlarımızı güçlendirecek. Farklı coğrafyalardan gelen dansçılarla el ele vererek kültürlerimizi paylaşacağız ve birlik ile beraberliğimizi pekiştireceğiz. Halk dansları önemlidir; bir coğrafyayı tanımak istiyorsanız, o bölgenin şarkılarına, türkülerine ve özellikle halk oyunlarına bakın derim. Çünkü halk oyunları, o bölgenin geçmişini yansıtır. Göreve gelmeden önce de söylemiştik; Konyaaltı’nı sanatın ve kültürün başkenti yapma konusunda iddialıyız. Organizasyonda emeği geçen bütün dostlarımıza, katılımcı topluluklara ve katılımınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu
Eskişehir Trafik kazasında hayatını kaybeden 3 aile ferdi son yolculuklarına uğurlandı Afyonkarahisar’da geçirdikleri trafik kazası sonrası hayatlarını kaybeden Nurcan Belyurt, annesi Gülüzar Belyurt ve dedesi Fethi Belyurt’un cenazeleri Eskişehir’de kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuklarına uğurlandı. Dün, Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde H.A. (56) idaresindeki 03 AAC 933 plakalı tır, Salihler köyü yakınlarında, karşı yönden gelen Nurcan Belyurt (30) yönetmenindeki 26 PY 170 otomobil ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada, otomobil sürücüsü ile araçta yolcu olarak bulunan dedesi Fethi Belyurt (84) olay yerinde, ağır yaralı olan annesi Gülüzar Belyurt’un (48) ise kaldırıldığı Emirdağ Devlet Hastanesi’nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan Gülüzar Belyurt’un dayısı L.B.’nin (40) ise Emirdağ Devlet Hastanesi’nde ise tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Cenaze törenine çok sayıda insan katıldı Kazada hayatını kaybeden Nurcan Belyurt, annesi Gülüzar Belyurt ve dedesi Fethi Belyurt cenazeleri Eskişehir’e getirildi. Emek Mahallesi’nde bulunan Zümrüt Camii’ne getirilen aile fertlerinin cenazeleri başında yakınlarının güçlükle ayakta durabildiği ve taziyeleri kabul ettiği görüldü. Cenaze namazına katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, aileye taziyede bulundu. Öğle namazından sonra alınan helallikler ve kılınan cenaze namazının ardından aile fertlerinin tabutları Asri Mezarlık’a defnedilmek üzere götürüldü.