ÇEVRE - 31 Ekim 2024 Perşembe 13:58

Öğrenciler doğa yürüyüşüne katıldı

A
A
A
Öğrenciler doğa yürüyüşüne katıldı

IHAAW135531-CVR/31-10-2024




- Öğrenciler doğa yürüyüşüne katıldı



(Fotoğraflı)



Şevket Gölük


AYDIN (İHA) - Aydın My Kolej İlkokulu öğrenci öğretmen ve velileriyle doğa yürüyüşü gerçekleştirdi.



10 yıldır geleneksel doğa yürüyüşü yaptıklarını belirten İlkokul Müdürü Özcan Atar, “Sağlıklı bireyler olabilmek için yürümek çok önemli. Bu konuda farkındalık olsun diye veli, öğretmen ve öğrencilerle güzel Aydın’ın doğayla iç içe olan farklı mekânlarında her yıl doğa yürüyüşleri yapıyoruz. Doğa yürüyüşümüzü bu yıl yaklaşık 100 kişilik bir grupla Aydın merkeze 5 km uzaklıktaki Danişment ’de gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıllarda da bu yürüyüşlerimizi devam ettireceğiz” dedi.


(OD-Y)



31.10.2024 13:59:04 TSI


NNNN


Öğrenciler doğa yürüyüşüne katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Döneriyle meşhur Ankara’da yeni lezzet: Ahtapot döner Döneri ile ünlü başkentte deniz ürünleri restoranı işleten iki şef kardeş, ahtapottan döner yaptı. Ankara’da deniz mahsulleri restoranı sahibi Faruk ve Mehmet Gezen kardeşler, menülerine ahtapot dönerini ekledi. Restoranlarında Türk kültürüne ait yemekleri deniz ürünleri ile uyumlu hale getiren şef kardeşler, levrek şiş, simit levrek ve orkinos dönerinden sonra ahtapot döneri müşterilerin beğenisine sundu. Ahtapotları önce kaynar suyun içinde beklettikten sonra döner tezgahında özel tereyağlı sosu ile hazırlayan Gezen kardeşler, yaptıkları denemeden başarılı sonuç aldı. Özellikle son yıllarda çektikleri farklı yemek videoları ile sosyal medyada viral olduklarını dile getiren Mehmet Şef, “Çok güzel tepkiler ve yorumlar aldık. En son balık dönerimiz ile Türkiye’nin gündemine oturmuştuk. Bunun üzerine daha farklı ne yapabiliriz diye düşündük ve ortaya ahtapot döneri yapma fikri çıktı. Bunu da uygulayıp müşterilerimize servis ediyoruz” ifadelerini kullandı. Kendi mesleklerinin yanı sıra sosyal medyayı aktif olarak kullandıklarını dile getiren Mehmet Şef konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sosyal medya ilk zamanlarda sadece yaptığımız yemeklerin sunum veya tadım kısımlarını kısa video olarak ya da fotoğraf olarak koyuyorduk. Daha sonraları fotoğraflardan ziyade tadım videolarının daha çok izlendiğini, keşfete düştüğünü, etkileşim, yorum aldığını, takipçi getirdiğini farkettik. Bunun üzerine daha çok videolarla ilerlemeyi tercih ettik. Daha sonra bunu geliştirip videoları, sadece tadım kısmıyla değil de giriş-gelişme-sonuç kısmıyla bir dakikaya sığdırarak yayınlamaya başladık.” Paylaştıkları videolar şeflere ilham oldu Paylaştıkları videolara gelen olumlu geri dönüşlerin kendileri için ilham kaynağı olduğunu dile getiren Mehmet Şef, bugünlere gelmesinde sosyal medyanın etkili olduğunu vurguladı. Geçmiş zamanlarda döner işletmecisinde de çalıştıklarını belirten Mehmet Şef, “Haliyle dönerden de anlayan 2 ustayız” ifadelerini kullandı. Sonrasında deniz ürünlerine geçtiğini ve önceki tarifleri deniz ürünleriyle birleştirme kararı aldıklarını belirten Mehmet Şef, “Balıktan künefe, balıktan Adana, balıktan lahmacun-pide gibi tariflerimiz de çok var. ‘Sürekli daha ne yapabiliriz?’ diye araştırıp bunu servis haline getirip müşterilerimize sunuyoruz ve bugüne kadar da çok güzel etkileşim ve tepkiler aldık” ifadelerini kullandı. Orkinostan balık döner yaptıklarını hatırlatan Mehmet Şef, bu yemeğin de oldukça sevildiğini ve müşterilerden olumlu dönüşler aldıklarını dile getirdi. Çeşitli tarifleri sürekli olarak denedikleri aktaran Mehmet Şef, “Sürekli araştırma içindeyiz ‘Daha ne yapabiliriz?’ diye. Deniyoruz, önce kendimiz tadıyoruz, müşterilerimize tattırıyoruz. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Bu sefer de ‘ne yapabiliriz?’ diye beyin fırtınası yapıp Faruk Şef ile ‘ahtapottan döner’ fikrini ortaya koyduk ve bugün de müşterilerimize sunacağız” diye konuştu. Müşterilerin bu tür yemekleri ilk duyduklarında çok şaşırdığını aktaran Mehmet Şef, “Balık, ahtapot döneri tezgahta gördüklerinde video çekip bunu sosyal medyada paylaşmak için heyecanlanıyorlar. Haliyle tatmak için de çok heyecanlanıyorlar; tattıktan sonra da çok şaşırıyorlar" şeklinde konuştu. İlk defa ahtapot döner deneyen müşteriler ise dönerin tadını oldukça beğendi.
İzmir Nazım Torbaoğlu ve Tamer Ustaoğlu’ndan camiaya sert mesaj! Karşıyaka Spor Kulübü yöneticilerinden Nazım Torbaoğlu ve Tamer Ustaoğlu, kulüp resmi hesabı üzerinden bir açıklama yayımladı. Torbaoğlu ve Ustaoğlu, camiaya mesaj göndererek, "Karşıyaka Spor Kulübü’ndeki resmi ve fahri tüm görevlerimizden istifa ediyoruz. Tepe tepe kullanın" ifadelerini kullandılar. Karşıyaka Futbol Şube Başkanı Gökhan Şensan’ın ani ölümünden sonra yeşil-kırmızılı kulüpte adeta yer yerinden oynadı. Kulüp yöneticilerinden Nazım Torbaoğlu ve Tamer Ustaoğlu, resmi hesap üzerinden bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklama şöyle: “Karşıyaka Spor Kulübü bir yöneticisini, bizler ise 20 yıllık dostumuzu, kardeşimizi bugün toprağa verdik. Gökhan Şensan, hayatını Karşıyaka Spor Kulübü’ne adamış nadir insanlardan biriydi. Maalesef bu acı sonu hep birlikte biz hazırladık. Kulüpte görev alması için ısrarcı olan başta ben, Nazım Torbaoğlu. Son yılların en başarılı takımını kurmasına rağmen kişisel egoları yüzünden arkasında durmayan yönetim kurulu, sezon başı takımı yerden yere vuran, 100 tane bedava bilet alamadığı için sosyal medyadan kendisine ve ailesine ağza alınmayacak hakaretler eden sözde taraftarlar ve Karşıyaka Spor Kulübü üzerinden beslenenler.. Merak etmeyin, hepimize yetecek kadar kınamız var. Bir sözümüz de Mustafa Reşit Akçay hocamıza ve futbolcu kardeşlerimize; Haberi duyar duymaz ilk hastaneye koşanlardınız, Allah sizden razı olsun. Gökhan sizleri ailesi gibi görür ve öyle severdi, bunu en iyi sizler bilirdiniz, sizlerle gurur duyardı. Bu sene Gökhan için oynayın ve o kupayı mezarına götürün. Diğer sözümüz ise kulüp başkanı İlker Ergüllü’ye; Ne Gökhan Şensan’ın evine taziyeye, ne de Dubai tatiline gitmeyi erteleyip cenazesine geldin. Sana da helal olsun.. Son söz: Biz, Karşıyaka Spor Kulübü’ndeki resmi ve fahri tüm görevlerimizden istifa ediyoruz. Tepe tepe kullanın.”
Gaziantep GSO ve İKA’dan SAHA EXPO Fuarı’na Gaziantep çıkartması Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) iş birliğiyle, Gaziantepli firmaların savunma sanayisine yönelik üretimlerinin artırılması amacıyla SAHA EXPO Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı organizasyonu gerçekleştirildi. Organizasyon kapsamında, GSO Yönetim Kurulu Üyesi Bora Tezel’in başkanlığında SAHA EXPO Fuarı’na katılan Gaziantepli firmalarının stantları ziyaret edilerek, firma yetkililerine Katılım Belgesi takdim edildi. Fuarda, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) Sanayileşme Daire Başkanı Murat Çizgel ve Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdürü İlhami Keleş ile bir araya gelen GSO ve İKA heyeti, savunma sanayi ana yüklenici firmaları ile görüşmelerde bulundu. Fuar hakkında değerlendirmelerde bulunan GSO Yönetim Kurulu Üyesi Bora Tezel, "Gaziantep firmalarının da stant açarak sektör temsilcileri ile bir araya geldiği SAHA EXPO fuarı hem şehrimiz hem de ülkemiz adına büyük önem taşımaktadır. Ülke olarak savunma sanayimizi daha üst noktalara çıkarmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Firmalarımızın savunma sanayi alanında yaptıkları üretimlerini tanıtmaları için İpekyolu kalkınma Ajansı ile iş birliğinde böylesine önemli bir organizasyonun düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Heyet ziyaret kapsamında Sakarya’da bulunan Toyota üretim tesisini de gezerek ileri teknoloji ürünleri, verimlilik odaklı çalışmaları ve iyi uygulamalarını yerinde inceledi.