EĞİTİM - 04 Eylül 2024 Çarşamba 09:54

Öğrenciler beş yıldızlı otel konforunu yaşayacak

A
A
A
Öğrenciler beş yıldızlı otel konforunu yaşayacak

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 5 yıldızlı otelden dönüştürülen ve Türkiye’nin en donanımlı KYK yurdu olarak nitelendirilen öğrenci yurdu, 23 Eylül’den itibaren kapılarını öğrencilere açıyor. Muğla Valisi İdris Akbıyık tarafından "Prestij yurt Projesi" olarak adlandırılan yurtta, öğrencilerin konforlu bir şekilde barınması için tüm hazırlıklar tamamlandı.



Yurt, farklı büyüklüklerdeki odaları ve çeşitli hizmetleriyle öğrencilere 1+1 ve 3 kişilik, 2+1 ve 5 kişilik oda seçenekleri sunulurken, sabah ve akşam ücretsiz yemek, 30 GB internet, çamaşırhane, yüzme havuzu ve çeşitli kurs imkanları da sağlanacak. Ayrıca, yurt güvenlik sistemleri ve 112 sağlık hizmetleriyle tam donanımlı olarak hizmet verecek.



Muğla Valisi İdris Akbıyık, Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, Muğla Gençlik ve Spor İl müdür vekili Koray Bali, Marmaris Gençlik ve spor ilçe müdürü Cem Tuncel, Marmaris KYK yurdu Müdürleri Nezaket Tüfekçi, Ayhan Tüfekçi eşliğinde Türkiye’nin en donanımlı KYK yurdunda ziyaret ve incelemede bulundu. Gençlik ve Spor İl ve İlçe müdürleri de otelin bir an önce yurt haline gelmesi için yapılacak tadilat ve düzenlemeler için çalışmaları hızlandırdıklarını belirtti.



Marmaris’in yıllardır özellikle ilçeye gelen üniversite öğrencilerinin dile getirdiği en büyük sorunlarından olan barınma sorununu Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçmeler Mahallesinde bulunan bir oteli satın alıp kamulaştırıp KYK’ya bağlı öğrenci yurdu yaparak çözüme kavuşturdu. Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine bağlı Marmaris Turizm Meslek Yüksek okulu ve Marmaris Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nda ise 2 bin 100 öğrenci eğitim görüyor.



“Marmaris ‘te öğrencilerin barınma sorunu çözüldü’


Ev kiralarının çok yüksek olduğu Marmaris’te il ve ilçe dışından gelen öğrenciler için Gençlik ve Spor Bakanlığı İçmeler Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı bir oteli satın alarak kamulaştırıp Kredili Yurtlar Kurumuna bağlı öğrenci yurdu yaptı. Muğla İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Marmaris İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğünün tüm aşamalarını yakından takip ettiği KYK yurdu 1 Eylül itibari ile turizm oteli olmaktan çıkarak 20 Eylülden itibaren öğrencilerin kalacağı yurt olacak.



Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi kapsamında Marmaris, İçmeler KYK yurdu havuzlarında yüzme antrenörleri görev yaparak yüzme bilmeyen öğrencilere yüzme dersleri verileceği belirtildi. Öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmeleri için Halk Eğitim Merkezi’nden usta öğreticiler müzik, resim, el sanatları, işaret dili, ritim kursu, spor, fitness ve aerobik gibi alanlarda eğitim verecek. Yurt, okulun açılmasından birkaç gün önce öğrencilerini ağırlamaya başlayacak ve revir hizmeti de sunacak.



‘’Marmaris KYK yurdu Türkiye’nin prestijli yurt projelerinden biri’’


Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık KYK yurdunun incelemeleri sırasında ‘’ Muğla’da çok büyük olmasa da bir öğrenci yurdu problemimiz vardı özellikle Marmaris’te, Bodrum’da. Şu an itibarıyla Marmaris’teki problem kazandırılan bu yurt ile beraber halledilmiş oldu. Muğla’da yeni üçüncü etap inşaatlarımız hızla devam ediyor. Marmaris’te de 2 bin civarı öğrencimiz var. Misafirhanelerde kalıyorlardı. Bu yurtla beraber bu problem kökten halloldu şu an Muğla’da yurt problemi yok. Burası 500 kişilik bir yurt Türkiye’nin prestij yurdu‘’ dedi.



‘Tatil köyü gibi’


Vali Akbıyık ‘’Sanıyorum en güzel yurt herhalde Marmaris’teki bu yurdumuzdur. Havuzuyla, doğasıyla, çevresiyle, yapısıyla. Biz buradan Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Bize hem Muğla merkezde de çok güzel bir yurt aldık odaları, bahçesiyle, düzenlemeleriyle tatil köyü gibi. Burası da harika bir turizm beldesi zaten. Havuzuyla, doğasıyla, çevresiyle, düzenlemesiyle öğrencilerimizin çok severek tercih edecekleri, kalacakları bir yurt. Hakikaten burayı gördükten sonra herkes bu yurtta kalası geliyor öğrenci olası geliyor. Marmaris, Muğla’mıza hayırlı olsun. Öğrenciler okullar açıldığında kalacak ,çok az bir düzenlemeler yapacaklar. Yani bir mağduriyet olmayacak inşallah. Marmaris’te yurt problemi kalmayacak. Odalara yerleşebilecekler, hızlı bir şekilde dönüştürülecek. Herhangi bir sorun, sıkıntı yaşamadan çocuklarımız bu temiz havada, doğayla iç içe, denize yakın mesafede, içmelerde eğitim öğretimlerine devam edecekler’’ sözlerini ifade ederek Marmaris’in yurt sorunun çözüldüğünü vurguladı.



Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek okulu müdürü Doçent Dr. Zehra Türk’te 1. sınıf ve 2. sınıf öğrencilerinin öncelikli olarak konaklayacağı ve İçmeler yurdunu ziyaret ederek yurt müdürü Nezaket Tüfekçi’den bilgi aldı.



Öğrenciler beş yıldızlı otel konforunu yaşayacak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Trendyol Süper Lig: Corendon Alanyaspor: 0 - A. Hatayspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Corendon Alanyaspor, sahasında A. Hatayspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı golsüz beraberlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 21. dakikada Görkem Sağlam’ın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde kaleci Ertuğrul Taşkıran top Strandberg’e gelmeden uzaklaştırdı. 29. dakikada Görkem Sağlam’ın sol kanatta kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde iyi yükselen Calvo’nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak az farkla dışarı çıktı. 43. dakikada sol kanatta gelişen Hatayspor atağında topla ceza sahası içerisine giren Fernandes’in şutunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya gitti. Hakemler: Ozan Ergün, Süleyman Özay, Ogün Kamacı Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Lima, Aliti, Balkovec, Richard, Makouta, Augusto, Yusuf Özdemir, Efecan Karaca, Hwang Yedekler: Cordova, Serdar Dursun, Rony Lopes, Janvier, Fatih Aksoy, Buluthan Bulut, Bera Çeken, Mert Furkan Bayram, Juan, Yusuf Karagöz Teknik Direktör: Fatih Tekke Hatayspor: Erce Kardeşler, Kamil Ahmet Çörekçi, Kilama, Calvo, Cemali Sertel, Massanga, Diack, Görkem Sağlam, Mendes, Rivas, Strandberg Yedekler: Abdulkadir Parmak, Bamgboye, Aboubakar, Bekaj, Rui Pedro, Burak Yılmaz, Selimcan Temel, Kerim Alıcı, Cengiz Demir, Boutobba Teknik Direktör: Rıza Çalımbay Goller: Sarı kartlar: Balkovec, Makouta, Lima (Alanyaspor)
Mersin Akdenizli balıkçılar ’Vira Bismillah’ diyerek denize açıldı Türkiye’nin sahil şehirlerinden 321 kilometrelik Akdeniz’e kıyısı olan Mersin’de av yasağının bu gece kalkmasıyla birlikte 5 aylık aranın ardından 7 ayrı barınaktan 441 balıkçı, ekmek tekneleriyle denize açılmaya başladı. Akdeniz’e 321 kilometrelik kıyısı ile dikkat çeken Mersin’de balıkçılık ciddi bir gelir sağlıyor. 15 Nisan’da kapanan Eğe ve Karadeniz’de 1 Eylül’de açılan yeni sezon Akdeniz’de ise 15 Eylül bugün gece açıldı. Mersin’de bulunan 7 balıkçı barınağından 441 teknede tüm hazırlıklar tamamlandı. Erdemli Balıkçı Barınağı’nda da sezon açılışı için program düzenlendi. Programda Vali Ali Hamza Pehlivan, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara ve diğer protokol üyeleri balık ekmek ikram etti. Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesinin ardından Vali Pehlivan telsizle balıkçılara ’Vira Bismillah’ diyerek tekneleri açık denize uğurladı. Protokolün yanı sıra balıkçıları, çocukları, eşleri ve anneleri uğurladı. 7 barınaktan 441 tekne denize açılıyor Türkiye’nin balık üretiminde dünyada 5’inci sırada olduğuna dikkat çeken Vali Ali Hamza Pehlivan," İlimiz de 30 bini yetiştiricilik yaklaşık 10 bin tonu da avcılık olmak üzere 40 bin ton civarında balık üretimiyle ülke genelinde 5’inci sırada yer alıyor. Bugün 7 balıkçı barınağımızdan toplam 441 teknemiz denizlere açılarak avcılık sezonu başlatılmış olacak" dedi. 2024 yılında sezonun kapalı olduğu günlerde ekiplerin 3 bin denetim gerçekleştirdiğine de değinen Vali Pehlivan, sadece 12 balıkçıya cezai işlem uygulandığını ve bu rakamın oldukça düşük olduğunu kaydetti. Balıkçıların av yasağı döneminde hassas davrandığını belirterek teşekkür eden Pehlivan," Hassas davranmalıyız çünkü gerek denizlerimizde gerek tatlı sularımızdaki balık popülasyonu sonsuz değil. Balıkçılığı kurallarına göre yaparsak balık gibi insan sağlığı için önemli bir yer tutan besin kaynağını bugün olduğu gibi gelecek nesiller de sağlıklı bir şekilde tüketebilir" diye konuştu. Balıkçıları aileleri uğurladı Sezon açılışına oğlunu torunu ile uğurlamaya gelen Rabia Taş ," 2024-2025 av sezonunu açacağız. Rabbim hayırlı bol kısmetler versin. Torunumla bugün oğlumu ve balıkçı arkadaşlarını uğurlamaya geldik" ifadelerini kullandı. Ailece balıkçılıkla uğraştıklarını aktaran Sultan Aydın ," Biz doğma büyüme balıkçıyız. Babam balıkçıydı, kardeşlerim ve eşim de balıkçı. Denizi seviyoruz. Bizde kadınlar olarak onlara yardımcı oluyoruz. Her konuda yanlarındayız. Bugün de onları uğurlamaya geldik. Güzel bol ve bereketli bir sezon olmasını diliyoruz. 5 ay sonra heyecanlı ve umutluyuz" şeklinde konuştu.
Yalova Yalova’da denizde kaybolan Yücel Coşkun’un arama çalışmaları 22’nci gününde sürüyor Yalova’nın Armutlu ilçesinde denize kanoyla açıldıktan sonra kaybolan 2 arkadaştan Yücel Coşkun’un arama çalışmaları 22’nci gününde devam ediyor. 25 Ağustos Pazar günü akşam saatlerinde Armutlu Meslek Yüksek Okulu süs balıkları üretim birimi yakınlarından kanoyla denize açılan tersane işçileri Hüseyin Piner (33) ve Yücel Coşkun (28), cep telefonlarıyla saat 17.30 sularında 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım talebinde bulunmuşlardı. Bölgeye kısa sürede giden Sahil Güvenlik unsurları, 2 arkadaşa ulaşamamıştı ve geniş çaplı arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştı. Arama çalışmalarının 4. gününde Hüseyin Piner’in cansız bedenine Bursa’nın Mudanya ilçesi kıyısında ulaşılmıştı. Yücel Coşkun’u arama çalışmaları ise, Yalova Valiliği ve AFAD Yalova İl Müdürlüğü koordinesinde hava, deniz ve karadan 22. gününde de aralıksız devam ediyor. Yalova Valiliği’nden arama çalışmalarına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “15.09.2024 tarihi itibarı ile sahada Yalova AFAD 8 personel, 3 araç, 1 bot, Sakarya AFAD 5 personel, 1 araç, 1 bot; Ankara JAK 10 personel, 3 araç, 2 bot, 1 YTS, 1 ROV; Manisa Jandarma Asayiş Bot 4 personel, 1 araç, 1 bot; UMKE Yalova 3 personel, 1 araç; Yalova Deniz Polisi 2 personel, 1 araç, 1 tekne olmak üzere Yalova ilinde toplam 35 personel, 10 araç, 6 bot, 2 tekne, 1 YTS (yandan taramalı sonar), 1 ROV (sualtı, arama ve görüntüleme robotu), ayrıca Bursa Mudanya kıyılarında ise 25 personel, 2 araç, 4 bot ve 3 drone olmak üzere toplamda 60 personel, 12 araç, 10 bot, 2 tekne, 1 YTS, 1 ROV, 3 dron ile arama çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından 10 farklı bot, 2 dalgıç timi (YTS ile birlikte), 1 SG helikopteri ve 1 SG uçağı ile arama kurtarma görevi icra edilmiştir. Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı tarafından kayıp vatandaşımıza yönelik her türlü ihbar değerlendirilerek, görevlerden istifade ile arama/dalış faaliyetleri icra edilmektedir.”
Yalova Yalova’da denizde kaybolan Yücel Coşkun’un arama çalışmaları 22’nci gününde Yalova’nın Armutlu ilçesinde denize kanoyla açıldıktan sonra kaybolan 2 arkadaştan biri olan Yücel Coşkun’un arama çalışmaları 22’nci gününde devam ediyor. Alınan bilgiye göre, 25 Ağustos 2024 pazar günü akşam saatlerinde Armutlu Meslek Yüksek Okulu süs balıkları üretim birimi önlerinden kanoyla denize açılan tersane işçileri Hüseyin Piner (33) ve Yücel Coşkun (28) cep telefonlarıyla saat 17.30 sularında 112 acil çağrı merkezini arayarak yardım talebinde bulunmuşlardı. Bölgeye kısa sürede giden Sahil Güvenlik unsurları 2 arkadaşa ulaşamamıştı ve geniş çaplı arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştı. Arama çalışmalarının 4. gününde Hüseyin Piner’in cansız bedenine Bursa’nın Mudanya ilçesi kıyısında ulaşılmıştı. Öte yandan, Yalova Valiliği ve AFAD Yalova İl Müdürlüğü koordinesinde hava, deniz ve karadan yapılan arama çalışmaları 22. gününde de aralıksız devam ediyor. Konuyla ilgili Yalova Valiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “15.09.2024 tarihi itibarı ile sahada Yalova AFAD 8 personel, 3 araç, 1 bot, Sakarya AFAD 5 personel, 1 araç, 1 bot; Ankara JAK 10 personel, 3 araç, 2 bot, 1 YTS, 1 ROV; Manisa Jandarma Asayiş Bot 4 personel, 1 araç, 1 bot; UMKE Yalova 3 personel, 1 araç; Yalova Deniz Polisi 2 personel, 1 araç, 1 tekne olmak üzere, Yalova İlinde toplam 35 personel, 10 araç, 6 bot, 2 tekne, 1 YTS (yandan taramalı sonar), 1 ROV (Sualtı, arama ve görüntüleme robotu), Ayrıca Bursa Mudanya kıyılarında ise; 25 personel, 2 araç, 4 bot ve 3 drone olmak üzere; toplamda 60 Personel, 12 araç, 10 bot, 2 tekne, 1 YTS, 1 ROV, 3 drone ile arama çalışmaları devam etmektedir. Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurları tarafından 10 farklı bot, 2 dalgıç timi (YTS ile birlikte), 1 SG helikopteri ve 1 SG uçağı ile arama kurtarma görevi icra edilmiştir. Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı tarafından kayıp vatandaşımıza yönelik her türlü ihbar değerlendirilerek görevlerden istifade ile arama/dalış faaliyetleri icra edilmektedir.”