SAĞLIK - 09 Ekim 2024 Çarşamba 09:15

Köyceğiz’de yürüyüş yapmanın faydalarına dikkat çekildi

A
A
A
Köyceğiz’de yürüyüş yapmanın faydalarına dikkat çekildi

Muğla’nın Köyceğiz İlçesinde Atatürk Ortaokulu tarafından Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri çerçevesinde, "Sağlık için Harekete Geç" sloganıyla öğretmen ve öğrencilerin katıldığı bir yürüyüş gerçekleştirildi.



Yürüyüş, Atatürk Ortaokulu bahçesinden başlayarak Köyceğiz Atatürk Kordonu boyunca devam etti, Delta Mevkiinde sona erdi. Köyceğiz Kulak Mesire alanında kısa bir dinlenme molası verildi. Yürüyüş yapmanın sağlık üzerindeki faydalarına dikkat çekildi. Dünya Yürüyüş Günü çerçevesinde düzenlenen etkinliğin amacının, sağlıklı yaşam ve hareketli bir hayatın önemine dikkat çekmek olduğu ifade edildi. Etkinliğe katılan öğretmen ve öğrencilere teşekkür edilerek, sağlık için yürüyüşün önemli olduğu belirtildi.



Köyceğiz’de yürüyüş yapmanın faydalarına dikkat çekildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Alanya Belediyesinden kadına şiddete siyah tepki Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve belediye personeli, son günlerde kadınlara yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla mesaiye siyah kıyafetler giyerek başladı. Başkan Özçelik, “Kadınlarımız, evlerimizin, ailelerimizin ve toplumumuzun temel direğidir” dedi. Alanya Belediyesi, son günlerde artan kadına yönelik şiddet ve cinayetlere karşı farkındalık oluşturarak, bu konuya dikkat çekmek için adım attı. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Başkan Yardımcıları ile belediye personeli siyah kıyafet giyerek, mesai öncesinde Belediye hizmet binası önünde bir araya geldi ve ülke genelinde kadınların yaşadığı üzücü olaylara tepki gösterdiler. Gün boyunca siyah kıyafetleriyle çalışan personel, yolu belediyeye düşen vatandaşları bu şekilde karşıladı. "Çocuklarınızın eğitiminden taviz vermeyin" Belediye Başkan Osman Tarık Özçelik, belediye personeline bu anlamlı etkinliğe katıldıkları için teşekkür etti. Başkan Özçelik, “Belediye olarak bugün mesaimize, son günlerde kadınlarımız üzerinde yoğun bir şekilde gerçekleşen taciz, dayak, yaralama, öldürme gibi insanlık dışı davranışları ve şiddet olaylarını protesto etmek adına siyah giyerek başladık. Tüm belediye çalışanlarımız bu aktiviteye katılmak istediler ve siyah giyinerek en azından farkındalık adına bugün burada bu fotoğrafı verdik. Annelere sesleniyorum; çocuklarınızın eğitiminden asla taviz vermeyin ve internet ortamında nerelere uğradığını takip ediniz. Eğitimleri ile ilgili eşinizle, çevrenizle beraber çok dikkatli olalım ve arkadaşlarını iyi seçelim. Kadınlarımızı baş tacı etmeliyiz. İnanıyorum bizim toplumumuz bunu yapabilecek kabiliyete sahiptir. Biz hep birlikte bu farkındalığı oluşturabilmeliyiz” dedi.
Niğde Niğde Belediyesi Sanat Galerisi önemli bir sergiye daha ev sahipliği yapacak Ünlü Ressam Shereen Ve Kızı Tia’nın eserleri 12-19 Ekim’de Niğde’de sergilenecek. Niğde Belediyesi Uluslararası Sanat Galerisi kapılarını, 12 Ekim’de önemli bir sergi için açacak. Ressam Sherreen ve kızı Tia’nın “Bonded by Brushstrokes- Fırçaların Darbeleriyle Birleşen” adlı sanat sergisi bir hafta boyunca sanatseverlerinin beğenisine sunulacak. Sanat Galerisinde Renkli Etkinlik Niğde Belediyesi tarafından kilise iken sanat galerisine dönüştürülen ve pek çok ulusal ve uluslararası serginin açıldığı Niğde Belediyesi Uluslararası Sanat Galerisi, 12-19 Ekim tarihleri arasında renkli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapacak. Kartvizitindeki ressam, sanatçı, şair, yazar, mutluluk ve farkındalık koçu, refah koçu, duygusal zeka eğitmeni, davranış terapisti ve enerji şifacısı gibi çok sayında özeliği ile dikkat çeken Shereen, kendisi gibi ressam olan kızı Tia ile birlikte, Niğde Belediyesi Uluslararası Sanat Galerisi’nde resim sergisi açacak. Daha önce Dubai, Yunanistan, Bahreyn, Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde sergi açan anne ve kızının sergileyeceği eserler genel olarak müzik, doğanın görüntüleri, sesleri ve kokusundan ilham alınarak yapılan eserler olarak biliniyor. Ziyaretçilere Tia ve Shereen in duygusal, duygu odaklı çalışmaları arasındaki zengin etkileşimi keşfetme fırsatını sunacağı Bonded by Brushstrokes, adlı sergi, aynı zamanda sanatsal ifadenin nesiller arasında nasıl aktarıldığına tanıklık etmek için nadir ve güzel bir fırsat olarak da değerlendiriliyor.
Niğde NÖHÜ Tıp, 106 Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi Arasında 9’uncu Sırada Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2024 TUS Klinik Tıp puanına göre 106 Devlet Üniversitesi arasında 9’uncu, Tıp Temel Tıp 1 puanına göre ise 19’uncu sırada yer aldı. Her iki kategoride birçok köklü tıp fakültesini geride bırakan fakülte, ayrıca devlet üniversitelerindeki tıp fakülteleri içinde TUS Klinik Tıp’ta ilk 10’a giren en genç iki fakülteden biri oldu. Öğretim Açısından Dünyada Sağlık Bilimleri Alanında 190’ıncı, Türkiye’de TUS Klinik Tıp’ta 9’uncu Özellikle son üç yıllık süreçte başarıları ile adından söz ettiren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi uluslararası düzeyde prestijli üniversite sıralamalarında da bir yükseliş trendi yakalayarak birçok alanda daha görünür olmaya başladı. Bu çerçevede 2024 Round University Ranking (RUR) Alan Sıralamalarına ilk kez giren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, kuruluşun genel kategorideki dünya sıralamasında Sağlık Bilimleri alanında 384’üncü, yine aynı alanda öğretim kategorisinde ise 190’ıncı olarak önemli bir başarıya imza atmıştı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bu başarıyı şimdi de Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2024 Tıp Uzmanlık Sınavı’nda, 106 devlet üniversitesi tıp fakültesinin ortalama Tıp Klinik Puanı sıralamasında elde ettiği 9’unculuk başarısıyla taçlandırmış oldu. "Niğde’mizin ve Üniversitemizin Göz Bebeği Tıp Fakültemiz, Sağlık Alanında Marka Değeri” Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, “Sağlık Bilimleri alanındaki dünya sıralaması başarımızda çok önemli bir paya sahip olan Tıp Fakültemiz, aynı zamanda Niğde’mizin ve Üniversitemizin sağlık alanındaki marka değeri.” diye konuştu. Fakülte öğretim üyelerinin eğitim öğretim ve bilimsel araştırmayla birlikte aynı zamanda Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hekim olarak hizmet verdiğini aktaran Rektör Uslu, “Hocalarımız Hastanemizde geçtiğimiz günlerde gerçekleşen göz kornea nakli gibi başarılı operasyonlarla şehrimizde ilklere de imza atıyorlar. Şimdi de başarılı eğitim öğretim faaliyetleriyle öğrencilerimizin ve mezunlarımızın TUS’ta daha yüksek puan ortalamasına ulaşmalarını sağladılar ve böylece Üniversitemizi, 106 devlet üniversitesi arasında TUS Klinik Tıp puanı ortalamasında 9’uncu, TUS Temel Tıp 1 puanı ortalamasında ise 19’uncu sıraya taşıyarak çok önemli bir başarının mimarı oldular.” dedi. Rektör Uslu ayrıca, böylesine önemli bir başarıda emeği geçen başta fakülte yönetimi olmak üzere tüm öğretim üyelerine, öğrencilere ve mezunlara teşekkür ederek başarılarının devamını diledi.
Sakarya Oba Makarnada’ki patlamada ölü sayısı 3’e yükseldi Sakarya’nın Hendek ilçesinde 15 Eylül’de Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan 24 yaşındaki Güven Albayrak, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Bununla birlikte patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi. Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkiinde faaliyet gösteren Oba Makarna fabrikasında 15 Eylül Pazar günü meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi de yaralanmıştı. İtfaiye ekiplerince devam eden soğutma çalışmaları esnasında fabrika içerisinde cansız bedeni bulunan 27 yaşındaki Mesut Şimay, 16 Eylül tarihinde Akyazı ilçesinde son yolculuğuna uğurlanmıştı. Patlamada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Kocaeli Şehir Hastanesi’nde 20 günlük yaşam savaşını kaybeden 22 yaşındaki Eray Kızıldağ’da 5 Ekim Cumartesi günü Hendek ilçesinden son yolculuğuna uğurlandı. Patlamada ölü sayısı 3’e yükseldi Patlamada ağır yaralanan ve tedavisi İstanbul Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi Yanık Ünitesi’nde devam eden Güven Albayrak’tan (24) acı haber geldi. 25 gündür yaşam mücadelesi veren Albayrak, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Bununla birlikte makarna fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e yükseldi. Albayrak’ın, Düzce Akçakoca’da son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi. Fabrika müdürü tutuklanmıştı Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde aralarında fabrika sahipleri ve yöneticilerin de bulunduğu 7 şüpheli 19 Eylül tarihinde Hendek Adliyesi’ne ifadeye çağrıldı. İfadeleri tamamlanan 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. 1 kişi ise alınan ifadesinin ardından salıverildi. 20 Eylül’de sağlık kontrollerinden geçirilen ve Hendek Adalet Sarayı’na götürülen 6 şüpheliden fabrika müdürü V.U., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fabrika sahipleri, 1 iş güvenliği uzmanı, değirmen sorumlusu ve elektrik bakım uzmanı ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.