GÜNDEM - 12 Ekim 2024 Cumartesi 10:18

Köyceğiz’de yağmur duası yapıldı

A
A
A
Köyceğiz’de yağmur duası yapıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde aşure hayrı ve yağmur duası yapıldı.



Yangı Mahallesi halkından iki hayırsever vatandaşın öncülüğünde, mahalle halkı ve muhtarlığın katkılarıyla mahalle halkına camii cemaatine ve öğrencilere imece usulü yapılan aşureler ikram edildi. İlçe protokolünün ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, İmam-Hatip Selman Gündoğdu ve emekli din görevlilerinin Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz, "Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazî anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz, asırlardır bu güzelliği sürdürmektedir. Bu gün Yangı Mahallemizde de bu güzelliği bir kez daha yaşayıp, yaşatıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kurak günler geçiriyoruz. Yağmur nimetine muhtacız. Yapılan bu ikramlar, beli bükük piri faniler, emzikli anneler, masum bebekler hürmetine Rabbim dualarımızı kabul eyleyip afetsiz yağmurlar ihsan eylesin" dedi.



Konuşmanın ardından Karagöz’ün yaptığı yağmur duası ile program sona erdi.



Köyceğiz’de yağmur duası yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Açık kalp ameliyatı önerilen hasta Mitraclip ile şifa buldu Hollanda’da yaşayan ve kalbindeki mitral kapakta tam kapanmama rahatsızlığı teşhisi konulan Ünal Altan, İEÜ Medical Point Hastanesi’nde ameliyatsız mitral kapak tamiriyle (Mitraclip) sağlığına kavuştu. Ünal Altan (47), halsizlik ve çabuk yorulma gibi şikayetlerle yaşadığı Hollanda’da bir sağlık kuruluşuna başvurdu. Kalpteki mitral kapakta tam kapanmama teşhisi konan Altan’a, Hollandalı doktorlar açık kalp ameliyatı önerisinde bulundu. Açık kalp ameliyatı olmak istemeyen Altan, Türkiye’de yaptığı araştırmalar neticesinde İEÜ Medical Point Hastanesi’ne geldi. Açık kalp ameliyatı olmak istemediğini burada da yineleyen Altan’a, Doç. Dr. Cihan Altın tarafından ameliyatsız mitral kapak tamiri işlemi yapıldı. Başarılı geçen ameliyatsız mitral kapak tamiri ardından Altan, sağlıklı bir şekilde Hollanda’ya döndü. Kendisini çok iyi hissettiğini anlatan Altan, “Halsizlik, geceleri uyurken terleme, çabuk yorulma gibi şikayetlerim vardı. Aile hekimine gittim ve o da beni kardiyoloğa yönlendirdi. Burada mitral kapaklarımdan birinde sorun olduğu, açık kalp ameliyatı olmam gerektiğini söylediler. Ben de açıkçası açık kalp ameliyatı olmak istemedim ve Türkiye’de araştırmaya başladım. Cihan Bey’i bulduk. Ameliyatsız mitral kapak tamiri işlemini anlattı ve uyguladı. 1 gün sonra da taburcu oldum. Kendimi çok iyi hissediyorum” diye konuştu. “Başarı oranı çok yüksek” Ameliyatsız mitral kapak tamirini gerçekleştiren İEÜ Medical Point Hastanesi Kardiyoloji bölümünden Doç. Dr. Cihan Altın, gelişen teknolojileri yakından takip ettiklerini söyledi. Altın, “Hastamızda mitral kapakta tam kapanmama kusuru vardı. Hastamıza ilk olarak biz de açık kalp cerrahisi önerdik. Ancak hastamız bunu istemediğini söyledi. Bunun üzerine kendisine ameliyatsız mitral kapak tamiri yöntemini önerdik ve kabul etti. Anjiyo yöntemiyle kasıktan girip tamiri gerçekleştirdik. Hastamızı aynı gün odasına alıp ayağa kaldırıp ertesi gün taburcu ettik” dedi. Teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerine vurgu yapan Altın, “Tıp son yıllarda çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Hastanemizde de bu teknolojik cihazları kullanma şansımız var. Bu da onlardan biri. Açık kalp cerrahisine göre teorik olarak daha basit ve yeni bir işlem. Ancak şu anki veriler oldukça başarılı gidiyor. Hasta için açık kalp ameliyatına oranla çok konforlu bir yöntem. Başarı oranı yüzde 95’in üzerinde. Hastamızı yakından takip etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Ankara Tenis Federasyonu’nda ’Diplomatik Tenis Günü’ düzenlendi Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Ankara Tenis Eğitim Merkezi’nde ’Diplomatik Tenis Günü’ turnuvası düzenlendi. Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Ankara Eğitim Merkezi’nde Diplomatik Tenis Günü turnuvası düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Lüksemburg Büyükelçiliği iş birliğinde gerçekleşen etkinliğe Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Başkanı Mehmet Kemal Bozay, Lüksemburg’un Ankara Büyükelçisi Georges Faber ve Milli Paralimpik sporcular katıldı. “Örnek olmaya çalışıyoruz” Etkinliğin açılış maçında oynayan ve maçın ardından spor faaliyetleriyle örnek olmaya çalıştıklarını ifade eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, “Avrupa Spor Haftası’nda daha önceden de turnuvalar oldu. Georges, Lüksemburg büyükelçisi ve profesyonel bir tenisçi. Burada bakanlığımız ve Avrupa Başkanlığı’nı bir araya getirdik. Hep birlikte bir sportif faaliyet yapıyoruz. Açılışı da 2 paralimpik oyuncumuzla yaptık. Sembolik olarak böyle bir çalışma yaptık. Bu tür faaliyetlerde biraz da örnek olmaya çalışıyoruz. Sporun önemi, güzellikleri, kaynaştırıcı kısmı dünyanın dört bir yanından gelen diplomatları ve Ankara’da görev yapan diplomatları bir araya getirmiş oluyor” diye konuştu.