SPOR - 12 Ekim 2024 Cumartesi 12:02

Tenis Federasyonu’nda ’Diplomatik Tenis Günü’ düzenlendi

A
A
A
Tenis Federasyonu’nda ’Diplomatik Tenis Günü’ düzenlendi

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Ankara Tenis Eğitim Merkezi’nde ’Diplomatik Tenis Günü’ turnuvası düzenlendi.


Avrupa Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye Tenis Federasyonu tarafından Ankara Eğitim Merkezi’nde Diplomatik Tenis Günü turnuvası düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Lüksemburg Büyükelçiliği iş birliğinde gerçekleşen etkinliğe Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Başkanı Mehmet Kemal Bozay, Lüksemburg’un Ankara Büyükelçisi Georges Faber ve Milli Paralimpik sporcular katıldı.



“Örnek olmaya çalışıyoruz”


Etkinliğin açılış maçında oynayan ve maçın ardından spor faaliyetleriyle örnek olmaya çalıştıklarını ifade eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, “Avrupa Spor Haftası’nda daha önceden de turnuvalar oldu. Georges, Lüksemburg büyükelçisi ve profesyonel bir tenisçi. Burada bakanlığımız ve Avrupa Başkanlığı’nı bir araya getirdik. Hep birlikte bir sportif faaliyet yapıyoruz. Açılışı da 2 paralimpik oyuncumuzla yaptık. Sembolik olarak böyle bir çalışma yaptık. Bu tür faaliyetlerde biraz da örnek olmaya çalışıyoruz. Sporun önemi, güzellikleri, kaynaştırıcı kısmı dünyanın dört bir yanından gelen diplomatları ve Ankara’da görev yapan diplomatları bir araya getirmiş oluyor” diye konuştu.



Tenis Federasyonu’nda ’Diplomatik Tenis Günü’ düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Boztepe Seyir Terası’nın bir günlük geliri şehit ailelerine bağışlandı Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, 40 şehit yakınını Boztepe Seyir Terası’nda misafir etti, terasın bir günlük gelirini Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışlayacaklarını açıkladı. Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne destek olmak amacıyla düzenlenen etkinliğe belediye başkan yardımcıları, meclis üyelerinin ve birim müdürlerinin yanı sıra CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz, trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şeref İşler ve bir çok dernek başkanı katılım sağladı. 40 şehit ailesi Boztepe Seyir Terası’nda misafir edilirken, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, terasın bir günlük gelirinin Trabzon Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne bağışlanacağını ifade etti. Trabzon’daki tüm toplum yararına çalışan derneklere destek olmayı amaçladıklarını söyleyen Başkan Kaya, “Daha önce SMA hastası bir yavrumuz için bir kampanya yapmıştık, şimdi şehit aileleri derneğimiz için yapıyoruz. İlerleyen günlerde topluma hizmet eden, faydalı işler yapan bütün derneklerimize Ortahisar Belediyesi olarak bu tür destekleri vermeye çalışacağız. Şehit Aileleri Derneğimiz çok değerli işler yapan, şehit ailelerimizle sürekli iletişimde olan ve onların dertlerini çözme gayretinde olan çok değerli bir dernek. Yaptıkları hizmetler için başkanıma ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bugün bu topraklarda barış ve güven içinde yaşıyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz” ifadelerini kullandı.
Konya Bakan Yardımcısı Gürcan: "Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde yüzde 5,3’lük büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi" Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Gürcan, otomotiv sektörünün tarihi başarılar elde ettiğini ifade ederek, "Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde yüzde 5,3’lük büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirdi" dedi. Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Gürcan, Konya’da MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu ile Otomotiv ve Ulaşım Araçları Sektör Kurulu’nun organize ettiği “Türkiye Yüzyılı’nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu" ana temalı Türkiye İstişare Toplantısı’na katıldı. Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda sektör temsilcileri ile buluşan Bakan Yardımcısı Gürcan yaptığı konuşmada, 2020 yılından sonra küresel anlamda durgunlukların yaşandığını belirtti. Gürcan, "Özelikle 2020 yılında pandemi sürecinden sonra yaşanan küresel olaylardan dolayı bölgemiz çok ciddi riskler ve tedarik zincirindeki aksaklıkları yaşamakta. Bunun da neticesinde özellikle 2021 yılından sonra dünyada ciddi bir küresel durgunluk yaşandı. Türkiye de bu durumdan haklı olarak maalesef payını aldı. Ancak küresel çaptaki durgunluğa rağmen ekonomimiz üretmeye, istihdam oluşturmaya ve ihracatı artırmaya yönelik adımlarına hızla devam etti. Türkiye son 16 çeyrektir kesintisiz büyümesini sürdürüyor. 2023 yılında yüzde 5,1’lik büyümeyi gerçekleştirdi" şeklinde konuştu. "Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde yüzde 5,3’lük büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirdi" İhracatın lokomotif sektörlerinden birinin de otomotiv sektörü olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Gürcan, "Otomotiv ihracatımız 2023’te 19.4 milyar dolar olarak gerçekleştirildi. Yan sanayi ile baktığımız zaman bu rakam 35 milyar doları aşmış oldu. Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde ise yüzde 5,3’lük büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirdi. Bu durumda da bir tarihi rekordur. Bu vesileyle bir arada bulunduğumuz sektör temsilcilerimizi özellikle tebrik ediyorum. Otomotiv üretiminde dünya sıralamasında 5 yılda 15. sıradan 13. sıraya yükseldik. Bu da doğru bir yolda olduğumuzu, yatırımları doğru yönlendirdiğimizi, otomotiv sektöründeki büyüme ve ilerlememizi göstermektedir" diye konuştu.
Manisa Sağlık Müdürü Uzm Dr. Karaca "Gebe Okulu"nu anlattı Manisa’da kamu hastanelerinde hizmete açılan "Gebe Okulu" ve "Gebe Bilgilendirme Sınıfı" uygulamaları hakkında bilgiler paylaşan Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, aillerin sağlık bireyler yetiştirmelerini hedeflediklerini söyledi. Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, Manisa’da bazı kamu hastanelerinde sundukları "Gebe Okulu" ve "Gebe Bilgilendirme Sınıfı" uygulamaları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Gebelerin ve ailelerinin sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmelerine yardımcı olmak amacıyla hayata geçirilen Gebe Okulları Manisa’da; Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi, Alaşehir Devlet Hastanesi, Manisa Şehir Hastanesi, Soma Devlet Hastanesi ve Turgutlu Devlet Hastanelerinde hizmet verdiğini açıkladı. Ayrıca Merkezefendi ve Ruh Sağlığı Hastanesi haricinde tüm kamu hastanelerinde gebe sınıflarının eğitim hizmeti verdiğini belirtti. İl Sağlık Müdürü Karaca, gebelere yönelik eğitimlerin kapsamlı bir şekilde hazırlandığını belirterek, eğitimlerde "gebelik oluşumu ve fetal gelişim", "gebelik kontrolleri", "gebelikte ve lohusalıkta beslenme", "doğum ağrısı ile baş etme yöntemleri" gibi önemli konuların ele alındığını ifade etti. Ayrıca, ebeveynlerin doğum öncesi ve sonrası süreçte ihtiyaç duyabilecekleri bilgilerle donatıldıklarını vurguladı. Eğitimlerin teorik kısmının yanı sıra, katılımcılara uygulamalı gebelik egzersizleri, beslenme planlaması, psikolojik destek ve bebeğin sağlıklı gelişimi için gerekli bilgiler de sunulacağını belirten Uzm Dr. Karaca, fiziksel aktivite ve psikolojik destekle birlikte, gebelik dönemi boyunca annelerin sağlığının korunmasının ve bilinçli bir doğum sürecinin teşvik edilmesinin hedeflendiğini söyledi. 2024 yılının ilk üç çeyreğinde bin 580 gebeye bu konularda eğitim verildiğini belirten Uzm. Dr. Karaca, "Gebe Okulu" uygulamalarının Manisa’da başarıyla devam ettiğini ve ailelerin sağlıklı bireyler yetiştirmelerinde önemli bir aşama olduğunu sözlerine ekledi. Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Karaca, sağlıklı bir toplum için gebelik sürecinin halkımızın en önemli dönemlerinden biri olduğunu hatırlatarak, Manisa’daki tüm gebeleri bu eğitimlerden faydalanmaya davet ederek eğitim hizmetlerinde aktif rol alan ve emeği geçen tüm ebelere teşekkür etti.