GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 09:17

Köyceğiz’de gençler şehitler ve mazlumlar için dua edildi

A
A
A
Köyceğiz’de gençler şehitler ve mazlumlar için dua edildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde yatsı namazında gençler Toparlar Mahallesi Merkez Camiinde buluşup şehitler ve mazlumlar için dua edildi.



“Şehirlerin Kalbi Camilerde Buluşuyoruz “projesi kapsamında Köyceğizli gençler Toparlar Merkez Camiinde bir araya geldi. Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği buluşma namazdan önce Fetih suresinin okunması ile başladı. Yatsı namazını İlçe Müftüsü Ahmet Karagöz kıldırdıktan sonra gençler Kur’an-ı Kerim tilavet etti.



Müftü Karagöz, cemaate ve gençlere hitap ederek, “Teknolojinin süratle geliştiği, sosyal medya mecralarının gençlerimizi her yönden kuşattığı günümüzde, camimizi dolduran ve yaşadığımız mahallin manevi sigortası olan bu gençleri sizlerin huzurunda tebrik ediyorum. Rabbim birini bin etsin bu gençlerimizin. Kâbe’nin şubesi camilerimizde buluşup kocaman yürekleri ile dua eden bu yavrularımızın duaları hürmetine Allah başta Filistin, Doğu Türkistan ve dünyadaki tüm mazlumlarımıza yardım eylesin. Dünyaya barış ve güzellik hâkim olsun” dedi.



Müftü Karagözün hitabından sonra, İlçe Vaizleri Rauf Evleksiz, Emine Okulu, Belkıs Ulusan ve Din Hizmetleri Uzmanı İbrahim Bölükbaşı gençlere Milli ve Manevi Değerlerimiz konulu sunum yaptı. Merkez ve civardaki Din görevlilerinin mahallelerindeki gençlerle birlikte katıldıkları “Şehirlerin Kalbi Camilerde Buluşuyoruz” programı Vaiz Rauf Evleksizin Filistin, Doğu Türkistan ve tüm mazlumlar için yaptığı dua ve ev sahibi Din görevlileri Murat Yaşar ve Mustafa Gürhan’ın ikramları ile sona erdi.



Köyceğiz’de gençler şehitler ve mazlumlar için dua edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Yüreğir Belediyesi personeline sağlık indirimi Yüreğir Belediyesi ile Medical Park Seyhan Hastanesi arasında sağlık protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde Yüreğir Belediyesi personelleri, Medical Park Seyhan Hastanesi’nin sağlık hizmetlerinden indirimli yararlanacak. Yüreğir Belediyesi ile Medical Park Seyhan Hastanesi arasında belediye personeline yönelik sağlık indirimi protokolü imzalandı. İki kurum arasında gerçekleşen protokol kapsamında Yüreğir Belediyesi personelleri hastane imkanlarından indirimli faydalanacak. İndirimi kapsayan protokol Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı ve Medical Park Seyhan Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Gökhan İlhan arasında imzalandı. Muayene, tetkik ve tedavide yüzde 20 indirim Medical Park Seyhan Hastanesi tarafından Yüreğir Belediyesi çalışanlarına sunulan sağlık hizmetlerinden; ayakta ve yatarak muayene, tetkik ve tedavi hizmetlerinde yüzde 20, ameliyat ve medikal tedavide ise yüzde 10 indirim uygulanacak. “Her iki kuruma da hayırlı olsun” Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, Medical Park Seyhan Hastanesi ile yapılan protokol hakkında, “Belediyemiz bünyesinde çalışan bütün personelimiz, birinci derece akrabaları bu imkandan faydalanabilecekler. Anlaşmanın her iki taraf için de hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Medical Park Seyhan Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Gökhan İlhan ise, Medical Park Seyhan Hastanesi olarak sağlık hizmetlerini daha erişilebilir kılmak amacıyla böyle bir indirim protokolünü imzalamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
Ankara Ticaret Bakanlığından ilk 9 ayda 6 milyar liradan fazla para cezası Ticaret Bakanlığı iç ticaret birimleri ve Rekabet Kurulu tarafından fahiş fiyat artışı ve stokçuluk faaliyetlerine yönelik gerçekleştirilen soruşturma çerçevesinde 153 binden fazla işletmeye 6 milyar liradan fazla idari para cezası uygulandı. Ticaret Bakanlığı, vatandaşların beslenme, sağlıklı yaşama, barınma ve korunma gibi temel ihtiyaçlarını karşılayan zorunlu mal ve hizmet sektörlerinde muhtemel fahiş fiyat artışları ve stokçuluk faaliyetlerine karşı azami şekilde denetimlerine devam ediyor. Edinilen bilgilere göre, Ticaret Bakanlığı iç ticaret birimlerince 2023 yılında 170 bin 207 işletme denetlendi. 48 bin 628 gerçek ve tüzel kişiye yaklaşık 1,5 milyar lira idari para cezası uygulanmıştı. Rekabet Kurulu da 2023 yılında soruşturma yaptığı 166 firmaya toplam 2,7 milyar lira idari para cezası kesmişti. Bu yıl ise ilk 9 ayda yapılan denetimler sonucunda, Ticaret Bakanlığı iç ticaret birimleri tarafından 340 bin 485 işletme denetlendi. Bunlardan 153 bin 63 işletmeye 1 milyar 331 milyon lira idari para cezası uygulandı. Benzer şekilde, Rekabet Kurulu da 2024 yılının ilk 9 ayında 147 firmaya 4 milyar 848 milyon lira idari para cezası uyguladı. Diğer taraftan bakanlıkça son dönemde özellikle marketlerde yapılan fiyatlandırmalarla ilgili kamuoyuna da yansıyan şikâyetler doğrultusunda yapılan denetimler sıklaştırıldı. Vatandaşların en temel ihtiyaçlarını karşıladığı bu noktalarda haksız fiyat artışlarının yaşandığına dair tespitler üzerine bakanlık tarafından denetimler yoğunlaştırılarak, bu durumun önüne geçmek adına gerekli adımlar atılıyor. Piyasadaki fiyat dengesini korumak ve vatandaşların mağdur olmasını engellemek amacıyla temel tüketim ürünlerinde yapılan her türlü fiyat artışını titizlikle inceleyen Ticaret Bakanlığı, Ticaret İl Müdürlükleri denetim ekiplerince özellikle vatandaşın vazgeçilmez ihtiyaçlarının satıldığı marketlerde kontrollerini daha da artırdı. 100 bin ila 1 milyon arasında idari para cezası uygulanıyor Bakanlık, fahiş fiyat artışı ile mücadele çerçevesinde 81 ilde günlük rutin denetimlerine devam ediyor. Yapılan denetimler sonucunda fahiş fiyat artışı yapıldığı tespit edilen ürünler, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunca titizlikle değerlendiriliyor ve çeşitli kriterler baz alınarak 100 bin ila 1 milyon lira arasında değişen tutarlarda idari para cezası uygulanıyor.
Elazığ Elazığ’da özel ve engelli bireyler ‘At’ ile terapi görüyor Elazığ Hipodromu’nda hizmet veren Atlı Terapi Merkezi sayesinde özel ve engelli bireyler, tedavilerinde aşama kat ediyor. Elazığ Hipodromu, son yıllarda üstlendiği sosyal sorumluluk projeleriyle şehre değer katıyor. Engelli bireyler için empati parkuru, tiyatro sahnesi ve piknik alanlarıyla vatandaşlara hizmet veren hipodromda özellikle Atla Terapi Merkezi ön plana çıkıyor. Ücretsiz bir şekilde vatandaşların hizmetinde olan merkez, yoğun bir talep görüyor. Merkezlerde, özel olarak yetiştirilmiş atlar, uzman terapistler eşliğinde özel ve engelli bireylere terapi uygulanıyor. Uygulanana seanslar sayesinde özel ve engelli bireyler, tedavilerinde aşama kat ediyor. Kızıyla birlikte Atlı Terapi Merkezi’ne gelen Gönül Gevancı, “21 yaşında Joubert sendromlu kızım var. Birçok fiziksel sorunu var. Biz yıllardır bunu at terapisi ile en aza indirmeyi başardık. Türkiye Jokey Kulübü’nün Elazığ’da verdiği bu hizmetten çok memnunuz. İlk geldiğimiz zamanlar kızım Elçin ata bir adım bile atmadan geri gitmek zorunda kalıyordu. Ama buradaki çalışanların özverili ve sevecen çalışmalarıyla bu sorunu tamamen hallettik. Yıllardır hipodroma geliyoruz. Hizmetten çok memnunuz. Elçin’de fiziksel olarak çok büyük gelişmeler kaydettik. At korkusunu ve denge problemini, atlı terapi sayesinde en aza indirgedik. Çok özverili çalışıyorlar ve hizmetleri çok büyük” dedi.