GÜNDEM - 07 Ekim 2024 Pazartesi 11:01

Bayburt’ta bütün camilerde şehitler ve mazlumlar için dualar edildi

A
A
A
Bayburt’ta bütün camilerde şehitler ve mazlumlar için dualar edildi

Bayburt’taki bütün camilerde, şehitler ve zulme uğrayan masumlar için dualar edildi, tüm dünya müslümanları adına Kur’an-ı Kerim okundu.


Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Şehirlerin Kalbi Camilerimizde Buluşuyoruz, Şehitlerimiz ve Mazlumlar İçin Duadayız’ programı kapsamında Bayburt’taki camilerde şehitlere ve dünyadaki tüm mazlumlara dualar edildi, cami cemaati yapılan dualara "amin" dedi. Namaz sonrası yapılan duada güvenlik güçlerine, gazilere ve şehitlere yer verilirken, Doğu Türkistan ve Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki mazlumlar için eller semaya kaldırıldı.


İl Müftüsü Bayram Danacı da, Bayburt tarihi Ulu Cami’de düzenlenen dua programına katılarak sohbet gerçekleştirdi.



Bayburt’ta bütün camilerde şehitler ve mazlumlar için dualar edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sultanbeyli’de Emzirme Haftası’nda anne sütünün önemi vurgulandı Her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanan Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında Sultanbeyli’deki Saygı Hastanesi’nde stant açıldı. Anne sütü ve emzirmenin bebek sağlığı üzerindeki kritik rolünü vurgulayan etkinlikte annelere ve anne adaylarına emzirmenin önemi anlatıldı. Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında, Sultanbeyli’de bulunan Saygı Hastanesi’nde bir stant açıldı. Etkinlikte, anne sütü ve emzirmenin bebek sağlığı üzerindeki kritik rolü vurgulandı. Anneler ve anne adayları için düzenlenen bilgilendirme etkinliklerinde, emzirmenin önemi, doğru emzirme teknikleri ve anne sütü ile beslenmenin bebekler üzerindeki faydaları anlatıldı. Hastane personeli, katılımcılara bu süreçte karşılaşabilecekleri sorunlara yönelik bilgiler vererek, emzirme sürecinin sağlıklı ve doğal bir şekilde ilerlemesine yardımcı olmayı amaçladı. “Anne ve bebeklerin sağlığını önemsiyoruz” Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Şüküfe Şirinova, “Saygı Hastanesi ailesi olarak Emzirme Haftası’nı önemsiyoruz ve kutluyoruz. Dünya Sağlık Örgütü ilk altı ay bebeklerin sadece anne sütüyle beslenmesini ve sonrasında anne sütüyle beslenmenin 2 yaş ve üzeri zamana kadar devam etmesi gerektiğini desteklemektedir. Biz Saygı Hastanesi olarak bu konuyu çok önemsiyoruz ve ailelerin bu konuda tecrübe kazanmasını, önemli olan motivasyonu kazanmasını ekip olarak destekliyoruz. Bu konuda deneyimli olan personellerimiz emzirme danışmanlığı yapmaktadır. Ekiplerimiz ailelere gerekli bilgilendirmeyi yaparak sonraki aşamalarda da gerekli desteği vermektedir” diye konuştu.
Ankara Emine Erdoğan’dan saldırıların birinci yılında "Gazze" paylaşımı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye’nin, Filistin’in haklı mücadelesinde her zaman yanında olacağını belirtti. Emine Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının birinci yılına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. İsrail’in 76 yıldır Filistin halkına uyguladığı zulmün, son bir yılda açık bir soykırıma evrildiğini vurgulayan Erdoğan, yıkılmış evlerin enkazı altında sadece taşların değil, insanlık onurunun kaldığını kaydetti. Emine Erdoğan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Çocukların masum gülüşleri, işgalin zalim yüzüyle sönüp giderken, annelerin gözyaşları Gazze’nin toprağına her gün yeniden karışıyor. Bu vahşet, insanlığın vicdanında derin bir yara açtı. Her bir kayıp, tüm dünya için bir utanç vesikası oldu. Ama biz biliyoruz ki, zulmün gölgesi ne kadar ağır olursa olsun, adaletin ışığı bir gün o karanlığı boğacak. Bu karanlık günler, bir halkın özgürlük umudunu söndüremeyecek. Türkiye, Filistin’in bu haklı mücadelesinde her zaman yanında olacak. Dualarımız, barışın ve adaletin hüküm sürdüğü bir dünya için, Filistin’in özgürlüğü, masum çocukların güven içinde büyüyeceği bir gelecek için." Emine Erdoğan’ın paylaşımında, Gazze’de yaşananlara ilişkin bir videoya da yer verildi.
Tekirdağ Dışı ters, içi düz: Gören bir daha bakıyor Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde yaşayan Mustafa Taşkıran’ın yapmış olduğu ters ev projesi ilgi çekiyor. 2015 yılından itibaren dünyada ve Türkiye’de yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle böyle bir proje yaptığını ifade eden Mustafa Taşkıran, evin herkesin ziyaretine açık olduğunu ifade etti. Kapaklı ilçesinde ikamet eden Mustafa Taşkıran, 2015 yılından itibaren Dünya’da ve Türkiye’de yaşanan olumsuz olaylar nedeniyle her şeyin ters gittiğini söyleyerek dışının ters, içinin ise düz olduğu bir ev inşa etti. Saray ilçesi Bahçedere köyünde inşa edilen dışı ters, içi düz olan eve yerleşeceğini söyleyen Taşkıran, evi ziyaret etmek isteyen tüm vatandaşlara kapısının açık olduğunu söyledi. “Hoş vakit geçirmek için yaptım” Ailesiyle vakit geçirmek amacıyla ters ev yaptığını söyleyen Mustafa Taşkıran, “Ben Tekirdağ Kapaklı’da yaşıyorum. İsmim Mustafa Taşkıran. Evli ve 1 çocuk babasıyım. Hafta sonları ailemle birlikte hoşça vakit geçirebilmek için bir alan yapmak istediğim için Saray ilçesi Bahçedere köyünde böyle bir ters ev yaptım” dedi. “İnşallah bu olayların tekrarı yaşanmaz” 9 yıldır hayatın ters gittiğini ifade eden Taşkıran, “Burasının yapılış amacı 2015 yılından beri başımıza gelen kötü olaylardır. Hain bir darbe girişimi yaşadık. Hemen arkasından bir ekonomik kriz oldu. Bunların ardından dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran pandemi bizi derinden etkiledi, 2 yıl evimizden çıkamadık. Karadeniz’de, İç Anadolu’da yaşanan doğal afetler; derelerin taşması, insanların evlerini kaybetmesi bizleri çok üzdü. Yaşanan 6 Şubat Depremi bizleri hem maddi hem manevi olarak etkiledi. İnşallah Allah bu yaşanan olayların tekrarını yaşatmasın. 2015 yılından 2024 yılına kadar yaşanan bu olaylar 9 yıldır yaşamımızı ters olarak etkiliyor. Bizler de mizah amaçlı ters ev yapmak istedik ve ailemizle birlikte burada hafta sonları vakit geçireceğiz” diye konuştu. “Herkes ücretsiz olarak ziyaret edebilir” Herkesin ücretsiz olarak burayı ziyaret edebileceğini söyleyen Taşkıran, “En önemlisi de burada yaşayan insanlara, halka aileleriyle birlikte kapımız her zaman açıktır. Burası diğer ters evler gibi değil. Belediyelerin, sosyal tesislerin yaptığı gibi ücretli bir alan değil, tamamen herkese ücretsiz bir alandır” ifadelerini kullandı. “Oyuncaklar, masalar ve kapımız bile ters” Ters evin bir fotoğraftan yola çıkılarak tasarlandığını ifade eden Taşkıran, “Biz burayı 3 ay gibi bir sürede tamamladık. İlk defa böyle bir ev yapmayı hayal ettiğimiz için yaparken çok zorlandık. Bir fotoğraftan esinlenerek yaptığımız bu ev, tamamen kendi eserimizdir. Fotoğraftan gördüğümüz gibi tüm parçaları birleştirerek oyuncaklarımızı, masamızı ve kapılarımızı ters olarak hayata geçirdik” dedi.
Muğla Motosiklet tutkunları teker yaktı, deniz üzerinde şovlar yapıldı Uluslararası Bodrum Motofest, binlerce motosiklet tutkununu ağırlayarak unutulmaz anlara sahne oldu. Birkan Polat’ın nefes kesen motosiklet akrobasi gösterisi ve Ali Komşusu’nun etkileyici flyboard şovunun ardından festival, Kasamam müzik grubunun enerjik performansıyla sona erdi. Motosiklet tutkunları Bodrum’da unutulmaz 3 gün yaşadı. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı ve Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle yapılan Bodrum’un en heyecan verici etkinliklerinden biri olan Uluslararası Bodrum Motofest, üçüncü gününde adrenalin ve coşkunun zirveye çıktığı anlara sahne oldu. Motosiklet tutkunlarının akın ettiği festival, sabahın erken saatlerinde jandarma ve polis ekiplerinin düzenlediği etkileyici motosiklet eğitimleriyle başladı. Ardından, ünlü akrobat Birkan Polat, izleyenlere nefes kesen bir şov sundu. Havadaki inanılmaz hareketleriyle herkesi büyüleyen Polat, ateşli şovuyla festivalin temposunu yükseltti. Bu heyecan dalgasını, su sporcusu Ali Komşusu’nun flyboard gösterisi izledi. Denizin metrelerce üzerinde adeta dans eden Komşusu, jet-skiye bağlı flyboard ile gerçekleştirdiği akrobasi hareketleriyle izleyenleri hayran bıraktı. Festivalin kapanışı ise Kasamam müzik grubunun enerjik sahne performansı ile yapıldı, festival katılımcılarına unutulmaz bir final yaşatıldı. Öte yandan, festivale yaklaşık 2 bin motosiklet ile 5 binin üzerine motosiklet tutkununun katıldığı belirtildi. Festivalin ses getirdiğini söyleyen Uluslararası Bodrum Motofest Organizasyon Komite Başkanı Selim Turan, “Motosiklet festivali Bodrum’da ilk kez düzenlendi. Uluslararası bir festivaldi, İskoçya’dan ve Yunanistan’dan motorcu grupları geldi. Coşkuyla geçen bir festival oldu. Bin 800’ün üzerinde motorcunun festivale girdiği belirtildi. Motosiklet festivalini 5 binin üzerinde katılımcı ziyaret etti. 3 gün boyunca konser, Birkan Polat gösterisi ve fyfboard gösterisi oldu. Festivalin sorunsuz sona ermesi bizleri mutlu etti. Bodrum deyince tatil, deniz, kum ve güneş akla geliyor ama bu festivalle birlikte spor ve kültürel anlamda daha iyi noktalara geleceğini düşünüyorum. Artık dünya genelinde bu festivali biliyorlar ve seneye coşkuyu arttırarak devam edeceğiz” dedi.