GÜNDEM - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 18:17

Fethiye’de deniz temizliği: Denizden market arabası çıktı

A
A
A
Fethiye’de deniz temizliği: Denizden market arabası çıktı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde bir grup gönüllü dalgıç tarafından 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle Fethiye Kordon Boyu’nda deniz temizliği yapıldı.



Fethiye’de dalış eğitmenlerinden Muhittin Şahin ve toplam 7 dalgıç sabah saatlerinden itibaren kordon boyunda dalıp deniz dibi temizliği yaptı.


Kamyon lastiklerinden boru ve pet şişelere, mangaldan pek çok atık maddesinin çıkartıldığı deniz dibinden market arabasının da çıkması görenleri hayrete düşürdü.



Dalış Eğitmeni Muhittin Şahin, "Fethiye’yi sevenler olarak 7 dalgıç arkadaş ile farkındalık oluşturmak için deniz dibi temizliği gerçekleştirdik. Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle yaptığımız bu çalışmadan amacımız çocuklarımıza, gençlerimize iyi temiz bir çevre ve deniz bırakmaktır" ifadelerini kullandı.



Fethiye’de deniz temizliği: Denizden market arabası çıktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da zehir tacirlerine büyük darbe: Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi Antalya’da 5 ilçede 32 adrese 51 ekip 224 personelle helikopter destekli eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 26,5 kilo geçkin esrar, 21 kiloya yakın eroin, 13,6 kilo metamfetamin, 4 kilo skunk, 1 kilo kokain maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili 89 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda kentte uyuşturucu sevk eden gruplar ile internet üzerinden uyuşturucu satan torbacı olarak tabir edilen şahısların bulunduğu Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu ve Manavgat ilçelerinde belirlenen 32 adrese yönelik eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü personeli ile 3 Özel Harekat Timi olmak üzere toplam 51 Ekip, 224 personel ve 3 Narkotik Madde Arama Köpeği (NMAK) ile helikopter destekli gerçekleşen operasyonlarda yüklü miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Kilolarca uyuşturucu madde ele geçirildi Operasyonlarda toplam, 26 kilo 512 gram esrar, 20 kilo 973 gram eroin, 13 kilo 654 gram metamfetamin, 4 kilogram skunk, 1 kilo 185 gram kokain, 2 bin 829 adet ecstasy maddesi, 779 adet yaklaşık 64 bin 978 kullanımlık Sentetik Kannabinoid (A4), 737 sentetik ecza maddesi, 39 kök Kenevir bitkisi, 15 hassas terazi, 3 tabanca ile 148 adet fişek, 3 tüfek ile 9 fişek, 2 adet kurusıkı tabanca ile 37 adet fişek, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen Türk Lirası, Amerikan Doları, Euro, Sterlin, İran Dinarı ele geçirildi. Operasyon kapsamında, toplamda 89 kişi hakkında adli işlem başlatıldı.
Samsun Kuraklığa rağmen ürün rekoltesinde artış SAMSUN (İHA) – Samsun genelinde arpa, buğday ve kanola hasadı devam ediyor. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kuraklığa rağmen ürün rekoltesinde önemli artış olduğunu açıkladı. İl genelinde arpa, buğday ve kanola hasadına başlandı. Hasatta dane kaybının önlenmesi için Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri, biçerdöver ve hasat denetimleri yapıyor. Teknik ekiplerle birlikte, Havza’daki denetimlere katılan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, 2024 yılı buğday hasadına ilişkin açıklamalarda bulundu. Ürün rekoltesinde önemli artış Tüm üreticilere ’bol kazançlar’ dileyen İbrahim Sağlam, “Bafra ve 19 Mayıs ilçelerimizde başlayan buğday hasadında, il genelinde yapılan biçerdöverle buğday hasadı kontrollerinde, buğday verimi 370 kg/dekar alan, hasat edilen ürün oranı yüzde 60, dane kaybı yüzde 0,5-1 kg/da, biçim fiyatı 250-350 TL arası, buğday fiyatı 7,5-8 TL/Kg olarak tespit edilmiştir. Hububatların topraktan çıkışına denk gelen tarihlerde ilimizde yağışların beklenenden az olmasına bağlı olarak ekinler boy atamamıştır. Ancak mayıs yağmurları ile birlikte zarar eşiğinden dönülerek, ürün kalitesinde olumlu gelişmeler yaşanmış olup, ürün rekoltesinde önemli artış gözlenmiştir. Bu da bizim ve üreticilerimizin yüzünü güldürmüştür” dedi. Biçerdöver kullanıcılarına önemli uyarılarda bulunan Sağlam, “Biçerdöver operatörlerimizi önemsiyoruz. Bol ve bereketli hasat sezonu geçirmemizde katkıları büyük. Biçerdöverleri kullanırken hızlı gitmemelerini, anızları istenilen düzeyde biçmelerini, dane kaybının en az seviyede olmasını hassasiyetle vurguluyorum. Operatörlerimizin araçlarında mutlaka yangın tüpü bulundurmalarını, sigara içilmemesini tekrar tekrar hatırlatıyorum. Bu vesileyle çiftçilerimizin ürününün bol, kazançlarının bereketli olmasını dilerim” diye konuştu.