ÇEVRE - 07 Eylül 2024 Cumartesi 13:06

Kaymakam Topsakaloğlu, çilek serasında incelemelerde bulundu

A
A
A
Kaymakam Topsakaloğlu, çilek serasında incelemelerde bulundu

Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında kurulumu yapılan çilek serasını yerinde inceledi.


Tarım ve Orman Bakanlığının Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Lenger Mahallesi’nde kurulum hibesi desteği ile genç girişimci çilek bahçesi tesisi kurulumu gerçekleştirildi. 2 bin 400 metrekare alanda kurulumu gerçekleştirilen proje alanının etrafı elektrikli tel çit ile çevrildi. Çilek fidelerinin dikileceği masuralar hazırlanarak damla sulama boruları döşendi. Üzeri plastik malç ile kaplandı. Proje kapsamında pülverizatör ve dekara 6 bin fide olmak üzere toplam 14 bin 440 fide dikimi gerçekleştirilecek.


Kaymakam Tuncay Topsakaloğlu, beraberinde İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Remzi Bardak ile birlikte kurulumu gerçekleştirilen çilek serasında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Met helvası yeni tatlarda çeşitlenip lezzetleniyor Eskişehir’de esnaf olan Yücel Büyükşekerci, met helvasında yenilikler yaptıklarını ve yeni tatlar ortaya çıkardıklarını dile getirerek özellikle 3’ncü neslin bu konuda yoğun çalışmalar yaptığını anlattı. Eskişehir’in meşhur tatlarından biri olan met helvası, yerli ve turist vatandaşların gözdesi olmayı sürdürüyor. Sektörün 3’ncü nesli leblebili, Antep fıstıklı ve diğer ürünlerle Eskişehir lezzetini çeşitlendiriyor. Met helvasından yeni tatlar oluşturduklarını söyleyen Büyükşekerci, leblebili helvanın şu an revaçta olduğunu belirtti. 26 yaşındaki torunlarının met helvasına yenilikler getirdiğini dile getiren Büyükşekerci, her ürünün ayrı bir yeniliğinin olduğunu söyledi. "Met helvasını değişik türleriyle tanıtıyoruz" Gelenekselin üstüne biraz bir şeyler katarak met helvasını değişik türleriyle tanıttıklarını aktaran Büyükşekerci, “Yenileştirme yapmak her işte olduğu gibi bizimkinde de çok önemli. Gelenekselin üstüne biraz daha bir şeyler koyarak ilerliyoruz. Lezzeti bozulmadan birçok ürün deniyoruz. İşimizi 3’üncü nesle aktarım yaptık. Torunumuz 26 yaşında met helvasına yeni tatlar getiriyor ve getirmeye de devam ediyor. Örneğin leblebili met helvası sadece bize ait. Leblebili, Antep fıstıklı ve daha nicelerini denemeye devam ediyor. Çorum’a bile leblebili met helvası gönderiyoruz. Onlarda görünce şaşırdıklarını ve beğendiklerini dile getiriyor. Bir diğer yeniliği ise kahvelerin yanına ikram olarak ceviz, ezme haşhaş ve tahin kullanarak yapıyor. Her ürünün ayrı bir yeniliği var, haşhaşı da helvanın içine ilk defa torunumuz kattı. Bu tarz yeniliklerin güzel olduğunu ve başka ürünler kullanarak da met helvasını değerlendirebileceğimizi gördük. İncelemelerini ve patentini de aldık. Torunumuz ve diğer çalışanlarımız met helvasını başka ürünlerle deneyerek, tanıtmaya devam ediyor” dedi.