YEREL HABERLER - 10 Ağustos 2017 Perşembe 13:42

MİODER’den Bakan Elvan’a ziyaret

A
A
A
MİODER’den Bakan Elvan’a ziyaret

Mersin İhtisas Organize Sanayicileri Derneği (MİODER)’nin öncülüğünde hayata geçirilen Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nde sona gelinirken, Dernek Kurucu Başkanı Gül Akyürek ve müteşebbis heyeti Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ı ziyaret ederek OSB hakkında bilgi verdi.

Mersin İhtisas Organize Sanayicileri Derneği (MİODER)’nin öncülüğünde hayata geçirilen Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi’nde sona gelinirken, Dernek Kurucu Başkanı Gül Akyürek ve müteşebbis heyeti Kalkınma Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan’ı ziyaret ederek OSB hakkında bilgi verdi.


"Yeni OSB bölge yatırımlarını da arttıracak"


Akyürek, Tarsus’ta kurulacak olan Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin özellikle ilçede büyük bir istihdam oluşturmasını beklediklerini vurgulayarak, “Sanayi bölgemiz, işsiz gençlerimize iş kapısı olacak. Tarımsal vasfı olmayan ve tamamı hazineye ait olan arazimize Organize Sanayi Bölgesi kurarak hem bölge hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlanacak. Yeni OSB’miz Çukurova Bölgesine yapılan yatırımları da artıracak. Bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınması açısından bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz” dedi.


OSB yönetimi olarak ülkeye yabancı sermaye gelmesini çok önemsediklerini belirten Akyürek, “Mersin’in tarımsal endüstri umuduna dönüşen OSB’mizde 5 bin kişilik istihdam yaratmak hedefindeyiz. Ayrıca Adana, İskenderun, Mardin ve Gaziantep’ten gelen yatırımcılarımızın yanı sıra yabancı yatırımcıların da iştirakiyle sözünü ettiğimiz bu istihdam rakamına ulaşmayı öngörüyoruz” diye konuştu.


Organize Sanayi Bölgesinin, 730 bin metrekare genişleme alanı ile birlikte toplamda 1 milyon 420 bin metrekarelik alanda hizmet vereceğini kaydeden Akyürek, "Mersin’e 30, Adana’ya 35 kilometre uzaklıkta olan arazimiz, bölgesel havalimanına ise sadece 15 kilometre uzaklıkta ve yüzde 99.8’i hazine arazisi" ifadelerini kullandı.


Hedeflerinin tarımsal ürün işleme ve gıda üzerine üretim yapan sanayicilerin yatırımlarını Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde toplayarak, daha düşük maliyetle daha etkin üretim yapmalarını sağlamak, verimliliği artırmak, kalite odaklı ürün arzı sürdürülebilirliği kavramını hayata geçirebilmek olduğunu söyleyen Akyürek, “Üyelerimizin sinerjisiyle yurt içi ve yurtdışı pazarlarda var olmaları ve rekabet edebilmeleri için ortam oluşturmak, bölge ve ülke ekonomisine pozitif katkı sağlamak da önceliklerimiz arasındadır” şeklinde konuştu.


Yürütülen çalışmalar kapsamında 8 bakanlık, Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden oluşan 35 kişilik yer seçimi komisyonunun ilçeye gelerek inceleme ve araştırmalarda bulunduklarını belirten Akyürek, sözlerini şöyle tamamlandı; “MİODER yönetimi ve OSB ekibiyle bir toplantı yapıldı. Komisyon üyeleri daha sonra kurulması planlanan arazi ile alakalı görüşlerini belirttiler. Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için bugüne kadar çaba sarf eden başta Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan’a, üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”


Ziyarette Başkan Akyürek’e, müteşebbis heyeti üyeleri Rasim Narin, Zeynep Aysalar, Mehmet Şimşek, Yahya Kassap, Mert Baş ve Rabie Bakarakı eşlik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ US-SEN ve CONIFA arasında iş birliği Elazığ’da temaslarda bulunan Uluslararası Sporcu Sendikası (US-SEN) Genel Başkanı Bekir Ayaz, uluslararası spor camiasının gelişimi ve sporcuların haklarını koruma misyonları doğrultusunda Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği (CONIFA) ile önemli bir iş birliği süreci başlattıklarını söyledi. US-SEN Genel Başkanı Bekir Ayaz, çeşitli programlara katılmak üzere Elazığ’a geldi. Burada açıklamalarda bulunan Ayaz, US-SEN’in atıl bir pozisyonda kalmayacağını, aksine uluslararası arenada daha aktif, sorgulayıcı ve yaptırım gücü yüksek bir politika izleyerek etkili çalışmalarını sürdüreceğini söyledi. Ayrıca, büyük ve güçlü bir spor camiası inşa etmek için her zamankinden daha çok çalışmak, ter dökmek ve mücadele etmek gerektiğini vurgulayan Ayaz, US-SEN’in üretken, kararlı ve sonuç odaklı bir organizasyon olarak hem ulusal hem de uluslararası düzeyde etkili bir yapıya dönüşme hedefini dile getirdi. Ayaz, "Bu vizyon, Türk sporunun uluslararası alanda gücünü artırmayı amaçlıyor. Bu iş birliği, FIFA’ya üye olmayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Karpatalya, Artsakh (Dağlık Karabağ), Güney Osetya, Abhazya, Pencap, Padanya, Matabeleland, Cascadia, Çamerya, Luhansk Halk Cumhuriyeti, Batı Ermenistan, Tamil İlam, Donetsk Halk Cumhuriyeti, Japonya’daki Birleşik Koreliler, Safmi, Cornwall, Szekel Ülkesi, Kabylia, Ellan Vannin, Doğu Türkistan, Sardunya, Somaliland, Avustralyalı İlk Milletler, Barava, Raetia , Tibet , Batı Papua , Chagos Adaları ve Tuvalu 34 futbol federasyonlarının uluslararası standartlara uyum sağlaması, sporcuların haklarının korunması ve FIFA üyelik süreçlerinde teknik, diplomatik ve organizasyonel destek sağlanmasını hedeflemektedir. İş birliği kapsamında CONIFA üyelerinin FİFA üyeliği için ihtiyaç duyduğu teknik ve idari rehberlik sağlanacak, sporcu haklarının güçlendirilmesi adına kapsamlı politikalar geliştirilecek, uluslararası alanda tanıtım ve lobi çalışmaları yürütülecek, CONIFA üyelerinin FIFA kriterlerine uyum sağlaması için ortak girişim programları düzenlenecek ve diplomatik girişimlerde bulunulacaktır. Bu iş birliği süreci, dünya futbolunun çeşitliliği kazanması, sporun birleştirici gücünün arttırılması ve CONIFA ülkelerinin uluslararası futbol camiasında daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bunun yanı sıra, sporcuların haklarının korunması ve onlara daha adil, profesyonel bir ortam sunulması iş birliğinin temel öncelikleri arasındadır. US-SEN CONIFA ile iş birliği yaparak futbol federasyonlarının güçlendirilmesi uluslararası spor hukuk standartlarının uygulanması ve FIFA üyelik süreçlerinde etkin bir destek sunmayı taahhüt etmektedir. Ayrıca bu iş birliği spor camiasındaki dayanışmayı arttıracak ve CONIFA üyelerinin uluslararası alanda daha görünür olmasını sağlayacaktır" dedi.
Şanlıurfa Bakan Yumaklı: “Ceyhan 99 isimli buğday tohumunun toprakla buluşmasını gerçekleştirdik” Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “TAGEM Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmiş olan Ceyhan 99 isimli buğday tohumunun toprakla buluşmasını gerçekleştirdik” dedi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Ceylanpınar işletmesinde Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından geliştirilen buğday tohumunun ekimine katıldı. İşletmede incelemelerde bulunan ve yetkilerden bilgi alan Yumaklı, modern makine ve tekniklerle yapılan buğday ekimini takip etti. Yumaklı, burada yaptığı açıklamada bakanlık bünyesindeki TAGEM’in geliştirdiği Ceyhan 99 ismini taşıyan buğdayı verimli topraklarla buluşturduklarını belirtti. TİGEM’e ait Şanlıurfa Ceylanpınar TİGEM’in 1 milyon 600 bin dekarla dünyanın tek parça en büyük işletmesi olduğuna dikkat çeken Yumaklı, “Bunun 1 milyon dekarı sulanabilir arazi. Geriye kalan sulanamayan alanlarda da çok farklı faaliyetler devam ediyor. Bugün burada TAGEM Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmiş olan Ceyhan 99 isimli buğday tohumunun toprakla buluşmasını gerçekleştirdik. Şu an kullanılan buradaki teknolojinin gerek traktörler gerekse bu tohumun ve gübrenin toprakla buluşmasını sağlayan ekipmanlar açısından son derece gelişmiş olması elbette birçok kolaylığı sağlıyor ve kaynak kaybını da önlemiş oluyor” diye konuştu. “Burada üretilen tohumlar Türkiye’nin dört bir tarafındaki üreticilere ulaşmış oluyor” TİGEM’in fonksiyonları ve yüklendiği misyon itibarıyla Türkiye’deki tarımsal üretimin gelişmesi için önderlik ettiğinin altını çizen Bakan Yumaklı, yapılan yatırımlarla çiftçilerin daha iyi ürün alabilmeleri için onlara adeta örneklik yaptığını ve pilot uygulamaları gösterdiğini belirtti. TİGEM’in hem Türkiye hem de bitkisel üretim için bir emniyet supabı görevi üstlendiğine işaret eden Yumaklı, “Burada üretilen tohumlar Türkiye’nin dört bir tarafındaki üreticilere ulaşmış oluyor. Sertifikalı tohumu özellikle yaygınlaştırmakla ilgili bugüne kadar büyük başarı elde edilmiş. Bundan sonra da devam edecektir. Türkiye’de üretilen her 100 kilogramlık sertifikalı tohumun 40 kilogramının TAGEM tarafından geliştirilip, TİGEM tarafından da çoğaltılarak çiftçilerimize ulaştırıldığını düşünürsek hakikaten bu işletmeler ülkemiz tarımının ve bitkisel üretimin gelişmesi için büyük bir görev üstlenmiş durumda” dedi. “Üreticilerimiz verilen eğitimlerle yeni teknolojilerle de tanışmış oluyorlar” Bakan Yumaklı, kullanılan makine, ekipman ve teknoloji takibinin önemini vurgulayarak, şunları kaydetti: “Üreticilerimiz zaman zaman buralarda kendilerine verilen eğitimlerle yeni teknolojilerle de tanışmış oluyorlar. İnşallah burada üretilen ve Türkiye’nin dört bir yanına yayılan tohumlarla ülkemizin tarımsal üretimi, özellikle de üretim planlaması bağlamında bizim istediğimiz ve arzu ettiğimiz sonuçları bir eşgüdüm halinde verecek faaliyetler devam edecektir.”