YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 17:23

MOG-DER İLK GENEL KURULUNU YAPTI

A
A
A
MOG-DER İLK GENEL KURULUNU YAPTI

Motorlu Araç Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Şimşek, dünyanın en güvenilir mesleğinin galericilik olduğunu savunarak, ``Bu iddiayı her yerde, her kişiyle tartışabilirim ve ispatlayabilirim`` dedi.
Mersin Oto Galericileri Derneği (MOG-DER) ilk genel kurulunu Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası toplantı salonunda yaptı. MOG-DER`in genel kurulunda ilk yönetim kurulu seçimi de yapıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Ekrem Şimşek, federasyonun kurulmasının bir buçuk yıl gibi kısa bir süre olmasına rağmen 25 ilin federasyon çatısı altına girdiğini ifade etti. Pazartesi gününden itibaren Mersin`in de federasyon çatısı altına gireceğini söyleyen Şimşek, ``Otomotiv sanayi, ülkemizin en büyük sektörlerinin başında gelenlerinden bir tanesidir. Türkiye, yıllık giren 134 milyara yakın ihracat girdisinin 20 milyara yakınını otomotiv sanayinden elde ediyor. Biz ülkemizin en büyük sektörlerinin başında gelen otomotiv sektörünün ikinci ayağını oluşturuyoruz`` dedi.
Kafalarda oluşan galericilik imajındaki rahatsızlığın atılması gerektiğini belirten Şimşek, ``Sizler dünyanın en önemli sektörünün ikinci ayağını yapıyorsunuz. Siz olmadığınız takdirde üretilen hiçbir aracın değeri yoktur. Türkiye`de trafiğe kayıtlı 16 milyon araç var. Bu kadar büyük, bu kadar güçlü pazarın ne kurumsal bir anlamda ne idari anlamda düzenlemesi var. Kriterleri olmayan, herkesin yapabileceği bir sektör haline geldi`` şeklinde konuştu.
Dünyanın en güvenilir mesleğin galericilik olduğunu savunan Şimşek, bu iddiayı her yerde, her kişiyle tartışabileceğini ve ispatlayabileceğini dile getirdi. Avrupa`da ve dünyada örgütlü toplumların başarılı toplumlar olduğunu dile getiren Şimşek, ``Avrupa`da siyasiler sivil toplum örgütlerinin fikirlerine çok önem verirler. Ama maalesef ülkemizde yasal düzenlemeler yapılırken sivil toplum örgütlerinin fikirleri alınmıyor. Bunun için de siyasi idarenin karşısında güçlü olmak için örgütlü olmalıyız. Bu ülkede direk galericilik yapan 100 bin kişi var. Bizim ekonomik gücümüz var. Biz artık itibar görmek istiyoruz. İkinci sektör durumundan çıkmak istiyoruz`` ifadelerini kullandı.
Güçlü oldukları sürece siyasi idare ve kamu kurumlarının kendilerini dinleyeceğini iddia eden Şimşek, şöyle devam etti: ``Biz güçlüyüz, çünkü 100 bin kişinin çalıştığı bu sektör bizim elimizde. Bizim karşımızda kim durabilir? Biz yeter ki bir olalım, örgütlenmeyi sağlayalım. Bundan sonra bu işi yapabilmek için sizden 3 şart istenecek. Bir, açacağınız iş yeri standartlara uygun olacak. İki, kamu kurumuna veya bakanlığın gösterdiği bir yere yatırımınız olacak. Üç, mesleki yeterlilik belgeniz olacak. Biz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün`e sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi sunduk. Parası olan bu işi yapsın. Parası olmayan gitsin başka iş yapsın.``
Türkiye`de geçen yıl 800 bin araç satıldığını da aktaran Şimşek, şunları söyledi: ``Bu, Türkiye`de rekordur. Bütün herkes havalara uçtu. Ama geçen yıl Türkiye`de 4 milyon ikinci araç devir-teslimi yapıldı. Ama hiç kimse bu konuyu konuşmadı bile. Bunların belki de 1 milyonunu galericiler ya sattı ya da satamadı. Çünkü internet satıcılığı var. Her kesimden insan grubu bu işi yapmaya başladı. Bunun önüne geçmemiz için de örgütlenmeliyiz, güç olmalıyız. Bu meslek bir gün istenilen yere gelecektir.``
MOG-DER Başkanı Bekir Selvi de Mersin`deki esnafı bir araya toplayıp, birlik ve beraberliği temin edip sektör sorunlarına çözüm üretmek için bu derneği kurduklarını söyledi.
Konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimde, başkan ve yönetim kurulu üyeleri oybirliği ile kabul edildi. Başkanlığa yeniden Bekir Selvi getirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yenidoğan Çetesi davasında örgüt lideri Fırat Sarı savunma yapıyor İstanbul’da bebekleri kendilerinin anlaşmalı olduğu hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan Yenidoğan Çetesi’nin yöneticileri ve üyelerinin yargılandığı davanın görülmesine altıncı gününde devam ediliyor. Duruşmada örgüt lideri Fırat Sarı savunma yapıyor. Sarı bir bebek ile ilgili ‘Sarıkaya’nın da fişini çekeceğim ha gelmezseniz’, ‘haha dedemin fişi’ şeklindeki konuşmaya ilişkin, “Şimdi bunu siz duyunca irrite oluyorsunuz ama bunlar muhabbet. Bir hastanın fişini neden çekelim? Yapılmaması gereken bir şey. Tape olmuş dinlenmiş. Keşke yayınlanmasaydı” dedi. İstanbul’da bebekleri kendilerinin anlaşmalı olduğu hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan Yenidoğan Çetesi yöneticisi ve üyesi 22’si tutuklu toplam 47 sanığın yargılandığı dava altıncı gününde devam ediyor. Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından adliyenin konferans salonunda görülen duruşmada, Medisense şirketinin sahibi olan, doktor olarak anlaşma yaptığı hastanelerin yenidoğan yoğun bakımlarını işleten, bebeklerin ihmalen ölmesine neden olan örgüt lideri Fırat Sarı savunma yapıyor. Duruşmada mahkeme başkanı tarafından sanığa tape kayıtlarında yer alan Çorlu Reyap Hastanesi’nin yenidoğan yoğun bakım servisinin sorumlu hemşiresi sanık Bahar Kanık ile Fırat Sarı arasında geçen bir bebeğin fişini çekme konuşması soruldu. Konuşmada Fırat Sarı’nın bir bebek ile ilgili ‘ölmesin ha’ dediği, Bahar Kanık’ın ‘Sarıkaya’nın da fişini çekeceğim ha gelmezseniz’ dediği, Fırat Sarı’nın ise ‘haha dedemin fişi’ cevabı üzerine Bahar Kanık’ın ‘haha çekeceğim fişi’ şeklinde cevap verdiği görüldü. Fırat Sarı bu tape kaydına ilişkin “O bebek için çok mücadele ettik. Durumu kötü bir bebekti. Öyle bir şey yok ama. Niye fişini çeksin. Şimdi bunu siz duyunca irrite oluyorsunuz ama bunlar muhabbet. Bir hastanın fişini neden çekelim? Ben hastaların uzun yatışı ile para kazanıyorsam neden fişini çekeyim? Yapılmaması gereken bir şey. Tape olmuş dinlenmiş. Keşke yayınlanmasaydı. Siz kendi aranızda konuşmuyor musunuz ‘birinin kellesini aldım’ diye. Keşke konuşmasaydım. Espri yapılmış ama yapılmaması lazımdı” dedi. Bunun üzerine duruşma savcısı, “Bizim üzerimizden örnek vermeden savunma yap” dedi. Duruşmaya 30 dakika ara verildi.
Sinop Sinop’ta lastikçilerin kış lastiği mesaisi Sinop’ta hava sıcaklığının düşmesi ve kış lastiği takma zorunluluğunun 1 Aralık’ta başlayacak olması nedeniyle lastikçilerin kış lastiği takma mesaisi başladı. Karlı ve buzlu havalarda mağdur olmak istemeyen araç sahipleri, kar lastiği taktırmak için lastikçilere giderek araçlarına lastiklerini taktırıyor. Küçük Sanayi Sitesi’nde oto lastik satımı ve değişimi yapan rot balans ustası Hasan Üçüncüoğlu, lastiklerin değişimi için kar yağışının beklenilmemesi gerektiğini belirterek, kış lastiklerinin yol güvenliği için hayati önem taşıdığına dikkat çekti. Vatandaşlara hem can hem de mal güvenliği açısından kış lastiği takmalarını tavsiye eden Üçüncüoğlu, “Her sene olduğu gibi Ulaştırma Bakanlığımızın hazırladığı genelgeye göre 1 Aralık - 1 Nisan takvimleri arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapan ticari araçlarda kış lastiği takma zorunluluğu başlıyor. Bunun dışında yine hususi araçlarda da hava sıcaklığının 7 derecenin altında kış lastiği takmalarını hem can hem de mal güvenliği açısından tavsiye ediyoruz. Kış şartlarında kış lastiğinin dışında araçların cam silecekleri, cam suyu, motor suyu antifrizleri, akü gibi önem arz eden parçaların kış şartlarına hazır olmasını tavsiye ediyoruz. Eğer kar lastiği dersek sadece karda kullanılan lastik olarak algı oluşturuyor ama bu değil. Kış lastiği havanın 7 derece sıcaklık altında takılması. Kış lastikleri soğuk havalarda yumuşak kaldığı için yol tutuşunu iyi sağladığından kış lastiği olarak ifade edilmektedir. Bunlar da kullanıldığı coğrafyaya göre değişiyor. Normalde 4 yıl lastiğin ömrü fakat 3 yılda ömürlerinin tamamladığını söyleyebilirim. Çünkü, belli bir süre sonra sertleşiyor ve yol tutuşu azalıyor” dedi.