ÇEVRE - 25 Eylül 2024 Çarşamba 12:19

Uzmanından uyarı: "Yüksek katlı binalar hayati risk taşıyor"

A
A
A
Uzmanından uyarı: "Yüksek katlı binalar hayati risk taşıyor"

Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, son yıllarda yapılan yüksek katlı binaların hayati risk taşıdığını ve güvenli olmadığını açıkladı.


Yüksek katlı binaların büyük risk taşıdığını aktaran Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, Türkiye’de son zamanlarda çok yüksek yapılı binalar inşa edilmeye başlandığına dikkat çekti. Çelik, "Özellikle Kahramanmaraş depreminden sonra bu yüksek yapıların büyük risk taşıdığını gördük. Ülkemizde giderek yüksek katlı bina yapımına devam ediliyor. Yüksek yapılar büyük risk taşıyıp insanları da korkutuyor. Binalarımızın maksimum üç katlı olmaları gerekiyor. Evlerin güvenli ve sağlam yapılması ve çok yüksek olmaması gerekiyor. Son zamanlarda yüksek katlı binalardan düşen çocuk haberlerini görüyoruz. Ev yapılırken özellikle balkonların ve pencerelerin çok güvenli bir şekilde yapılması gerekiyor. İmar değişikliği yapılarak özellikle yüksek katlı binalarda pencere ve balkonlarda daha güvenli önlemlerin alınması gerekiyor” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karaman Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, Karaman’a veda etti Son çıkan kararname ile Mülkiye Başmüfettişliğine atanan Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim için veda töreni düzenlendi. Sarıibrahim, kendisine bu görevi layık gördüğü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Anadolu insanı ve coğrafyasına hizmet etmenin kendisi için büyük bir gurur olduğunu belirten Sarıibrahim," Anadolu’nun insanlarına, hiçbir dil, ırk, inanç, siyasal parti ayrımı gözetmeden bu değerli insanların dünyaya, medeniyeti, ahlakı, inancı, eşitliği, refahı ve adaleti getireceği inancımızla çalıştık. Hocalarımız bu toprağa hizmet etmenin kutsal bir görev olduğunu hep anlattılar. Bu ülkeye hizmet etmenin insanın hayatında yaşayabileceği en büyük gurur, mutluluk ve şeref olduğunu düşünüyorum" dedi. Karaman’daki görevinin hayatında önemli yeri olduğunu anlatan Sarıibrahim, "Karaman’ın benim gönlümde her ilçesiyle ayrı bir yeri ve değeri var. Anadolu’nun beşiği gerçekten burası. 1990 yıllarda kazandığı ekonomik ivmeyle beraber gerçekten başka bir yere dönüşmüş. Bugün Karaman’ın Orta Anadolu’da ufku en açık illerden olduğunu düşünüyorum. Burada gerçekten üreten insanlar var. Üreten bir kabiliyet ve yetenek var" diye konuştu. Konuşmanın ardından Sarıibrahim, kendisini uğurlamaya gelenlerle valilik konutu bahçesinde vedalaştı, hatıra fotoğrafı çektirdi.
Antalya Yanlışlıkla çöpe atılan 2 cep telefonu, çöp toplama merkezinde didik didik aranarak bulundu Antalya’nın Serik ilçesinde Hatice Karaca’nın yanlışlıkla çöp konteynerine attığı ve yaklaşık 100 bin lira değerinde olan 2 cep telefonu, belediye çalışanları tarafından bulunarak teslim edildi. Boğazkent Mahallesi’nde yaşayan Hatice Karaca (60), sabah saatlerinde evindeki çöpleri konteynere atmak için dışarı çıktı. Geri döndüğünde 2 cep telefonunun olmadığını fark eden Karaca, telefonları yanlışlıkla çöpe atmış olabileceğini düşünerek önce komşularından, daha sonra Serik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünden yardım istedi. Bunun üzerine Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, tahliye merkezinde toplanan çöplerin içerisinde kayıp telefonların bulunması için çalışma başlattı. 2 cep telefonunu da sağlam bir şekilde bulan ekipler, telefon sahibi Hatice Karaca’ya arayarak haber verdi. Telefonlarını teslim alan Karaca büyük bir sevinç yaşarken, ekiplere teşekkür etti. Telefonlarını kaybedince çok üzüldüğünü belirten Hatice Karaca, "Sabahleyin elimde malzemeleri çöpe atmak için evden çıktım. Döndükten sonra bir baktım telefonlarım evde yok. Sonra telefonları kartonların içine koyduğumu ve yanlışlıkla çöpe attığımı hatırladım. Komşularımın ve belediye çalışanlarının yardımıyla telefonlarım bulundu ve teslim edildi. Yalnız yaşadığım için telefona çok ihtiyacım oluyor. Yurt dışındaki çocuklarımla, Ankara’daki yakınlarımla görüşüyorum. Çok üzülmüştüm ama şimdi çok sevinçliyim. Herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Temizlik İşleri Müdürlüğü Boğazkent Mahallesi sorumlusu Yusuf Kurt ise, "Cep telefonlarını yanlışlıkla çöp konteynerine attığını söyledi. Biz de çöpleri topladığımız için anca kamyonu boşalttığımız zaman bakabileceğimizi söyledim. Daha sonra akşamüzeri kamyondaki çöpleri boşalttık ve bulduk kendisine teslim ettik" diye konuştu.
Muğla AK Parti’nin “Türkiye Buluşmaları” programı Muğla’da gerçekleştirildi Muğla’da AK Parti tarafından düzenlenen “Türkiye Buluşmaları” programı, partinin MKYK üyeleri ve milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Program öncesinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında konuşma yapan AK Parti Muğla İl Başkanı Gültekin Akça “Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızca organize edilen Türkiye Buluşmaları kapsamında, bugün Muğla’da kıymetli Genel Başkan Yardımcımız, MKYK üyelerimiz ve milletvekillerimizle birlikteyiz. Bu vesileyle, ülkemizin farklı şehirlerinden ilimize gelen değerli misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. AK Parti, milletimizin kurduğu ve her zaman milletimizin yanında olan bir partidir, bundan sonra da milletle beraber olmaya devam edecektir” Başkan Akça, programın Muğla’nın her köşesine ulaşacak şekilde planlandığını belirterek, “Şehrimizin her bir noktasını ilçe ilçe, cadde cadde, sokak sokak gezeceğiz. Hemşerilerimizle buluşarak, taleplerini dinleyecek ve sorunlarına ortak olacağız. Şehit yakınlarını, gazilerimizi ziyaret edeceğiz, iş insanları ve STK temsilcileriyle şehrimizin geleceğini konuşacağız. Gençlerimizle bir araya gelip onların düşüncelerini alacağız” dedi. Ayrıca, AK Parti’nin bir vefa hareketi olduğuna vurgu yapan Akça, partinin geçmişte görev yapmış isimleri ziyaret ederek, geçmişin tecrübelerini paylaşacaklarını ifade edip, “23 yıldır milletimizin ve dünya mazlumlarının umudu olan partimiz, idealizmini ve saflığını koruyarak büyük eserler kazandırdı. Bu program, partimizin dinamizmini ve milletimizle olan güçlü bağını yeniden pekiştirmek için bir fırsattır” şeklinde konuştu. Program kapsamında şehrin dört bir yanındaki vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti heyeti, çeşitli temaslarda bulunarak Muğlalıların taleplerini dinledi.