POLİTİKA - 23 Mart 2025 Pazar 17:59

Bakan Işıkhan Mardin’de

A
A
A
Bakan Işıkhan Mardin’de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere memleketi Mardin’e geldi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Mardin programı çerçevesinde ilk olarak AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Basına kapalı toplantıda partililerle bir araya gelen Bakan Işıkhan, ardından şehit Halil Toparlı’nın ailesini ziyaret etti.



Bakan Işıkhan Mardin’de

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Canik’te binler Kadir Gecesi’nde buluştu Samsun’un Canik Belediyesi’nin ilçede düzenlediği ’Kadir Gecesi Özel Programı’nda eller semaya açıldı. Canik Belediyesi ilçede Kadir Gecesi Özel Programı düzenledi. Binlerce vatandaşın katıldığı programın konukları olan 2024 Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Dünya Birincisi Muhammed Sizcan ve 2010 Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Dünya İkincisi Adem Bilir, gerçekleştirdiği Kur’an-ı Kerim tilavetiyle adeta kulakların pasını sildi. Kadir Gecesi’nin sevincinin paylaşıldığı programda ilçe sakinleriyle bir araya gelen Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, vatandaşlarla ilgilenerek onların Kadir Gecesi’ni tebrik etti. Kadir Gecesi’nin hayırlar getirmesini temenni eden Başkan İbrahim Sandıkçı, "Canik’imizde tertip ettiğimiz Kadir Gecesi Özel Programımızda hemşehrilerimizle buluştuk. Bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nin huzurunu ve bereketini paylaştık. Yüce Mevla ibadetlerimizi makbul, dualarımızı kabul eylesin. Mübarek Kadir Gecesi’nin ülkemize, milletimize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ediyor, mazlum coğrafyalarda akan gözyaşının dinmesine vesile olmasını diliyorum" dedi. Hasköy Meşe Cami’nde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Enderun Usulü teravih namazı kılındı. Zaman zaman duygu dolu anlar yaşanan programda şehitler ve dünya mazlumları için dualar edildi. Canik Belediyesi, programın ardından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.
Ankara MEB’den özel okulların ’yemek, kıyafet, kırtasiye’ ödemelerine yakın takip Millî Eğitim Bakanlığı; özel okullarda yemek, kıyafet, kırtasiye gibi hizmetler için velilerce yapılacak ödemelerin yakın takibe alındığını duyurdu. Yeni mevzuat gereği "ücret tespiti" kapsamına alınan bu hizmetler için ödemelerin okulun kurumsal hesabına yatırılmasının zorunlu olduğunu bildiren Bakanlık, ayrıca anlaşmaların üçüncü şahıslarla değil kurum yönetimi ile yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Bakanlıktan illere gönderilen yazıda, ’Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişikliklerin 3 Ocak 2025 tarihli Resmî Gazete’de yayımlandığı hatırlatıldı. Yazıda, Yönetmelik’in 53. maddesine "ücret tespiti" başlığıyla eklenen yeni hükümle birlikte özel okullarda hizmet alımı veya benzeri yöntemlerle sunulan tüm hizmetlerin "ücret tespiti" kapsamına alındığı belirtildi. Yönetmeliğin 55. maddesine göre özel okulların eğitim ücreti ile birlikte "diğer hizmetler" karşılığında aldığı ücretlerin kurum adına açılan banka hesap numarasına yatırılmasının zorunlu hâle getirildiği aktarıldı. Okulda sunulan her hizmet kayıt altında olacak MEB’in yazısında özel okulların "hizmet alımı" yöntemiyle de olsa sundukları tüm hizmetler için mevzuata uygun şekilde ücret belirlemesi gerektiği, bu ücretlerin belirlenen süreler içinde ilan edilerek veliyle yapılan kayıt sözleşmelerinde belirtilmesinin zorunlu olduğu ifade edildi. Aynı kurucuya ait ya da marka lisansı yoluyla faaliyet gösteren okullarda yaygın şekilde kullanılan mal ve hizmetlerin de elektronik ticaret ortamı gibi yöntemlerle temin edilmesi halinde de bu kapsama girdiği ve ücret ilanı zorunluluğu bulunduğu vurgulandı. Ders kitapları dışındaki materyaller için de ücret ilanı zorunlu Bakanlık, yazıda özel okullarda yalnızca MEB onaylı ders kitaplarının okutulmasının esas olduğunu hatırlattı. Ancak ders kitaplarının yanı sıra isteğe bağlı olmak kaydıyla yardımcı eğitim materyallerinin kullanımı durumunda da yönetmelik hükümlerine uygun şekilde ücret belirlenmesi ve ilan edilmesi gerektiği belirtildi. Okullarda doğrudan hizmet sunumu yapılmadığı belirtilmesine rağmen elektronik ticaret gibi yöntemlerle temin edilip okulda yaygın biçimde kullanılan eğitim materyali ve öğrenci kıyafetleri için de aynı kuralların geçerli olduğu kaydedildi. Yemek ve kahvaltı ücretleri de okul hesabına yatırılacak Velilerin yemek ve kahvaltı hizmetleri için üçüncü kişilerle doğrudan anlaşma yapmasının uygun olmadığı, hizmetin kurum yönetimi ile yapılan anlaşma ile yürütülmesi gerektiği bildirildi. İl müdürlüklerine "denetimlere hassasiyet gösterin" uyarısı Bakanlık, il millî eğitim müdürlüklerinden bu düzenlemeler doğrultusunda özel okulları bilgilendirmelerini ve denetimleri hassasiyetle yürütmelerini istedi.
İstanbul Aysel Önder: "Altın madalya ve birincilikle döneceğiz" Türkiye’nin ilk paralimpik madalyalı özel sporcusu Aysel Önder, Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya ile döneceklerini söyledi. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda kadınlar 400 metre T20 sınıfında elemelerde 54.96’lık derecesiyle dünya ve paralimpik oyunlar rekoru kıran, finalde ise gümüş madalya alan Aysel Önder, Finlandiya’da düzenlenecek Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda başarılarına yenisini eklemek istiyor. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bünyesinde Ataköy Atletizm Salonu’nda şampiyonanın hazırlıklarını tamamlayan Önder, kamp süreci ve hedeflerini İhlas Haber Ajansı’na (İHA) anlattı. Önder, "Olimpiyat Oyunları’ndan sonra hazırlık sürecine devam ettik. Avrupa şampiyonasına gidiyoruz. Altın madalya ve birincilikle döneceğiz. Takım olarak da güzel derecelerle ülkemize döneceğiz" ifadelerini kullandı. "2028 Los Angeles’ta kendi rekorumu kıracağım" Paris’te elde ettiği başarı sonrası geri dönüşlerin nasıl olduğu sorusunu da yanıtlayan milli sporcu, "Paris’ten sonra çok güzel geri dönüşlerim oldu; sosyal medya ve sosyal hayatımda. Onun haricinde 2028 Los Angeles’a hazırlanıyoruz. Asıl hedefim o. 2024 Paris Paralimpik Oyunları’nda ufak bir sıkıntıdan dolayı ikinci oldum. Onun küçük bir intikamı diyebilirim. 2028’e onu saklıyorum. Orada kendi rekorumu kıracağım. Altın madalya ile ülkeme dönmeyi planlıyorum" diye konuştu.
Van Van TSO’dan "Geleneksel İftar Yemeği" programı Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) geleneksel iftar programları kapsamında Van TSO organ üyeleri, iş dünyası temsilcileri, kamu kurum yöneticileri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarıyla buluştu. Van TSO tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Geleneksel İftar Yemeği" programının üçüncüsü düzenlendi. İlki Van TSO meclis üyeleri ve oda personeli, ikincisi Van TSO Yüksek İstişare Kurulu üyeleri, komite başkanları, disiplin kurulu üyeleri, önceki dönem yönetim kurulu ve meclis üyeleri, kentteki kamu kurum yöneticileri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları başkanlarının katılımıyla gerçekleşti. Üçüncü iftar yemeğinde ise iş dünyası temsilcileri, Van TSO meslek komite üyeleri, kadın ve genç girişimciler kurulu ile kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelindi. Geleneksel hale gelen iftar yemeğinde Van TSO’nun önceki dönem yönetim kurulu, meclis ve oda organ üyeleri de unutulmadı. Van TSO Başkanlığı yapan Feridun Irak ve Mirza Nadiroğlu, meclis başkanlığı görevi yapan Arslan Bayram, önceki dönem yönetim kurulunda görev alan Abdulkahar Eraslan ve görevi başındayken vefat eden Ekrem Baytar, meclis üyeliği görevi yürüten Yusuf Konak, Farız Borazan, Serdar Orhun, Uğur Demiroğlu, Temel Kaptaner, Murat Baytar, Şefik Toktamış, Bülent Harman ve Cihat Gündüz ile Disiplin Kurulu Başkanı Veysel Durmaz gibi isimlere plaket takdim edildi. Gerçekleşen programlarda konuşan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, iftar yemeğine katılım sağlayan tüm katılımcılara minnettarlığını dile getirerek, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.