POLİTİKA - 18 Eylül 2024 Çarşamba 18:52

AK Parti İstanbul Milletvekili Ayaydın: "Türkiye Yüzyılı yılına ülkemizi daha ileriye götürecek adımları hep beraber atıyoruz"

A
A
A
AK Parti İstanbul Milletvekili Ayaydın: "Türkiye Yüzyılı yılına ülkemizi daha ileriye götürecek adımları hep beraber atıyoruz"

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Derya Ayaydın, "Türkiye Yüzyılı yılına ülkemizi daha ileriye götürecek adımları hep beraber atıyoruz" dedi.


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın Mardin programlarına eşlik eden İstanbul Milletvekili Derya Ayaydın baba ocağında, Türkiye buluşmalarında toplumun değişik kesimlerinden insanlarla bir araya gelerek onların beklentilerini, fikirlerini, söylemlerini birlikte dinleyerek ’Türkiye Yüzyılı’na ülkeyi daha ileriye götürecek adımları beraber attıklarını söyledi.


"Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde partimiz kurulduğu ilk günden bugüne halkımız ile iç içe olan bir partidir" diyen Ayaydın, "Türkiye buluşmaları da bunun en büyük örneğidir. AK Parti iktidarı döneminde ulaşımdan, sağlığa, eğitimden, tarıma birçok alanda birçok yatırım yapılmıştır. Bunu da bütün vatandaşlarımız ve halkımız birlikte söylemektedir. Mardin’e hem yerli hem de yabancı turist, turizm açısından da geliştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Bu proje genç mühendis adaylarını geleceğe hazırlıyor SEDAŞ’ın genç mühendis adaylarını geleceğe hazırlayan Stargate Yetenek Programı, 2024 yılı dönemi proje sunumları ve düzenlenen sertifika töreniyle tamamlandı. Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (SEDAŞ) mayıs ayında başlayan genç mühendis adaylarını sektöre hazırladığı Stargate Yetenek Programı, Teknik Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen proje sunumları ve sertifika töreniyle tamamlandı. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen program kapsamında; Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’den katılan Elektrik, Elektrik & Elektronik ve Endüstri Mühendisliği öğrencileri sektörü yakından tanıma ve iş deneyimi kazanma fırsatı buldu. Program boyunca genç mühendisler, SEDAŞ’ın idari departmanlarının da dahil olduğu kapsamlı oryantasyon programlarını başarıyla yürüttü. Hem teorik hem de pratik bilgi birikimlerini sahada uygulama şansı bulan öğrenciler, iş süreçlerine dair çözüm önerileri ve yenilikçi projelerini SEDAŞ yöneticilerine sundu. Törenin açılış konuşmasını yapan SEDAŞ İcra Başkanı Dr. Necmi Odyakmaz, "Genç mühendislerimizin sektördeki gelişimlerini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Stargate Yetenek Programı ile SEDAŞ olarak geleceğin mühendislerine sadece bilgi ve deneyim değil, aynı zamanda sektörümüze yenilikçi bakış açıları kazandırmayı hedefliyoruz" dedi. Açılış konuşmasının ardından proje sunumlarını yapan; Stargate Mühendislerine SEDAŞ Üst Yönetim Ekibi tarafından sertifikaları takdim edildi. Mühendis adaylarının mezuniyetleri sonrasında SEDAŞ’ta uygun iş imkanları oluşması durumunda istihdam edilme fırsatına da sahip olacakları belirtildi.
Bursa Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden zorbalığa karşı güçlü adım Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Türkiye Yüzyılı Maarif Modelinin ’Yetkin ve Erdemli İnsan’ yetiştirme hedefi doğrultusunda, öğrencilerin sosyal duygusal öğrenme becerilerini desteklemek ve akran zorbalığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla ’Akran Zorbalığı Önleme ve Müdahale’ programını başlattı. Programın açılışı, Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü idarecileri ile rehber öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi. Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, "Projemizin çıkış noktası, okul ziyaretlerimiz sırasında öğretmenlerimizle gerçekleştirdiğimiz öğretmenler odası sohbetlerdir. Öğretmenlerimiz, akran zorbalığının etkilerinden, beraberinde getirdiği durumlardan, öğrenme ortamını ve okul motivasyonunu etkileyen faktörlerden ve iletişimdeki zorluklardan bahsettiler. Bizler de bu paylaşımları yürekten sahiplenerek arkadaşlarımızla değerlendirdik. 8-9 aylık yoğun bir çalışmanın ardından projemizi hayata geçirdik. Rehber öğretmenlerimizin bu alanda zaten özveriyle çalıştığının bilincindeyiz. Projemizle hedefimiz, ’birlikten güç doğar’ ilkesiyle hareket ederek siz değerli öğretmenlerimize destek olmaktır. Akran zorbalığını, el birliğiyle akran dostluğuna dönüştürmek en büyük amacımızdır. Bu çok kıymetli bir hedeftir. Bu duygu ve düşüncelerle emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. Program çerçevesinde, okul yöneticileri, rehber öğretmenler/psikolojik danışmanlar, sınıf rehber ve ders öğretmenleri aktif olarak görev alarak, akran zorbalığına karşı ortak bir bilinç geliştirilmesi hedefleniyor. Velilere ve öğretmenlere yönelik sunumlar ile sürecin tüm paydaşlarının bilgilendirilmesi sağlanacak. Öğrenciler ise erdemlerin öne çıkarılması adına her ay "ayın sınıfı" olarak ödüllendirilecek. Bu kapsamlı çalışmayla, Bursa’daki okullarda sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamının oluşturulması gayeleniyor.