ASAYİŞ - 14 Ekim 2024 Pazartesi 19:55

Transitle çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı

A
A
A
Transitle çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı

Manisa’nın Kula ilçesinde kasalı motosiklet ile transitin çarpışması sonucu motosiklet üzerinden savrulan sürücü ağır yaralanırken, transit sürücüsü gözaltına alındı.


Kaza, öğlen saatlerinde 4 Eylül Mahallesi Osman Gazi Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, U.G.’nın (16) kullandığı 45 AIV 691 plakalı kasalı motosiklet ile M.T. idaresindeki 20 ADJ 665 plakalı transit çarpıştı. Kazada motosikletin üzerinden savrulan genç ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine olay yerine ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. İlk tedavisi olay yerinde yapılan genç, kaldırıldığı Kula Devlet Hastanesi’nden Salihli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Genç motosiklet sürücüsünün hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, transit sürücüsü M.T. polis tarafından gözaltına alındı.


Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Vali Gül’den ‘okullarda temizlik için valilik müsaade etsin’ sözlerine cevap İstanbul Valisi Davut Gül, bir ilçe belediye başkanının okulların temizliği konusunda ‘Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü’ sözlerine ilişkin, “Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler. Çok paraları varsa yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler” dedi. İstanbul Valisi Davut Gül, bir ilçe belediye başkanının "okullarda temizlik için valilik müsaade etsin" açıklamasına sosyal medya hesabından cevap verdi. Okullarda 18 bin temizlik görevlisi bulunduğunu belirten Vali Gül, belediyelerin önce kendi arka sokanlarını temizleyip, mali durumları iyi ise vergi ve SGK borçlarını ödemeleri tavsiyesinde bulundu. Vali Gül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bir kamu yöneticisi olarak görev yaptığım süre içerisinde siyasi tartışmalara girmemeye azami özen gösterdim-göstermekteyim. Ancak ’Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz’ şeklindeki açıklamaları, siyasi polemikten ziyade devletimizi ve devletimizin kurumlarını acz içinde gösterme amacı taşıdığını değerlendirdiğim için bu açıklamayı yapma gereği hissettim. İstanbul’umuzda toplam 3 bin 963 ilk ve orta dereceli okul bulunuyor. Bu okullarımızda çeşitli statülerde toplam 18 bin 465 temizlik personeli görev yapmaktadır. Bu personelin tüm özlük hakları, kamu kaynaklarından karşılanmaktadır.” “Temizliğe pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler” Açıklamasının devamında Vali Gül, “Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler. Çok paraları varsa, yıllardır ödemedikleri borçlarını ödeyebilirler. Kendi asli işlerini yaptıktan sonra diğer kamu hizmetlerine ya da öğrencilerimize destek vermek isterlerse bir protokol dahilinde tamamına destek de olabilirler. Ama 3 bin 963 okuldan 5 tanesine temizlik personeli desteği, 3 milyon öğrenciden 250 tanesine yemek desteği vererek sosyal medya belediyeciliğiyle laf cambazlığı yapmalarına ve binlerce emekçinin ortaya koyduğu hizmeti karalamalarına müsaade etmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Şırnak Şırnak’ta gösteri ve yürüyüşler 3 gün yasaklandı Şırnak Valiliği, gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantılarının 3 gün yasaklandığını açıkladı. Şırnak Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Sözde Barış Anneleri insiyatifinde 3 günlük eylem ve etkinlik planlanması yapıldığı, çevre illerden de katılımla Silopi’de yürüyüş ve açıklama yapılacağı, çadır kurulacağı öğrenilmiştir. Kamu düzen ve güvenliğinin sağlanması ile suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla Valilik ve kaymakamlık makamlarının uygun göreceği etkinlikler ile kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği programlar, resmi bayramlar, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların gelenek ve göreneklerine göre yapacakları programlar, spor faaliyetleri hariç olmak üzere yapılması muhtemel her türlü açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, kurum ve kuruluşların kendi binası dışında yapacakları basın açıklaması, oturma eylemi, miting, çadır kurma, imza kampanyası, stant açma, kitlesel cenaze merasimi ve mezarlık ziyareti anma töreni, şenlik, konser, eğlence, oyun temsili, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri-balon uçurmak, dron-paramotor vb. her türlü hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere el ilanı, sticker, broşür vb. dağıtılması, afiş ve pankart asılması vb. etkinlikler, Şırnak il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere tüm il sınırları içerisinde 15 Ekim 2024 günü saat 00.01’den geçerli olmak üzere 17 Ekim 2024 günü saat 23.59’a kadar 3 gün süreyle yasaklanmıştır" denildi.