SAĞLIK - 02 Ekim 2024 Çarşamba 07:23

Selendili vatandaşlar kan bağışına yoğun ilgi gösterdi

A
A
A
Selendili vatandaşlar kan bağışına yoğun ilgi gösterdi

Uşak Kızılay Kan Merkezi tarafından Manisa’nın Selendi ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında 60 ünite kan toplandı.


Manisa’nın Selendi ilçesinde Uşak Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi. 18-65 yaş arasındaki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bağışta vatandaşlara test yapıldıktan sonra kanları toplandı. Gönüllüler kan vermenin yanında sağlık kontrolünden de geçmiş oldu.


Gün boyu süren çalışmada toplam 60 ünite kan toplandığı açıklandı. Selendi halkının duyarlılığından mutlu olduklarını ifade eden Kızılay Uşak Kan Merkezi’nden Dr. Murat Tokcan, "Ülkemiz genelinde özellikle kanamalı acil hastalar için toplanan kan bağışına vatandaşlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Bu bizleri çok memnun ediyor. Kan acil ihtiyaç değil, sürekli ihtiyaç. Kan ver hediyen hayat olsun. Kan bağışlarını bundan sonra da periyodik olarak 3 ay arayla kabul edeceğiz. Bugün bağışçılarımızdan 60 ünite kan aldık." dedi.



Selendili vatandaşlar kan bağışına yoğun ilgi gösterdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Vatandaşlar tarafından şımartılan ayıların keyfi yerinde Bitlis’in Tatvan ilçe sınırları içindeki Nemrut Krater Gölü’ne pikniğe giden vatandaşlar tarafından yiyecek verilerek şımartılan ayıların keyfi yerinde. İlkbahar ve yaz ayları boyunca insanlar tarafından elle beslenen ayıların sevimli halleri kameralara yansıdı. Nemrut Krater Gölü’nün maskotları haline gelen yavru ve anne ayılar, gezi ve piknik amaçlı göle gelen vatandaşlar tarafından oldukça şımartılmış durumdalar. Anne ve yavru ayılarla sık sık gündeme gelen Nemrut Krater Gölü’nü ziyaret eden vatandaşlar, ayıların saldırılarına aldırmadan onların bir metre kadar yakınlarına kadar giderek elleriyle beslemeye devam ediyorlar. Ayılar da bu duruma alışarak, yolda bekleyerek hemen hemen her aracın önünü keserek insanlardan yiyecek bekliyor. Ayıların saldırılarına aldırış etmeyen vatandaşlar ise ekmek, sebze, meyve ve hatta abur cubur gibi yiyecekleri ayılara veriyor. Doğa ve uzay gözlemcisi Dr. Cihan Önen, her fırsatta ayı saldırıları ile ilgili uyarılarda bulunmasına rağmen, vatandaşların uyarılara aldırış etmeden çok fazla yanaşıp onlara yiyecekler verdiğini söyledi. Dr. Cihan Önen, “Ayıların elle besletilmesi bu canlıların tabiatını bir hayli bozmuş gibi. Artık yolun bir kenarında durup insanları bekliyorlar. İnsanlar, piknik için getirdikleri malzemeleri elde avuçta ne varsa bu canlıların önüne bırakıyorlar. Bu istemediğimiz bir durum. Zaten yetkililer de bununla ilgili gerekli uyarıları yapmışlar” dedi.
Mersin Mersin’de 21 milyon TL haksız kazanç sağlayan tefecilere operasyon: 5 tutuklama Mersin polisinin yaptığı çalışmada faizle para vererek 21 milyon 354 bin TL haksız kazanç sağlayan tefeci çetesi çökertildi, yakalanan şüphelilerden 5’i tutuklandı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ekonomik olarak zor duruma düşen kişilere yüksek faizle para vererek tefecilik yapan şüphelilerle ilgili çalışma yaptı. Polisin çalışmasında 37 kişiden 21 milyon 354 bin TL haksız kazanç sağlayan şebeke belirlendi. Teknik ve fiziki takibin ardından polis tefeci şebekesine Tarsus ve Silifke İlçelerinde eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adresler de yapılan aramada suçtan elde edildiği ve suçun işlenmesinde kullanıldığı değerlendirilen 70 bin TL , USB bellekler, tapu çıktıları, kuru sıkı tabanca ve silah mühimmatları, borçlu bilgilerinin yazılı olduğu ajanda, icra takip dosyaları, çek yaprakları, sahte el yapımı parfümler, isim yazılı borçlu listeleri, başkalarına ait kredi kartları ile boş senetler ele geçirildi. Gözaltına alınan 13 şüpheli emniyette ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 5’i tutuklandı, 7’si ise adli kontrol kararı ile serbest kaldı. Bir şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
Bitlis "Maziden Atiye Ahlat" öğrenci programı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde başladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde ve Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "Maziden Atiye Ahlat" öğrenci programı Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde başladı. "Maziden Atiye Ahlat" öğrenci programı, tarihi ve kültürel geziler, kültür sanat etkinlikleri, kitap ve sinema tahlili, söyleşi ve yarışmalar gibi çeşitli etkinliklerle öğrencilerin çok yönlü gelişimini desteklemek amacıyla Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde başladı. Program kapsamında, öğrenciler bölgedeki tarih, kültür ve medeniyet mirasını keşfedecek, eğitimler, kültürel geziler, sanat faaliyetleri, kitap tahlilleri, söyleşiler ve yarışmalar gibi birçok etkinliğe katılacaklar. "Maziden Atiye Ahlat" öğrenci programı hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, "Öğrenci kampı projesine katılan öğrencilerimizin heyecanlarına ortak olmak için buradayız. Bu projenin BİLSEM öğrencilerine yönelik uygulandığını vurgulamak isterim. Gelecek nesillerimizin eğitimine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin atiye uzanan yolculuğunda, geleceğe doğru güvenle yürüyen çocuklarımıza her anlamda destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Açılışta, Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Abdülhalik Baş, Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Süleyman Can, Personel Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişim ve Eğitim Daire Başkanı Kadir Kaplan, Şube Müdürü Salim Ekin ve Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Akgün, öğrencilerle bir araya geldiler.