SAĞLIK - 20 Mart 2025 Perşembe 10:43

Manisa Şehir Hastanesinden 102 yaşındaki teyzeye ziyaret

A
A
A
Manisa Şehir Hastanesinden 102 yaşındaki teyzeye ziyaret

Manisa Şehir Hastanesi yönetimi, Yaşlılar Haftası dolayısıyla 102 yaşındaki Şefika Kanıtemiz’i ziyaret ederek hayat hikayesiyle duygu dolu anlar yaşadı.


Manisa Şehir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Eda Çakıroğlu Aldemir, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serda Kamalı Güner, Geriatri Hekimi Doç. Dr. Saadet Koç, Gerontolog Seyida İlyas ve Evde Sağlık Hekimi Uzm. Dr. Gözde Uğur ve evde sağlık ekibi ile birlikte, Yaşlılar Haftası kapsamında 102 yaşındaki Şefika Kanıtemiz’i ziyaret etti. 102’lik Şefika Kanıtemiz’e çiçek takdim eden Manisa Şehir Hastanesi yönetimi Kanıtemiz’in hayat hikayesini dinleyerek duygu dolu anlar yaşadı.


Kanıtemiz’le sohbet eden hastane yönetimi genel sağlık durumu hakkında bilgi almayı da ihmal etmedi. Moralinin iyi olup olmadığını soran hastane yönetimi, Kanıtemiz’i genel bir muayenesinden geçirdi.



Manisa Şehir Hastanesinden 102 yaşındaki teyzeye ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da susam üretimi artırılacak Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Susam Üretiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, susam üretimini artırmak ve çiftçilere ekonomik katkı sağlamak amacıyla 5 ilçede 6 bin dekar alan için yerli susam tohumu dağıtıldı. Susam, özellikle unlu mamuller ve tahin üretiminde yaygın olarak kullanılan, yüksek yağ oranı sayesinde hem gıda sektörü hem de sağlık açısından kritik bir tarım ürünü olarak öne çıkıyor. Düşük su ihtiyacı ve kurak şartlara dayanıklılığıyla sürdürülebilir tarım açısından büyük bir fırsat sunan susam tarımının Manisa’da daha da artırılması hedefleniyor. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, Tarımsal Üretimin Planlanması Yönetmeliği ile aynı doğrultuda hareket ederek, üretimde arz-talep dengesini sağlayarak kaynakların etkin kullanımını amaçladıklarını söyleyen İl Müdürü Öztürk, "Bu kapsamda, susam üretiminin desteklenmesi, üretim alanlarının artırılması ve çiftçilerimizin bilinçlendirilmesiyle sürdürülebilir ve verimli bir üretim modelini benimsiyoruz. Susam üretimini artırmaya yönelik yürütülen bu proje kapsamında, çiftçilere eğitim, tohum desteği ve modern üretim teknikleri konusunda rehberlik sağlanacaktır. Manisa ilinde Salihli, Kula, Demirci, Gördes ve Köprübaşı olmak üzere toplam 5 ilçemizde 6 bin dekar alanda projemiz yürütülecektir. Susam tohumları Sarısu çeşidi olup bölgemiz için Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından tescil edilmiştir. Manisa, tarımsal üretimde öncü bir şehir olarak, yerli üretimi teşvik etmeye ve sürdürülebilir tarımı desteklemeye devam edecektir. Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak, tarımsal üretiminin artırılması ve çiftçilerimizin gelir düzeyinin yükseltilmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." dedi. Manisa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kampüs alanında ilçe müdürlüklerine gönderilmek üzere susam tohumlarının teslim alınması programına; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcıları, Serdar Mersinli, Ali Gök, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya ile konu sorumlusu teknik personeller katıldı.
Balıkesir Edremit Belediyesi Ramazan Bayramı öncesi yeşil alanlarda bakım çalışmalarına hız verdi Balıkesir’in Edremit Belediyesi, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde ilçe genelindeki park, bahçe ve yeşil alanlarda bakım ve düzenleme çalışmalarına hız verdi. Yeni park ve yeşil alanlar kazandırılırken, mevcut alanlarda ise bakım, onarım ve temizlik çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, ilçedeki parklar, cadde ve sokaklarda mevsimine uygun olarak ağaç budama, çim biçme, yabani ot temizliği ve genel peyzaj düzenlemeleri yapılıyor. Vatandaşların bayramda daha temiz ve bakımlı bir çevrede vakit geçirebilmeleri için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, bayram öncesi gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Halkımızın ortak kullanım alanları olan parklarımızı, bahçelerimizi ve yeşil alanlarımızı bayram öncesinde en güzel şekilde hazırlıyoruz. Ekiplerimiz, ilçemizi daha yeşil, daha temiz ve daha yaşanabilir kılmak için yoğun bir mesai harcıyor. Vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte temiz ve düzenli alanlarda vakit geçirebilmeleri bizim için büyük önem taşıyor. Bu doğrultuda, bakım çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" dedi. Edremit Belediyesi, kent estetiğini ön planda tutarak sürdürülebilir yeşil alan yönetimi anlayışıyla çalışmalarına devam ederken, vatandaşların da yeşil alanların korunması konusunda duyarlı olmaları çağrısında bulundu.
İzmir İzmir’deki ’poşet’ cinayetinin cezaevinden kaçan zanlısı yakalandı 2017 yılında İzmir’in Çiğli ilçesinde bir apartmanın 8’inci katında cesedi naylon poşete sarılı bulunan Funda Gülmez’in katil zanlısı olan ve cezaevinden kaçan firari Ümit Ş. Bergama’da polis ekiplerince yakalandı. Olay, 21 Mart 2017’de akşam saatlerinde Yakakent Mahallesi’nde bir apartmanın 8’inci katında meydana geldi. Ümit Ş. (24) isimli bir şahısla aynı evde yaşadığı öne sürülen 28 yaşındaki Funda Gülmez’den haber alamayan yakınları Gülmez’in yaşadığı eve gitti. Yakınları eve girdiğinde genç kadının naylon poşete sarılmış cansız bedeniyle karşılaştı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi intikal etti. Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Gülmez’in cesedini bulan yakınları ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Gülmez’in birlikte yaşadığı öne sürülen Ümit Ş.’nin ise telefon aramalarına cevap vermemesi üzerine durumdan şüphelenen polis ekipleri, Ümit Ş.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Katil zanlısı olarak Ümit Ş., cinayete yardım etmekten Gözde K. ve suç delillerini yok etmek suçundan İbrahim Ö. polis ekiplerince yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 3 şüpheli de çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada mahkeme heyeti, sanıklar Gözde K. ile İbrahim Ö.’nün tahliyesine, Ümit Ş.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Cinayeti itiraf etmişti Bir eğlence merkezinde gece çalışan Ümit Ş., olay günü eve gittiği ifade ederek, emniyette cinayeti itiraf etti. Birlikte yaşadığı Funda Gülmez’in kendisini aldattığı için cinnet getirdiğini öne süren Ümit Ş.’nin kan donduran ifadesinde, "Eve geldiğinde Funda’yı telefonla konuşurken yakaladım. Kimle konuştuğunu sorduğumda bana ’kardeşim’ diye bahsettiği daha önceki sevgilisi ile ilişkisini sürdürdüğü ortaya çıktı. Ben de cinnet getirerek önce darp ettim, sonrasında ise bıçakladım" demişti. Naylon poşete sarılı bulunan genç kızın ise cesedin saklanamamasından dolayı poşete sarıldığı öğrenilmişti. 1 yıldır aranıyordu 2017 yılında girdiği cezaevinden geçtiğimiz yıl kaçtığı öğrenilen Ümit Ş., 23 Mart günü Bergama İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla yakalandı. 25 yıl hapis cezası olduğu öğrenilen firari, işlemlerinin ardından cezaevine yeniden teslim edildi.