MAGAZİN - 03 Ekim 2024 Perşembe 10:48

Çeşitli üzümlerin tanıtımı için festival düzenleniyor

A
A
A
Çeşitli üzümlerin tanıtımı için festival düzenleniyor

Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesinde ilk kez ’Yeşilyurt Çeşitli Üzüm Festivali’ gerçekleştirilecek. Festivalde 3 gün boyunca ünlü isimler sahne alacak.


Alaşehir’in üzüm çeşidi yönünden merkez mahallesi olan Yeşilyurt Mahallesinde tanıtım amacıyla ilk kez ’Çeşitli Üzüm Festivali’ düzenleniyor. 4 Ekim’den 6 Ekim akşamına kadar sürecek olan festivalde ünlü isimler sahne alacak.


Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu yaptığı açıklama, "Manisa Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği yaparak, sponsorumuzun desteğiyle etkinlik düzenledik. Amacımız dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultani Üzümün tanıtımının yanı sıra Sultani üzüme alternatif çeşitli üzümlerimizi de tanıtmak." dedi.


Festival kapsamında 4 Ekim Cuma akşamı Mortiz, 5 Ekim Cumartesi akşamı Özlem Özdil ve 6 Ekim Pazar akşamı Öykü Gürman, Yeşilyurt Meydanında saat 21.00’da sahne alacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Dünya Yürüyüş Günü’nde Marmaris’te 3 kilometre yürüdüler Muğla’nın Marmaris ilçesinde 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü vesilesi ile İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinesinde 3 kilometrelik yürüyüş yapıldı. Kaymakam Kaya, İlçe sağlık Müdürü İnce, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile Atatürk meydanından Siteler Mahallesi’ne kadar yürüyenler düzenli yürüyüşün önemine dikkat çekti. Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İmran İnce ve Emniyet Müdürü Emre Alay’ın da katılımı ile gerçekleşen 3 kilometrelik sağlıklı yaşam yürüyüş etkinliğinde vatandaşlar ve öğrenciler Marmaris Atatürk Meydanı’ndan, Uzunyalı’ya kadar mesafeyi ellerinde “sevdiklerimizle sağlığa yürüyoruz”, ”düzenli egzersiz sağlığınızı korur”, ”sağlıklı beslen hareket et kilolara veda et”, ”sevdiklerimizle sağlığa yürüyoruz” ,”sağlıklı beslen hareket et kilolara veda et” pankartlar taşıdı. ‘Amacımız düzenli yürüyüş egzersizlerinin sağlık üzerindeki etkilerini anlatmak ‘’ Marmaris İlçe Sağlık Müdürü Doktor İmran İnce yapılan etkinlik ile ilgili “ Dünya Yürüyüş Günü, her yıl 3 Ekim’de kutlanan bir sağlık etkinliğidir. Bu günün amacı, fiziksel aktivitenin ve yürüyüşün sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurgulamaktadır. Yürüyüş, kolay erişilebilir bir spor olduğu için her yaş grubundan insanın yapabileceği bir egzersizdir ve kalp sağlığını iyileştirir, stresi azaltır, kilo kontrolüne yardımcı olur, kas ve eklem sağlığını korur" şeklinde konuşarak düzenli sporun önemine dikkat çekti.
Adana - Kebapçılar TEKNOFEST’te dumansız mangal yaptı - Dumansız mangal ile yapılan Adana Kebap’ları yok satıyor Adana’da devam eden TEKNOFEST çerçevesinde kebapçının dumansız mangal ile yaptığı kebaplar adeta yok sattı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ana yürütücülüğünde Adana Havalimanı’nda ziyaretçilere kapılarını açan TEKNOFEST 2024’te lezzet şöleni de yaşanıyor. Şakirpaşa Havalimanı’nın bir bölümü yemekçilere ayrılırken Adana’nın tescilli lezzeti Adana Kebap’ta büyük bir ilgiyle tüketiliyor. "Kömür ve tüp yasak" Ancak TEKNOFEST yönetimi uçuşları etkileyeceği gerekçesiyle kebapçılara kömürü ve tüpü yasakladı. Hal böyle olunca Adanalı kebapçı Cihangir Korkmaz ise duman çıkartmayan mangal yaptırdı. Yaklaşık 2 ay boyunca araştırma geliştirme üzerinde çalışan Korkmaz, TEKNOFEST’e özel dumansız mangal ile Adana Kebap sattı. Elektrikli mangalda yapılan kebaplar, duman çıkartmıyor ve uçuşlara herhangi bir engel oluşturmuyor. "Teknoloji fuarına özel mangal" İhlas Haber Ajansı’na konuşan Cihangir Korkmaz, “Teknoloji fuarında teknolojik bir mangal yaptık. Yaptığımız kebabın tadı da hiç normal kebaptan ayırt edilmiyor. Çok beğenildi. Hem uçuşları etkilemiyor hem de biz sıcak sıcak Adana Kebap satıyoruz. Herkes çok memnun kaldı” diye konuştu. Korkmaz, elektrikli mangal ile 1 kebap pişirim sürecinin 7-8 dakika olduğunu söyledi. Kebap yemeye gelen İsmail Çelik isimli vatandaş ise kebabın tadının normal mangal kömüründe pişen kebaptan farkı olmadığını anlattı. (UMT-FKE-
Kayseri 4 binden fazla mobilya üreticisi bu fuarda olacak Kayseri Mobilyacılar Odası ve KUMSmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, 8-13 Ekim tarihleri arasında yapılacak mobilya fuarında 4 binden fazla üreticinin ürünlerinin görücüye çıkacağını söyledi. Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük karma AVM’si olan KUMSmall AVM’de 8-13 Ekim tarihleri arasında mobilya fuarı düzenlenecek. Düzenlenecek olan fuarda 4 binden fazla üreticinin ürünleri görücüye çıkacak. En modern mobilya fuarını yapacaklarını kaydeden Kayseri Mobilyacılar Odası ve KUMSmall AVM Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Sarıkaya, "Türkiye’nin ve Avrupa’nın en modern mobilya fuarını yaptığımızı iddia ediyoruz. Kayseri’mizde 4 binden fazla üreticimizin el emeği göz nuruyla ürettiği ürünleri 8-13 Ekim’de vitrine çıkarıyoruz. Gerek Türkiye’mizde toptan mobilya ticareti yapan, gerekse dünyadan davet ettiğimiz misafirlerle inşallah 8-13 Ekim’de Kayseri’mizde bereketli bir hafta yaşayacağız. Alışveriş merkezimizin 122 bin metrekare oturumu var, 300 bin metrekare inşaat alanı var ve 180 bin metrekarede ürün sergiliyoruz. Burada yaklaşık 300 firmanın ürünleri 180 bin metrekare alanda görücüye çıkacak" dedi. Mobilya ticareti içerisinde olan herkesi Kayseri’ye davet eden Sarıkaya, "Bu alanda İstanbul’da açılan TÜYAP ve CNR Fuar alanlarının büyüklüğünden daha fazla. Dolayısıyla mobilya ticaretinin içinde olan, yeni bir iş kurmak isteyen, mobilya bayiliği almak isteyen bütün vatandaşlarımız Türkiye’nin tüm bayilik ve mobilyacıları da dahil 8-13 Ekim’de KUMSmall’a gelerek bu etkinlikten ticari maksatlarına dönük olarak faydalanabilirler. Tüm mobilya toptancılarını, ticaretçilerini, e-ticaretçilerini Kayseri’ye bekliyoruz" ifadelerini kullandı.