Manisa İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, asayiş olaylarının önüne geçmek, toplumsal bilinci artırmak ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla muhtarlarla bir araya gelerek "Huzur Toplantısı" gerçekleştirdi.
Fatih Parkı Polis Lokali`nde düzenlenen toplantıya Manisa Merkeze bağlı 57 mahalle muhtarının yanı sıra İl Emniyet Müdür Yardımcıları Hasan Onar, Bayram Altunay, Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Sezgin Aydın, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gürler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Emniyet Müdürü Çetin, "Halkımızın huzuru her zaman bizim birinci önceliğimiz olmuştur. Emniyet mensubu arkadaşlarımız ile birlikte sizlerin içerisine girip, sizin gözünüzle olaylara bakmaya çalışıyoruz. Eksiklerimizi görmek için istişareler yapıyoruz. Ben emniyet müdürü olarak bu toplantıya katılımızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu görüşmelerimiz devam edecek. Ekiplerimiz ile birlikte inşallah sizleri yerinde ziyaret edeceğiz, bundan hiç şüpheniz olmasın. Sizin desteğiniz bekliyoruz. Sizin desteğiniz Manisa`ya huzur ve güvenlik olarak geri dönecektir." dedi. Emniyet Müdürü Çetin`in konuşmasının ardından Toplum Destekli Büro Amirliği Şube Müdürü Mahmut Ay, muhtarlara slayt halinde Manisa`daki asayiş olayları hakkında bilgi verdi. Ay, 2011 yılında 155`e, 64 bin 695 ihbar telefonu geldiğini bunlardan 62 bin 997`si hakkında işlem yapıldığını, bin 698`nin ise asılsız ihbar olduğunu vurguladı. Ay ayrıca "Güvenli Mahalle Güvenli Yaşam Projesi" hakkında muhtarları bilgilendirdi.
57 mahalle muhtarı adına emniyet teşkilatına teşekkür ettiğini belirten Manisa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gürler, emniyetin muhtarlarla iş birliği halinde olmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini dile getirdi. Sunumun ardından muhtarlar söz alarak mahallelerinde yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Toplantıda ilk söz alan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Yıldız, emniyet teşkilatının içindeki bazı personelin mahalle halkına sert olarak davrandığını iddia ederek, ``Bazı polislerimizin mahalle halkına sert davrandığını görmekteyiz. Eğer toplumla polis iç içe olursa sorunlar çözüme kavuşur. Bu konuda emniyet görevlilerimizin daha duyarlı olmasını isteriz`` dedi. Muhtar Yıldız`ın iddiasına yanıt veren İl Emniyet Müdürü Çetin, ``Eğer böyle bir şey varsa kimlerin olduğunu tespit edin bize bildirin. Biz gereken neyse yaparız. Halka kötü davranın polis varsa gereken yapılır. Ancak şu bir gerçektir ki görevini yapan polisimize sert davranışlar sergileyenler oluyor. Bu noktada muhtarlarımız araya girip uzlaşmacı bir yol izlemesi gerekir`` diye konuştu. Toplantıda söz alan Atatürk Mahallesi Muhtarı Bedri Kılıç ise, mahallelerinde yaşanan hırsızlık ve asayiş olaylarının en aşağı seviyeye çekilmesi için bir semt karakolu yapılması talebinde bulundu. Toplantıda söz alan diğer mahalle muhtarlarının ortak sorunu hırsızlık olayları oldu. Mahallelerinde ayda ortalama 5 hırsızlık olaylarının yaşandığını ifade eden muhtarların sıkıntısına yanıt veren İl Emniyet Müdürü Çetin, ``Konu en ince ayrıntısına kadar araştırılacak. Hırsızlık olaylarının artış gösterdiği mahalleler tespit edilip, oradaki yaya devrilerinin sayısı artacak. Ayrıca önümüzdeki aydan itibaren mahallerimizde düdük uygulaması başlayacak. Eskiden mahalle bekçileri olur ve düdük çaldığında hırsızlar korkardı. Şimdi bu uygulamayı tekrar hayata geçireceğiz`` dedi.
Toplantının devamında karşılıklı fikir alışverişi yapıldı, muhtarlar sorunlarını, emniyet personeli ise çözüm arayışlarını konuştular.