YEREL HABERLER - 04 Mart 2012 Pazar 15:43

SALİHLİLİ VE İZMİRLİ KADINLARIN TİYATRO KARDEŞLİĞİ

A
A
A
SALİHLİLİ VE İZMİRLİ KADINLARIN TİYATRO KARDEŞLİĞİ

İzmir’deki Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Vakfı Bayanlar Birliği, Salihli’de kendi oynadıkları “Dullar” adlı tiyatro gösterisini sahneledi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadınlar Birliği’nin davetiyle Salihli’de sahnelenen oyunun geliri eğitime harcanacak.
Salihlili ve İzmirli kadınlar, eğitime katkı için güçlerini birleştirdi. Kendi oynadıkları “Dullar” adlı tiyatro oyunuyla Salihli’ye turneye giden Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı Bayanlar Birliği, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kadınlar Birliği’nin ev sahipliğinde oyunlarını sergiledi. Salihlililer, Belediye Konferans Salonu’ndaki gösteriye büyük ilgi gösterdi. Salihli TSO Kadınlar Birliği Başkanı Dilek Gür, yaptığı açış konuşmasında 8 Mart’ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde yaptıkları organizasyon hakkında bilgi verdi.
EBSO Vakfı Bayanlar Birliği Başkanı Hülya Kuloğlu da, eğitime ışık tutabilmek amacıyla yaptıkları çalışmalardan biri olan tiyatro gösterisini Salihlililer’e sunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Alman yazar Fitzgerald Kusz’un 2004 yılında kaleme aldığı, Sibel Arslan Yeşilay’ın Türkçeleştirdiği 5 kişilik Dullar oyununda Hülya Kuloğlu, İhsan Özduran, Öznur Küçükbayraktar, Handan Atılgan ve İpek Özçelik rol aldı. Kerim Dündar’ın yönettiği oyunda, gencinden yaşlısına kocasını yitiren kadınların yeni bir hayat kurma mücadelesindeki tutumları hüzünlü ve komik bir biçimde sunuldu.
Salihli TSO Meclis Başkanı Özcan Ünlü, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş ve Yönetim Kurulu üyelerinin de eşleriyle birlikte izlediği gösteriye EBSO Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Özduran ve İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Atılgan da katıldı. Salihli TSO Kadınlar Birliği, gösteriden elde edilen gelirle, ilçedeki okulların ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Şenpiliç’in ürününde zararlı bakteri tespit edildi: O ürün piyasadan toplatılarak imha ediliyor Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince Şenpiliç’in ‘Annemin Köftesi Piliç Kasap Köfte’ ürününde, insan sağlığına zararlı bakteri tespit edildi. Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticisi olan Şenpiliç’in bakteri tespit edilen ürünlerinin piyasadan toplatılarak imha edilmesine karar verildi. Ayrıca yasal işlem başlatılan işletmeye 210 bin 622 TL cezai işlem uygulandı. Sakarya’da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, vatandaşın sağlığını tehlikeye atabilecek gıda ürünlerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Ekipler bu çerçevede, yaklaşık 2 ay önce Söğütlü 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve ülkenin önde gelen beyaz et üreticisi olan Şenpiliç’in işletmesinde denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde numune alınan, ‘Annemin Köftesi Piliç Kasap Köfte’ ürününde ‘L monocytogenes’ isimli insan sağlığına zararlı bakteri tespit edildi. Hakkında yasal işlem başlatılan işletmeye 210 bin 622 TL cezai işlem uygulandı. Konu ile ilgili harekete geçen İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, söz konusu ürünün piyasadan toplatılarak imha edilmesine karar verildi. Tespiti yapılarak toplatılan ürünlerin imha edildiği bilgisine de ulaşıldı. Ürünün toplatılmasına ilişkin yazı gönderildi Ürünün toplatılmasına ilişkin Sakarya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden diğer illere gönderilen yazıda, "Müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından, ilimiz Soğucak Mahallesi 3. Organize Sanayi Bölgesi 6. Yol No:44 Merkez Söğütlü adresinde faaliyet gösteren Şenpiliç Gıda Sanayi Anonim Şirketi unvanlı işletmede yapılan resmi kontrolde, ‘Şenpiliç Annemin Köftesi Piliç Kasap Köfte’ (STT: 10/03/2025, - Parti No: 204125 Onay Numarası: 54-0160)’, ürününden numune alınmış olup, söz konusu ürüne yapılan analiz sonucuna göre ’L. monocytogenes’ içermesi sebebiyle Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği’ne uygun olmadığı tespit edilmiştir ve üretici işletmeye yasal işlem uygulanmıştır. Söz konusu ürünün toplatılması ile ilgili firmaya tanınmış olan yasal süre bitmiş olup, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’nun 21. Maddesinin 5. fıkrasına aykırılık tespit edildiğinden, aynı kanunun 40. maddesinin 1. fıkrasının (d) bendi gereğince söz konusu ürünlerin en kısa sürede piyasadan toplatılması gerekmektedir. İl Müdürlüğümüz yapılan denetimlerde söz konusu ürüne rastlanılması halinde işlemlerin yapılarak Müdürlüğümüze bilgi verilmesi hususunda gereğini arz ederim" ifadeleri yer aldı.