ÇEVRE - 01 Temmuz 2024 Pazartesi 16:44

Yaralı şahin koruma altına alındı

A
A
A
Yaralı şahin koruma altına alındı

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde vatandaşlar tarafından yaralı halde bulunan şahin koruma altına alındı.


Doğanşehir Kurucaova Mahallesi’nde yaralı bir şahini gören vatandaşlar durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen ekipler yaralı şahine ilk müdahalede bulunduktan sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Malatya Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.


Yaralı şahin koruma altına alındı.



Yaralı şahin koruma altına alındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Üsküdar Belediyesi tarafından vektörlerle mücadele devam ediyor Üsküdar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ekipleri tarafından ilçe genelinde vektörlerle mücadele çalışmaları devam ediyor. Üsküdarlıların yaz aylarını daha sağlıklı ve rahat geçirmesi amacıyla yürütülen ilaçlama çalışmalarıyla; sinek, sivrisinek ve pire gibi vektörlere karşı önlemler alınmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanan ilaçlarla desteklenen ve konusunda eğitimli personeller tarafından yürütülen ilaçlama çalışmaları hafta içi ve Cumartesi günleri gerçekleştiriliyor. Belirtilen günlerde gündüz 08.30 ile 17.00 arasında standart ilaçlama çalışmaları yürütülürken, Üsküdar Belediyesi ekipleri ile İBB ekipleri akşam 17.00 ile 23.30 saatleri arasında arabalarla ilaç sıkarak sivrisinek, uçkuna karşı ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Üsküdar Belediye ekiplerinin mahallelerde haftalık çalışmaları şu şekilde gerçekleştiriyor. Ekipler, Pazartesi günleri; Ahmediye, Valide-i Atik, Bulgurlu, Çengelköy, Aziz Mahmut Hüdayi, Küçük Çamlıca’da, Salı günleri; Salacak, Aziz Mahmut Hüdayi, Selimiye, Altunizade, Acıbadem, Bahçelievler’de, Çarşamba günleri; Selami Ali Mahallesi, Ünalan, Selimiye, Murat Reis, İcadiye, Yavuztürk mahallelerinde çalışmalarına devam ediyor. Perşembe günleri; Kuzguncuk, Sultantepe, Kısıklı, Ferah, Güzeltepe, Küçüksu’da, Cuma günleri; Küplüce, Kirazlıtepe, Beylerbeyi, Burhaniye, Mehmet Akif Ersoy mahallelerinde, Cumartesi günleri ise, Barbaros, Mimar Sinan ve Cumhuriyet mahallelerinde çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan, İBB ekipleri de akşam saatlerinde olmak üzere, Pazartesi günleri; Küçüksu, Bahçelievler, Sultantepe, Kuzguncuk, Barbaros, Altunizade, Salı günleri; Mehmet Akif Ersoy, Yavuztürk, Ünalan, Cumhuriyet, Bulgurlu, Çarşamba günleri; Güzeltepe, Kirazlıtepe, Kandilli, Kuleli, İcadiye, Küçük Çamlıca, Acıbadem, Perşembe günleri; Küplüce, Burhaniye, Kısıklı, Selami Ali, Murat Reis, Valide-i Atik, Zeynep Kamil, Cuma günleri; Çengelköy, Ferah, Beylerbeyi, Salacak, Selimiye,Aziz Mahmut Hüdayi, Mimarsinan, Ahmediye Mahallelerinde ilaçlama çalışmaları yapıyor.
Bursa İnegöl’ün başarılı gençleri mecliste ağırlandı İnegöl’de sportif ve akademik başarılarıyla dikkat çeken 8 öğrenci, İnegöl Belediyesi meclisinde misafir edildi. İnegöl Belediye Meclisi tarafından, sportif ve akademik başarılarıyla dikkat çeken 8 öğrenci ödüllendirildi. LGS’de tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan Bakyapı Hacı Ali Bakgör Ortaokulu öğrencisi Atrahan Uygar Balcı, ülke genelinde 1 milyon 38 bin 192 öğrencinin katıldığı sınavda tam puan alan 352 öğrenci arasında yer almayı başardı. Balcı, bugün ailesiyle birlikte mecliste yer aldı. Oryantiring Milli Takımında ülkemizi temsil etmek üzere yer alan İnegöl Belediye Spor Kulübü Oryantiring sporcuları; Aleyna Minden, Azra Coşkun, Nehir Karakoçak, Melek Tekin, Mustafa Talha Bilge ve Egemen Yiğit Bülbül de mecliste bulunan gençler arasında yerini aldı. Son olarak yine İnegöl Belediye Spor Kulübünün spor tırmanış branşı sporcusu olan ve milli takımda da ülkemizi temsil eden Sefa Yaman mecliste misafir edildi. Belediye Başkanı Alper Taban, LGS şampiyonu Atrahan Uygar Balcı’yı başarısından dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Bu başarının İnegöl’ü de gururlandırdığını kaydeden Taban, aynı zamanda spor alanında da İnegöllü gençlerin önemli başarılar elde ettiğini dile getirdi. Oryantiring milli takımının 8 kız ve 8 erkek olmak üzere 16 sporcudan oluştuğunu hatırlatan Taban, “4 kız ve 2 erkek sporcu, İnegöl Belediye Spor Kulübümüzün sporcuları. Yani 16 milli sporcumuzun 6’sı İnegöllü sporcularımız. Sporcularımız ülkemizi 22-24 Haziran 2024 tarihinde Polonya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında temsil ettiler. 28 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde de İzmir Bergama’da yapılacak Güneydoğu Avrupa Şampiyonasında yine ay yıldızlı formayla ülkemizi temsil edecekler. Aynı şekilde spor tırmanış branşı sporcumuz Sefa Yaman da bizlere milli gurur yaşatan sporcumuz. Sefa Yaman 2009 doğumlu. 2018 yılında Yaz Spor Okulları ile İnegöl Belediyespor Tırmanış Duvarıyla tanıştı. Aynı sene katıldığı ilk yarışmada kürsü aldı. 2018’de Ankara’da yapılan milli takım sporcu seçmelerinde yapılan yarışmada kendi kategorisinde 3’üncü oldu. Devamında tüm katıldığı Türkiye Şampiyonalarında ilk 3’te kürsü almayı başardı. Sporcumuz bu yıl; Yunanistan’da yapılacak Balkan Şampiyonası, 6-8 Eylül’de İstanbul’da yapılacak Balkan Şampiyonası ve 16-23 Eylül’de Moskova’da yapılacak Dostluk Oyunlarında Milli Takımımızı temsil edecek” dedi. Başarılarıyla İnegöl’e gurur yaşatan öğrencilere Başkan Taban ve Meclis Üyeleri tarafından hediye takdimleri gerçekleştirilirken, Belediye Başkanı Alper Taban “Çok değerli öğrenci ve sporcularımızı kutluyorum. Onları yetiştiren aileleri ve öğretmenlerini de kutluyorum” ifadelerinde bulundu.
Balıkesir Altıeylül’de altın başak hasadı gerçekleşti Altıeylül Belediyesi’nin tarlalarında ilk hasat, Belediye Başkanı Hakan Şehirli tarafından gerçekleştirildi. Taşköy, Nergiz ve Pamukçu mahallelerinde bulunan 73 dönümlük belediye tarlasında bu yıl arpa ve buğday hasadı büyük bir başarıyla tamamlandı. Elde edilen verimli ürünler, belediyeye ekonomik katkının yanı sıra, işlenerek ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarına da ulaşacak. Başkan Şehirli, yapılan hasat çalışmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Çiftçi milletin efendisidir ilkesiyle hareket ediyoruz. Tarım faaliyetlerimizde elde ettiğimiz başarılar, hem şehrimizin ekonomik gücüne katkı sağlıyor hem de sosyal sorumluluk anlayışımızın bir göstergesi olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek oluyor." Başkan Şehirli ayrıca şunları ekledi, "Altıeylül, tarım şehri olarak bilinir ve tarımın şehrimizdeki önemini vurgulamak istiyorum. İlerleyen dönemlerde tarım faaliyetlerini artırarak hem yerel ekonomiyi güçlendirecek hem de sosyal yardım faaliyetlerini daha etkin hale getireceğiz." Başkan Şehirli, yangın konusunda uyarılarda bulunarak şu ifadeleri kullandı: "Tüm yurdumuzda olduğu gibi ilçemizde de zaman zaman yangınlar meydana geliyor. Özellikle ekili ve ormanlık alanlarda çok dikkatli olmaları gerektiğini vurgulamak istiyorum. Yangına sebep olacak tüm davranışlardan uzak durmalıyız. İnsanların emeğine ve canımız olan ormanlara zarar gelmemesi için herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini önemle belirtiyorum."