ÇEVRE - 16 Aralık 2024 Pazartesi 14:31

Akçadağ Yaylımlı’nın su sorunu çözüldü

A
A
A
Akçadağ Yaylımlı’nın su sorunu çözüldü

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Akçadağ ilçesi Yaylımlı Mahallesi’nde yıllardır süregelen su sorununu çözüme kavuşturdu.


Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Akçadağ ilçesi Yaylımlı Mahallesi’nde yıllardır süregelen su sorununu çözüme kavuşturdu. Yapılan çalışmalarla birlikte mahalleye 9 bin 840 metre içmesuyu hattı ve 1 adet 400 tonluk su deposu inşa edildi.


Yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini belirten Yaylımlı Mahalle Muhtarı Mahmut Altan: “MASKİ Genel Müdürüne teşekkür ederim. Köyümüzü susuzluktan kurtardı. Evleri gezseniz, bir çaydanlık su bulamazsınız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er’e, MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen’e ve MASKİ çalışanlarına minnettarız” dedi.


Mahalle sakini Abdullah Kısacık, uzun yıllardır yaşadıkları su sıkıntısına dikkat çekerek, “Yaylımlı Mahallesi 2011 yılından bu yana su sorunu yaşıyor. Yazın tuvaletlerde su bulunmuyordu. Başkanımız Sami Er’e ve MASKİ çalışanlarına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.



“Kesintisiz hizmet ve modern altyapı”


Gerçekleştirilen çalışmaların önemini belirten MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, “Modern altyapı, kesintisiz hizmet ve kaynak verimliliğini hedefleyen bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Şu anda Malatya’nın tüm ilçelerinde altyapı çalışmaları yürütüyoruz. Mevcut altyapıyı yenilerken, yeni yapılan ve yapılmakta olan deprem konutlarının altyapısını da hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda Akçadağ ilçesi Yaylımlı Mahallesi’ne 9 bin 840 metre içme suyu hattı ve 1 adet 400 tonluk depo inşa ediyoruz. Malatya’nın muhtemel afet risklerine karşı güvenliğini ve dayanıklılığını artırmak için planlı altyapı çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.



Akçadağ Yaylımlı’nın su sorunu çözüldü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Antrenör ve hakem vize semineri gerçekleştirildi Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2024 yılı faaliyet programında yer alan 2025 yılı Antrenör ve Hakem vize ve Gelişim Semineri 14-15 Aralık 2024 tarihlerinde Yalova’da gerçekleştirildi. Hafta sonunda Yalova’da organize edilen Vize seminerine 410 Antrenör ve 240 Hakem olmak üzere toplamda 650 Antrenör ve Hakem katılım sağlandı. Seminere katılan antrenörler ve hakemlerin her anlamda başarılı olması için ellerinden gelen bütün özveriyi desteği ve imkanı sağladıklarını belirten Türkiye Wushu Kung fu Federasyonu Başkanı Abdurrahman Akyüz, “Bugün Federasyonumuz tarafından organize edilen seminerde siz kıymetli Antrenör ve hakemleriniz ile bir araya geldik. Hepimiz gayesi burada belli Wushu’da Ülkemizde olduğu gibi bu sporun yapıldığı ülkelerde de sporun sağlıklı yapılmasıdır. İnancımız tamdır ki,Türk Antrenörlerin ve Hakemlerin uluslar arası arenada görev almasını sağlamaktır” dedi. Başkan Akyüz, “2025 yılını Wushu yılı ilan ettik, sporcularımız, antrenörlerimiz ve hakemlerimiz ile bu yıl federasyonumuz tarafından Dolu Dolu dönem geçirmek için kolları sıvadık. Bu bağlamda Federasyonumuzca elimizi taşın altına koyduk, eksik gedik olmadan şampiyonalarda ülkemizi her alanda temsil edeceğiz. Bu yıl da çok hareketli bir sezon bekliyoruz. Madalya sayısı açısından inşallah Türkiye’nin en başarılı federasyonu ve branşı olacağımızı söyleyebiliriz. 2025 yılı içerisinde uluslararası şampiyonalar var. Türkiye olarak 2025 yılı içerisinde yine hedefimiz, en fazla şampiyonluğu ve madalyayı kazanmak" açıklamasında bulundu.
Antalya Alanya’da zabıtası 2024 yılında 11 bin işletmeyi denetledi Alanya Belediyesi zabıta ekipleri tarafından 2024 yılı içerisinde 7 bin 345 idari tanzim, bin 628 tespit 7 bin 521 tespit varakası tutanağı tutuldu. Kent disiplini için yapılan denetimler kapsamında ise kaldırım işgali yapanlara 2024 yılında, bin 241 adet tutanak tutularak idari işlem başlatıldı. Yine seyyar satıcılık yapan ve haksız kazanç elde edenlere bir yılda toplam bin 324 idari yaptırım tutanağı ve dilencilik yapan 437 kişi hakkında da yine idari yaptırım tutanağı tutuldu. Alanya’da ruhsatız işletme kalmayacak Çalışmalar kapsamında Zabıta Müdürlüğü ekipleri, 11 bin 312 işletmeye denetim gerçekleştirdi. Esnaflara süre tanınırken, ruhsatları almaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Başkan Özçelik’in talimatıyla ilk 3 denetimde sadece uyarı yapıldı. Üç denetim sonucunda ruhsatlarını almayan esnaflara ise cezai işlemler uygulandı. Ayrıca halk sağlığını tehlikeye atan restoran, pastane, fırın gibi tesisler de gıda mühendisleri eşliğinde yıl boyunca denetime tabi tutuldu. Başkan Özçelik: "Şikayetleri anında yanıtladık" Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik özverili çalışmalarından dolayı zabıta personeline teşekkür ederek, “Halkımızın teveccühüyle Alanya Belediyesi yönetimine geldiğimiz günden itibaren zabıta birimimizde hızlı bir yapılanma gerçekleştirdik. Belediye’nin sokaktaki yüzü olan zabıta ekiplerimize hem eğitimler verdik hem de iyi bir çalışma ortamı sağladık. Mesai arkadaşlarımız da büyük bir özveriyle yoğun bir çalışma yürüttüler. Vatandaşlarımızın ve esnaflarımızın yanında olduğumuzu da belirterek denetimler gerçekleştirdik. Halkımızdan gelen şikayetlere de anında yanıt verdik. Öncelik halk sağlığı diyerek, gıda imalatı ve satışı yapan tüm işletmeleri defalarca denetledik. Yine adaletsizliği ortadan kaldırmak için ruhsat denetimlerimizi yaptık. Ruhsatsız hiçbir işletme kalmayana kadar bu konudaki kararlığımızı sürdüreceğiz. Alanya’mızı disiplinli, halkın huzur ve sağlıklı bir ortamda yaşadığı bir kent haline getireceğiz” dedi.