GÜNDEM - 14 Eylül 2024 Cumartesi 23:27

Kütahya’da kadınlara özel Mevlid Kandili programı

A
A
A
Kütahya’da kadınlara özel Mevlid Kandili programı

Kütahya’da AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından kadınlara özel Mevlid Kandili programı düzenlendi.


Germiyan Konağı’nda (TÜGVA) düzenlenen programa kadınlar yoğun ilgi gösterdi. AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özbek Balcı yaptığı konuşmada, “AK Parti Kütahya İl Kadın Kolları Başkanlığı olarak düzenlemiş olduğumuz Mevlit Kandili programımıza Kütahya’mızın tüm mahallelerinden gelip burada bizi yalnız bırakmayan, bizim milli birlik ve beraberliğimizin yeniden kuvvetlendiği, birleştiği bu manevi atmosferde bulunan tüm kardeşlerimize teşekkürlerimi ifade ediyorum. Katılamayan, dualarıyla teşrif eden tüm kardeşlerimize de yeniden teşekkürlerimi ifade ediyorum. İnsanlara insanlığı öğreten, bütün insanlığa sevgiyi, muhabbeti, vicdanı öğreten yüce Peygamberimizin dünyaya teşriflerinin müjdecisi olan Mevlid Kandili’nin tüm İslam alemine, tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini temenni ediyor, her şeyin başında Filistin halkının, Doğu Türkistan’ın, Arakan’ın ve daha sayamadığım binlerce, yüzlerce kanı akan İslam coğrafyasının kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.



Kütahya’da kadınlara özel Mevlid Kandili programı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Merkezefendi’de atıklar yer üstü konteynerleriyle toplanacak Modern ve temiz bir ilçe hedefini gerçekleştiren Merkezefendi Belediyesi yer üstü evsel atık toplama konteynerini ilçenin çeşitli noktalarına yerleştirmeye başladı. Başkan Doğan, “Merkezefendi’ye layık bir hizmet anlayışıyla çevre dostu bir belediye olmaya devam ediyoruz” dedi. Merkezefendi Belediyesi, çevreye duyarlı projelerine bir yenisini daha ekleyerek, ilçenin dört bir yanında atık toplama sistemini modernize etmeye başladı. Birbirinden önemli projeleri hayata geçirmeye devam eden Merkezefendi Belediyesi, daha yaşanabilir ve daha temiz bir ilçe hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. ‘Çevre dostu belediye’ anlayışı ile Merkezefendi Belediyesi tarafından hayata geçirilen 3 bin litre hacime sahip olan ’Yer Üstü Evsel Atık Toplama Konteyneri’ Merkezefendi’nin birçok farklı noktalarına yerleştirilmeye başlandı. Kapalı ve kapaklı konteyner sistemi sayesinde, çevredeki kötü görüntüyü ve koku problemini ortadan kaldırılacak. Konteyneri akıllı sensörlerle donatılmış, doluluk durumunu otomatik olarak bildirecek ve araçlar boş yere konteyner noktalarına hareket etmeyerek yakıttan tasarruf sağlanacak. Önümüzdeki dönemlerde ’Yer Üstü Evsel Atık Toplama Konteynerleri’ şehrin her bölgesine giderek yaygınlaştırılacak. “Temiz ve yaşanabilir bir Merkezefendi için" Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın öncülüğünde hayata geçirilen ’Yer Üstü Evsel Atık Toplama Konteynerleri’, çevre temizliği ve sürdürülebilirlik hedefi doğrultusunda hizmete sunuluyor. 3 bin litre hacime sahip konteynerlerin yüksek kapasitesiyle birlikte çevre kirliliğini önlenmesine katkı sağlayacağını belirten Başkan Doğan, ’Yer Üstü Evsel Atık Toplama Konteynerlerini Merkezefendi’nin en yoğun noktalarına yerleştiriyoruz. İlçenin birçok noktasına yerleştirilmeye başlanan bu konteynerler sayesinde evsel atıkların düzenli ve hijyenik bir şekilde toplanmasını hedefliyoruz. Atık toplama sistemindeki bu yenilik, çevre kirliliğinin azaltılmasının yanı sıra, ilçenin estetik görünümünü koruma amacıyla da önem taşıyor. Sızıntıları önleyen sızdırmaz kapaklar ve kötü kokuların yayılmasını engelleyen tasarımlarla Merkezefendi’ye layık bir hizmet anlayışıyla çevre dostu çöp yönetimini sağlayacağız. Bu projeyle birlikte daha yaşanabilir bir Merkezefendi’yi inşa edeceğiz" diye konuştu.
Kastamonu Maden ararken mahsur kalan madenciler 19 saat sonra helikopterle kurtarıldı Kastamonu’da maden aradıkları sırada uçurumdan düşerek yaralanan işçi ve arkadaşı, yaklaşık 19 saat sonra helikopter yardımı ile kurtarılabildi. Olay, dün akşam saatlerinde Kastamonu’nun Çatalzeytin, Bozkurt ve Taşköprü sınırlarında kalan Koru Yaylasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir maden şirketinde çalışan 5 kişilik ekip, iki grup halinde değerli maden arama ve taramasında bulunmak için bölgeye geldi. Koru Yaylası civarında maden taramasında bulunan ekipten Erkan E. ve İdris A., sisin de etkisiyle yönlerini kaybederek buluşma noktasına ulaşamadı. Buluşma noktasını aradıkları sırada Karagöl çayına giren Erkan E., yaklaşık 300 metrelik uçurumdan düşerek yaralandı. Vücudunda kırıklar oluşan Erkan E.’nin yanında bulunan arkadaşı İdris A., telefonların çektiği noktaya giderek yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando birlikleri, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) sevk edildi. Ekipler, bölgede yaptıkları keşif sonrasında üç farklı noktadan Erkan E. ile İdris A.’ya ulaşmaya çalıştı. Köylülerin de eşlik ettiği ekip, Erkan E. ve İdris A.’ya 6 saat sonra ulaşmayı başardı. Yaralı Erkan E.’ye ekipler tarafından ilk müdahale yapıldı. Arazinin engebeli olması sebebiyle Erkan E. ve arkadaşı İdris A.’yı çıkartmak için helikopter desteği istendi. Bölgeye sevk edilen Jandarma Özel Hareket Komutanlığına (JÖAK) ait helikopter, Karagöl çayına gelerek yaralı haldeki Erkan E. ve arkadaşı İdris A.’yı bulunduğu alandan aldı. Erkan E. kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Kurtarma ekibine rehberlik eden 82 yaşındaki Ahmet Özcan, “Adamlara yol göstermek için çalışmalara katıldım. Lambanın nerede yandığını gördüm. Onlarla birlikte gittim. Saat 21.00’den beri dışarıdayım. 1 kilometre tırmandık. Ateş yakmışlar, öyle bulduk" dedi. Köy Muhtarı Cemal Özcan ise jandarma, AFAD ve UMKE ekiplerine bölgeyi bilen 2 köylünün de eşlik ettiğini belirterek, “3 saat yürüme ile kaybolan madencilere ulaşıldı. Sabah 11 gibi helikopter olay yerine geldi. Vatandaşlarımızı aldı” diye konuştu. Kurtarma ekibine rehberlik eden Berk Özcan da, “AFAD, UMKE ve JAK ekibiyle olay yerine intikal ettik. 2 kişiyi sağ salim helikoptere intikal ettirdik. Çok şükür, sağ salim buraya geldik. Helikopterin ineceği yer müsait değildi. Helikopterin inebileceği bir yer ayarladık ve yaralıyı helikoptere ulaştırdık” şeklinde konuştu.
Denizli Vali Coşkun; “Gazilerimiz her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur” DENİZLİ (İHA) – Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, 19 Eylül Gaziler Günü mesajında; “Gazilerimiz her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur” dedi. 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Vali Coşkun, “Vatanını canından aziz bilen, şanlı tarihi boyunca, tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymış, bu fedakârlığı sayesinde de girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Şehitlik ve gazilik, milletimizin gönlündeki en yüce ve en ulvi makamlardır. Devletini ve milletini canından aziz bilerek bu ulvi makamlara yükselmiş olan şehit ve gazilerimiz, her zaman milletimizin haklı gurur kaynağı olmuştur. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın bizler için bir vatana dönüşmesini, şehit ve gazilerimizin vermiş oldukları ulvi mücadeleye borçluyuz. Bayrağımızın vatanımızın üzerinde halen özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir. Vatanseverlikleriyle övündüğümüz, unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimiz ve şehitlik mertebesine ulaşmış tüm vatan evlatlarına karşı yapılacak en anlamlı teşekkür, onların bizlere emaneti olan bu cennet vatanı korumak, milli birlik ve beraberliğimizden taviz vermeden sahip çıkmak ve güçlü Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlemektir. 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anarken, hayatta olan gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, huzurlu, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.
Kocaeli Asker arkadaşları Kocaeli’de özlem giderdi Erzincan 548. İstihkam İnşaat Taburu’nda 1982-83 yılları arasında vatani görevlerini tamamlamış 18 asker arkadaşı Kocaeli’de buluştu. Erzincan 548. İstihkam İnşaat Taburu’nda 1982-83 yılları arasında vatani görevlerini tamamlamış 18 asker arkadaşı, her yıl geleneksel hale getirdikleri etkinliklerle Türkiye’nin farklı illerinde bir araya geliyor. Bu yılki etkinlik çerçevesinde 41’inci buluşmalarını Kocaeli’de gerçekleştiren eski arkadaşlar, tertipleri Ayhan Biter’in davetlisi olarak Kocaeli’ye geldi. Gez- Gör Kocaeli programına katılan asker arkadaşları, İzmit’in tarihi, kültürel ve doğal mekanlarını gezerek, dostluklarını pekiştirdi. Gezi programında asker arkadaşlarının eşleri ve çocukları da yer aldı. Toplam 36 kişiden oluşan gruba Gez-Gör ekipleri Bağçeşme Namazgah Şehitliği, Orhan Cami, Sırrıpaşa Konağı ve Saat Kulesi’nin tarihi dokusunu tanıttı. Tarih koridorunda bulunan tarihi ve turistik yerleri ziyaret eden arkadaşlar bu güzel anları fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi. Ayrıca Ormanya Doğal Yaşam Alanı’nı da gezen grup, Kocaeli’nin doğasına ve kültürel mekanlarına hayran kaldıklarını belirterek, kendilerini misafir eden büyükşehir belediyesine teşekkür etti. Kocaeli’ne asker arkadaşları ile görüşmek için İzmir’den gelen Ramazan Ekici, ’Teskere ile bitmeyen dostluk’ adı altında 41 yıldır asker arkadaşları ile görüştüklerini söyledi. Her yıl düzenledikleri bu tür faaliyetlerle dostluklarını pekiştirdiklerini anlatan Ekici, "Bir araya gelmekten mutluyuz. Arkadaşlarımızla kardeş gibi olduk. Ailecek bu gezilere katılıyoruz. Bu sene de mutfak çavuşumuz Ayhan Biter’in davetiyle Kocaeli’de buluştuk. Kocaeli’de olmaktan çok mutluyum. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ilgi ve alakaları için teşekkür ederim. Şu ana kadar gördüğüm belediye hizmetlerine hayran kaldım" dedi. Erzincan’dan Kocaeli’ne uzanan dostluk toplantısına katılan Sakarya Akyazı’dan Kemal Kaliç ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne göstermiş olduğu ilgiden ve ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti.
Sinop Vali Özarslan: "Geçen sene 13 olan orman yangını sayımız bu sene 40 oldu" Sinop’ta, yangınlara karşı farkındalık oluşturmak amacıyla “120 Orman Köyünde Yangın Farkındalık Eğitim Seferberliği” kapsamında bilgilendirme yapıldı. Sinop Valisi Mustafa Özarslan, "Geçen sene 13 olan orman yangını sayımız bu sene 40 oldu" dedi. Sarıkum Köyü Muhtarlığı bahçesinden düzenlenen toplantıda Sinop Valisi Mustafa Özarslan, Sinop’un yüz ölçümünün yüzde 64’ünün orman olduğunu belirterek, “İl genelinde toplamda 465 köyümüz var. Bunun da 463’ü orman köyü. Yalnızca 2 köyümüz orman köyü sınırları içerisinde gözükmüyor. Bu rakamlardan kaynaklı da ister istemez, küresel sıcaklık ve iklim değişikliği nedeniyle de aşırı sıcaklık değerlerinin de azalışı nedeniyle de gerek köy mimarimizin ahşap yapılı bitişik nizamlı evlerden oluşmasından kaynaklı gerekse ormanlık alanların yoğun bir şekilde ilimizden bulunmasından kaynaklı gerek orman yangınlarında gerekse de ahşap yapılı konutlarımızda yangın sayılarımız arttı. Geçen sene 13 olan orman yangını sayımız bu sene 40 oldu. Geçen sene 25 olan ahşap yapılı konutlardaki yangın sayımız bu sene 27 oldu. Dolayısıyla da bu verilerden hareket ederek valiliğimiz koordinesinde ilgili paydaş kurumlarımızla AFAD İl Müdürlüğümüz, Orman Bölge Müdürlüğümüz, itfaiye teşkilatlarımız, YEDAŞ, İl Jandarma Komutanlığımızın ekiplerinden oluşan uzman teknisyenler ve mühendislerimizden oluşan 72 kişilik bir eğitim takımı kurduk. Bu eğitim takımını şimdi sahaya yollayıp halkımıza bilinçlendirme ve farkındalık eğitim yapacaklar. Sahaya çıkıyoruz. Çalışmamız lazım. Çünkü, yangınların yüzde 90 nedeni insan kaynaklı hatalardan çıkıyor. Yangına ilk müdahale konusunda da eksik bilgilenmeler var. Bu açıklarımızı kapatmak istiyoruz” diye konuştu. Daha sonra yetkililer tarafından vatandaşlara, yangınlara karşı alınması gereken tedbirler ve yangın anında yapılacaklar konusunda bilgi verildi.