GÜNDEM - 19 Ekim 2024 Cumartesi 15:56

Başkan Eyüp Kahveci: "Muhtarlık bir gönül işidir"

A
A
A
Başkan Eyüp Kahveci: "Muhtarlık bir gönül işidir"

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında, Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Arı ve mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, “Sizler sadece görev insanı değilsiniz, halkımızın ilk başvurduğu kapı, en yakın destekçisi, mahallelerimizin olmazsa olmazısınız. Muhtarlık makamı, yalnızca görev değil aslında bir gönül işidir” dedi.


Muhtarları Belediye Meclis Salonu’nda ağırlayan Başkan Eyüp Kahveci, “Güzide şehrimiz Kütahya’da mahallelerimizin, köylerimizin huzuru ve mutluluğu için verdiğiniz mücadele ve sergilediğiniz özveriyi yürekten takdir ediyorum. Sizler, mahallelerimizdeki sosyal hayatın can damarısınız. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını birebir bilen, onlarla sürekli iletişim halinde olan ve her daim onların yanında yer alan siz değerli muhtarlarımız, toplumumuzun vazgeçilmez parçalarısınız” ifadelerini kullandı.


Muhtarlar Günü’nü içtenlikle kutlayan Başkan Kahveci, muhtarların Kütahya’mıza kattıkları değerden dolayı teşekkür ederek, “Sizlerle her zaman aynı yolda, aynı hedef doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz. Kütahya’mızı hep birlikte daha iyiye taşıyacağız. Bu böyle bilinmelidir” şeklinde konuştu.


Muhtarlar Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte, muhtarlar görüşmeden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci’ye teşekkürlerini sundu.



Başkan Eyüp Kahveci: "Muhtarlık bir gönül işidir"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Aile hekimlerinden ‘Büyük Ankara Mitingi’ AHEF organizasyonu ile "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği" tasarısına karşı düzenlenen mitingde Hekimsen adına konuşan Doktor Neval Oğuz, ”Biz sağlık için buradayız, devletimiz için buradayız. Bizim farkımız bu kimsenin kötülüğünü istemeden herkesin iyiliğini isteyerek hizmet etmeye çalışırken ayağımıza lütfen kimse çelme takmaya kalkmasın” dedi. Aile Hekimleri Derneği Federasyonu (AHEF) organizasyonu ile "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği" tasarısına karşı düzenlenen miting için farklı illerden Ankara’ya gelen aile hekimi ve aile sağlığı çalışanları Anıt Park’ta buluştu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP ve İYİ Parti’den doktor kökenli bazı milletvekillerinin de birer konuşma yaptığı mitingde hekimlerde düdük çalarak tasarıya karşı protestoda bulundu. Hekimsen adına konuşan Doktor Neval Oğuz sahada hastayla gönül gönüle çalıştıklarını belirterek, vatandaşa ulaşmak için hekimlerle el ele verilmesi gerektiğini belirtti. “Hemşirelerimizle beraber sonuna kadar çalıştık" Hekimleri düşman görmenin kimseye bir faydası olmayacağından bahseden Oğuz, “Biz her şekilde onlara yardımcı olmaya hazır olduğumuzu bildirdik. Makamların da ziyaret ettik. Yeri geldi çok yumuşak davrandık. Her türlü uygulamalarına uyum sağlamaya çalıştık. Negatif performansa uyum sağladık, pozitif performansa uyum sağladık. Hemşirelerimizle beraber sonuna kadar çalıştık. Yeri geldi eve gittik çalıştık, evlerine hizmet götürdük, çalıştık. Peki bunu karşılığı bu mu olacaktı” dedi. “Biz sağlık için buradayız, devletimiz için buradayız” Sağlık Bakanından beklentilerinin olduğunu ancak bunu göremediklerini dile getiren Oğuz, “Bunun sonu ne zaman bitecek bekliyoruz artık. Biz STK‘lar birleşerek hangi STK olursa olsun biz ayırmıyoruz, siyaset ayrımı yapmıyoruz, biz siyaset yapmak için gelmedik buraya, biz vatandaşa hizmet için buradayız. Biz sağlık için buradayız, devletimiz için buradayız. Bizim farkımız bu kimsenin kötülüğünü istemeden herkesin iyiliğini isteyerek hizmet etmeye çalışırken ayağımıza lütfen kimse çelme takmaya kalkmasın. Bu yapılan sigma yönetmeliği gerçekten bizi artık son noktaya getirmiştir. Her türlü tepkiyi vermek üzere hazırız. Onlarla hazırlandıklarını söylüyorlar, bakalım kim kazanır vatandaş sonuçta zarar görecektir. Lütfen bizi son noktaya getirmeyin, biz hep beraber hizmet için buradayız. Herkes için devlet için vatandaş için çalışmak için buradayız. Biz yurt dışına kaçmak istemiyoruz buradayız" ifadelerinde bulundu. Oğuz, Bakanlığa beraberlik çağrısında bulunarak konuşmasını noktaladı.
Aydın Söke Kent Konseyi’nin Kadın ve Çocuk Meclisleri seçimleri yapıldı Söke Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Meclisi ve Çocuk Meclisi yeni yürütme kurulları gerçekleştirilen genel kurul toplantılarıyla belirledi. Söke Belediyesi Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde ilk genel kurul Çocuk Meclisi’nin oldu. Seçimli genel kurulda Ahmet Lodos Tilki divan başkanlığı görevini yaparken; Önder Doğubey Andiç ve Hamza Güzel divan katipleri olarak yer aldı. Yapılan seçimlerde Mert Karayiğit Çocuk Meclisi’nin yeni başkanı olarak belirlendi. Damla Özkul, Leyla Ecesu Binici, Emir Sakınç, Yusuf Tarık, Alp Tuna Gez, Alp Tura Karınca yürütme kurulunda yer alana isimler oldu. Daha sonra yapılan Kadın Meclisi seçimli genel kurulunda tek başkan adayı çıktı. Sökeli iş kadınlarından Şule Pullukçu Akıntürk’ün aday olduğu genel kurulda divan başkanlığını Benek Apaydın, divan katipliklerini ise Naz Tuğçe Ceylan ve Özen Tijen Şimşek yaptı. Söke Kent Konseyi Başkanı Dilber Özgün konuşmasında Kent Konseyi’nin kenti birlikte yönetmek, kentin yönetiminde söz sahibi olmak adına çok önemli bir platform olduğuna dikkat çekti. Kent Konseyi’nin meclislerinin yürütme kurullarının ve daha sonra çalışma gruplarının oluşmasının tamamlanmasıyla daha etkin bir şekilde faaliyetlerine başlayacağını söyledi. Seçimler sonunda Şule Pullukçu Akıntürk Söke Kadın Meclisi’nin yeni başkanı oldu. Seyhan Cidal, Melike YAvuzyılmaz, Leyla Sevindik, Vicdan Bozdağ, Emine Deveci, Bilge Eylem Polat ve Seval Köseoğlu yürütme kurulunda yer alan isimler oldu. Sibel Can Katipoğlu, Melek Karayeğit, Özlem Karasulu, Rana Yıldız, Rahmiye Şenol ve Nilgün Yıldız yürütme kurulu yedek listesinde ye aldı. Söke Kadın Meclisi’nin yeni Başkanı Şule Pullukçu Akıntürk, “Kadınların sesini daha güçlü duyurmak, sorunlarımıza birlikte çözümler aramak, kentimizi hep birlikte daha yaşanabilir ve güzel bir yere dönüştürmek için yola çıktım. Kadınların toplumsal yaşamda daha fazla ve daha fazla alanda yer almaları hepimizin dileği. Bu anlamda güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum. Birlikte güçlüyüz ve dayanışmayla daha güçlü olacağız. Bugüne kadar görev yapmış tüm başkanlara ve son olarak görevi devraldığım Seringül Bulu Hanım’a teşekkür ediyorum” dedi.
Aydın Kaymakam Omurca, Buharkent’e veda etti Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Buharkent’teki görevinden ayrılan Buharkent Kaymakamı Cuma Omurca düzenlenen yemek ile ilçeye veda etti. Kaymakamlığın sosyal medya hesabından yapılan veda paylaşımında Kaymakam Omurca, "Buharkent ikinci evim ve ikinci memleketim oldu" dedi. Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Buharkent’teki görevinden ayrılan Kaymakam Cuma Omurca ilk olarak kamu kurum ve kuruluşlarına, belediye başkanlığına ve vatandaşlara veda ziyaretinde bulundu. Özverili çalışmaları için kamu personellerine, ilgi, alaka ve güler yüzlü yaklaşımlarından dolayı da vatandaşlara teşekkür eden Kaymakam Omurca için veda yemeği düzenlendi. Buharkent Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen yemekte konuşan Belediye Başkanı Mehmet Erol, Kaymakam Omurca’ya meslek hayatında başarılar diledi. "Çok güzel ve özel hatıralarla ayrılıyorum" Buharkent Kaymakamı Cuma Omurca Kaymakamlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımla ilçeye veda ederken paylaşımda şu ifadelere yer verildi: "Kıymetli Buharkent’li hemşehrilerim; 05.10.2023 tarihinden itibaren bir yılı aşkın süredir Kaymakamlık vazifesini ifa ettiğim, Aydın’ın güzel ilçesi Buharken’ten ayrılıyorum. Görev yaptığım süre boyunca; Buharkentli hemşehrilerimin yakın ilgisini, sevgisini ve saygısını gördük. İlçedeki vatandaşlarımızla bir arada olmaya, sevinçlerine, kederlerine ortak olmaya ve çözümler üretmeye, devletimizi var eden temel ilkelerden taviz vermeksizin uzatılan her eli tutmak için gayretle çalıştık. Yaptığımız tüm hizmetlerde devletimin sıcak ve güler yüzünü göstermeye ve her zaman kapılarımızı, gönüllerimizi herkese açmaya özen gösterdik. Çalıştığım süre içerisinde, Sayın Valimiz Yakup Canbolat’a, meslek büyüklerimize, Sayın belediye başkanımıza, Buharkent için gece gündüz demeden gayretle çalışan kıymetli mesai arkadaşlarıma, muhtarlarımıza, siyasi partilerimizin temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarına, Gazilerimize, şehit yakınlarımıza gösterdikleri ilgi ve alakalarından dolayı tüm Buharkent halkına sonsuz sevgi, saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Buharkent ikinci evim ve ikinci memleketim olmuştur. Çok güzel ve özel hatıralarla ayrılıyorum. Ancak bu ayrılık görev icabı olacak, ruhen ve kalben birlikteliğimiz, kadim dostluğumuz ilelebet devam edecektir. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allaha ısmarladık. Sağlıcakla kalın."
Adana Hintli turistler Adana lezzetlerine hayran kaldı Adana’da bu sene 8.’si düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali, yerli ve yabancı binlerce turistin katılımıyla sürüyor. Hindistan’dan festival için gelen turistler, Adana kebap başta olmak üzere birçok lezzeti beğendiklerini ve seneye ailecek festivale katılacaklarını söyledi. Adana Valiliğinin ev sahipliğinde "Kökleriyle Adana" temasıyla düzenlenen "8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali" Merkez Park’ta sürüyor. 1,5 milyonun üzerinde ziyaretçinin katılması hedeflenen festivale yerli ve yabancı turistler akın ediyor. Turistler festival alanında Adana kebap başta olmak üzere birçok lezzeti deneyimliyor. “Festival esnafa can suyu oldu” Festivalde stant açan kebapçılardan Cihangir Korkmaz, “Adana kebaba ilgi çok büyük. Yerli ve yabancı binlerce turist Adana kebabı severek tüketiyor. Bizim de mangal ateşimiz hiç sönmüyor. Kebaplarımızı yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu festival esnafa can suyu oldu” dedi. “Adanalılar yemeği çok seviyor” Bir başka esnaf Mehmet Nuri Erzi ise festivalde 800 kilogram ağırlığında tavuk döner taktıklarını anlatarak, “Özel ocağımızda 1 metre 15 santimetre boyunda 800 kilogram ağırlığında tavuk döner taktık. Adanalılar yemeği çok seviyor. Bizler de Adanalıları dönere doyuruyoruz” ifadelerini kullandı. Hindistan’dan festivale geldi Öte yandan festivale Hindistan’dan arkadaşı Naisha ile gelen Phalak Gangi, “Festival için Hindistan’dan geldim. Adana kebap ve çiğköfteyi çok beğendim. Ayrıca kabak tatlısını da çok beğendim. Festival çok güzel. Seneye tüm ailemle birlikte bu festivale geleceğim” diye konuştu. Ankara’dan festivale gelen Ayhan Eryılmaz, “Hem Adana’yı gezmeye hem de lezzetleri tatmak için Ankara’dan geldim. İlk Adana kebap yiyeceğim, akşama daha vakit var. Birçok lezzeti tadacağız” dedi. Arkadaşlarıyla birlikte festival alanına gezmeye gelen Hamiyet Gülüç ise festivali çok güzel bulduğunu söyledi.