ASAYİŞ - 23 Mart 2025 Pazar 13:28

Konya’da otomobilin altında kalan yayayı vatandaşlar kurtarıldı

A
A
A
00:00
00:00
HD

Konya’nın Kulu ilçesinde otomobilin altında kalan yayayı vatandaşların kurtarma anı bir marketin güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, gece saatlerinde Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ş.K. idaresindeki 42 TB 084 plakalı otomobil yol kenarındaki yaya M.K. (77) çarptı. Çarpmanın etkisiyle yaya yere düşerken bacağı otomobilin altında kaldı. Kazayı gören vatandaşların tarafından otomobil geriye doğru ittirilerek M.K. kurtarıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ise M.K. ambulansla Kulu Bölge Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kaza anı ise bir marketin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde; otomobilin yaya çarpması ve çevredeki vatandaşlar tarafından otomobilin ittirilmesi yer alıyor.

Kazayla ilgili tahkikat sürüyor.

Ömer Keleş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Fidanlar toprakla buluştu Düzce Üniversitesi Sürdürülebilirlik ve İklim Değişikliği Koordinatörlüğü (DÜSİD), Beyköy Belediyesi, Ormancılık Meslek Yüksekokulu ile Sürdürülebilirlik ve Yeşil Kampüs Topluluğu (DÜSÜYET) iş birliğinde anlamlı bir fidan dikimi etkinliği gerçekleştirildi. Sel ve taşkın riskinin yüksek olduğu bir bölgede düzenlenen etkinlikte, yüzlerce fidan toprakla buluşturularak hem doğaya hem de bölgeye katkı sağlandı. Bu özel etkinlik, doğal afetlerin etkilerini azaltmayı hedeflerken aynı zamanda ekolojik dengeyi güçlendirmeyi amaçladı. Katılımcılar, doğayı koruma adına somut bir adım atmanın ve bölgenin güvenliğini artırmaya yönelik bu çabanın bir parçası olmaktan büyük memnuniyet duydu. Fidan dikimi, Ormancılık Haftası’nın sürdürülebilir bir geleceğe yönelik farkındalık misyonunu da yansıttı. Etkinlikte Düzce Üniversitesi Ormancılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Doç. Dr. İsmail Koç koordinatörlüğünde, Fidanlık Tekniği dersinde edindikleri teorik bilgileri sahada uygulama fırsatı da yakaladı. Böylece öğrenciler, eğitimlerini pratiğe dökerek mesleki gelişimlerine katkı sağladı. Etkinlik sırasında yapılan konuşmalarda, DÜSİD Koordinatör Yardımcısı Arş. Gör. Özcan Akın, doğanın, ormanların ve yeşil alanların korunmasının, sel ve taşkın gibi doğal afetlere karşı alınması gereken önlemlerin önemine vurgu yaptı. Ormancılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Çağlar Akçay ise, eğitim kalitesini sürekli artırarak sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamayı hedeflediklerini belirtti. Geleceğe nefes olacak bu fidanların, doğanın canlanmasına ve toplumun daha sağlıklı bir çevrede yaşamasına katkı sağlayacağı belirtildi. Katılımcılar, etkinlik sonunda hem bölgenin ekolojik dengesine yapılan katkının, hem de bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılması gerektiğinin altını çizerek iyi dileklerini paylaştı.