GÜNDEM - 17 Ekim 2024 Perşembe 13:27

Hatice Hatun Çocuk Mektebi çocukların gözdesi olmaya devam ediyor

A
A
A
Hatice Hatun Çocuk Mektebi çocukların gözdesi olmaya devam ediyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Selçuklu Sanat, Eğitim, Teknoloji ve Atölye Programları (SETAP) çerçevesinde faaliyetlerini sürdüren Hatice Hatun Çocuk Mektebi’nde yeni dönem eğitimleri devam ediyor.


Selçuklu Belediyesi tarafından yeni neslin donanımlı bir şekilde yetişmesi adına eğitim hayatına kazandırılan ve önemli bir örnek teşkil eden Hatice Hatun Külliyesi Çocuk Mektebi yeni eğitim döneminde de veli ve çocukların yoğun ilgisiyle eğitimlerine devam ediyor. Çocukları milli ve manevi değerler çerçevesinde geleceğe emin adımlarla hazırlayan merkez eğitimde farkındalık oluşturan öğrenme ortamları ile dikkat çekiyor. Hacıkaymak Mahallesi’nde bulunan merkezde 4-6 yaş aralığındaki öğrenciler için uzman eğitmenler eşliğinde Kur’an-ı Kerim ve temel dini bilgiler konusunda eğitimler veriliyor. Çocuklar eğitimlerle birlikte kişisel gelişim sağlayabilecekleri aktiviteler ile de günlerini eğlenceli bir şekilde geçiriyor. Türkiye’ye örnek bir kompleks niteliğinde olan ve eğitimleriyle dikkat çeken Hatice Hatun Çocuk Mektebi 5 eğitim atölyesi ve bir etkinlik alanından oluşuyor. Sabah 65, öğlen 68 olmak üzere toplam 133 öğrencinin eğitim aldığı merkez Elif, Ba, El Becerileri Ahşap, Kıssahan Sahne Sanatları ve Oyun ve çeşitli atölyelerinden oluşuyor.



“Çocuklarımız sevgi dolu ortamlarda büyürken, ahlaki değerleri öğrenip güzel alışkanlıklar kazanıyorlar”


Hatice Hatun Çocuk Mektebi’nin Selçuklu Belediyesi’nin eğitim alanındaki örnek yatırımlarından biri olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Çocuk Mektebimizde okul öncesi öğrencilerimizi manevi değerlerimize ve geleneklerimize uygun bir şekilde geleceğe hazırlıyoruz. Çocuklarımız sevgi dolu ortamlarda büyürken, ahlaki değerleri öğrenip güzel alışkanlıklar kazanıyorlar. Külliye içerisinde yer alan atölyelerde çocuklarımızın kişisel gelişimlerine katkı sağlayarak onların özgüvenli birer birey olmaları için birçok aktivite gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken onların temel dini eğitimlerini tamamlamaları için de müftülüğümüzün eğitmenleri özverili bir çalışma yürütüyor. Amacımız çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunmak ve onları hayata hazırlamak. Bu noktada temel prensibimiz ‘Şehrimizi imar ederken neslimizi de ihya etmek’. Bize çocuklarını emanet eden velilerimize özellikle teşekkür ediyor, tüm eğitmenlerimize çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.



Hatice Hatun Çocuk Mektebi çocukların gözdesi olmaya devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Burdur Burdur’da 26 gündür kayıp 24 yaşındaki Fatmanur’dan haber alınamıyor Burdur’un Bucak ilçesinde 21 Eylül’den beri kayıp olan kızları Fatmanur Elibol’u (24) bulmak için kapı kapı gezen acılı aile yetkililerden kızlarını bulmaları için yardım istiyor. Bucak ilçesinde 21 Eylül’de evinden armut toplamak için ayrılan 24 yaşındaki Fatmanur Elibol’dan o günden beri haber alınamıyor. 2 çocuk annesi Elibol, kaybolduğu günün ardından ailesiyle son olarak 25 ve 26 Eylül’de iki kez telefonla iletişim kurdu ve bir daha da kendisine ulaşılamadı. Ailesi, genç kadının hayatından endişe duyuyor. Kaybolduğu gün evinden armut toplamaya çıkmıştı Kayıp Fatmanur Elibol’un annesi Fatma Avcı, kızının son olarak kayınvalidesi ve kayınpederinin evinden "Armut toplamaya gidiyorum" diyerek ayrıldığını belirterek, kızlarının en son Bucak’ta “Üçgen” olarak bilinen kavşakta görüldüğünü dile getirdi. "Kızım ölü mü sağ mı bilmiyoruz" Kızlarının hayatından şüphe ettiklerini dile getiren anne Fatma Avcı, kızının kaybolmasının ardından güvenlik güçlerine kayıp ihbarında bulunduğunu söyleyerek, "Her yerde kızımı arıyoruz, ne ölü ne diri bir haber alamıyoruz. Kızımın sağ mı ölü mü olduğunu öğrenmek istiyoruz, bu belirsizlik dayanılmaz" dedi. Avcı, çaresizlik içinde devlet yetkililerinden ve vatandaşlardan yardım beklediklerini vurguladı. "Kimse bu acıyı yaşamasın" Avcı, kamuoyuna yaptığı çağrıda, kızının iki küçük çocuğunu asla terk etmeyeceğini belirterek, "Kızımın ölü ya da diri bulunmasını istiyorum. İki küçük çocuğu var, onları bırakıp gitmezdi. Günlerdir uykusuzum, yemek yiyemiyorum. Çocuğumla her gün konuşurdum, hiçbir şekilde ortadan kaybolmazdı. Ne olur, gören ya da bilen varsa bize ulaşsın. Herkesin evladı var, kimse bu acıyı yaşamasın" dedi. Baba Hüseyin Avcı: "Ölü ya da diri haber almak istiyoruz" Fatmanur Elibol’un babası Hüseyin Avcı ise İstanbul’dan aldığı haber üzerine Burdur’a geldiğini ve güvenlik güçlerine başvurduklarını belirtti. Ancak günlerdir yapılan aramalara rağmen sonuç alamadıklarını ifade eden Avcı, "Kızımızın durumunu bilmiyoruz. Öldü mü, kaçırıldı mı, hiç haber yok. Yetkililerden yardım bekliyoruz, iki küçük çocuk annesiz kaldı" ifadesini kullandı.
İstanbul Rojin’in babası canlı yayında konuştu Van’da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş, “Neler Oluyor Hayatta” programına telefonla bağlandı. Acılı baba, çarpıcı iddialarda bulundu. Kanal D’de yayınlanan Hakan Ural ve Ferda Yıldırım’ın sunduğu “Neler Oluyor Hayatta” programında 21 yaşındaki Rojin’e ne olduğunun yanıtı arandı. Genç kız gerçekten intihar mı etti, yoksa bir cinayete mi kurban gitti? Cinayet dedektifi ve emekli polis Savaş Kurtbaba’nın da canlı yayın konuğu olduğu programa telefonla katılan Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş’in iddiaları oldukça önemliydi. Baba Kabaiş "24 kilometre uzağa, o çocuk tek başına gitmez. Çocuğumun başına birileri bir şey getirmiş mutlaka” dedi. İntihar iddialarını da bir kez daha reddetti. “Kızım bir vahşete kurban gitti” Acılı baba şunları söyledi: “Rojin’in intihar edebileceği hiçbir durum kesinlikle söz konusu değil. O çok mutlu bir çocuktu. ‘Bilgisayarda bazı araştırmalar yapmış’ deniliyor ama bunlar sizce intihar ettiği anlamına gelebilir mi? Mümkün değil. Kızım namazını da kılıyordu. Mutlu bir çocuktu. Asla intihar etmesi için bir nedeni yoktu. Morali de çok güzeldi. Okulunu, derslerini seviyordu. Ne evde ne okulda keyfini bozan hiçbir konu yoktu. Üniversiteyi kazandığı için de çok mutluydu. Biz diyoruz ki o çocuğa bir vahşet yapıldı ve bu muhakkak ortaya çıkacak. Elbette bir iz çıkacak. “Darp izi var” “Hatta darbedildiğine dair belirtiler var. Sırtında morluklar vardı ve ben kendim gittim bizzat gördüm. Sırtını iyice çevirmediler buna rağmen gördüm. Hatta oradaki bilim adamları da bana şunu söyledi: ‘Bu suda 4-5 gün anca kalmış. Fazla olsaydı bu vücut, beden yıpranırdı’ yıpranmamıştı. O morlukları gördüğümde o zaman acım çok tazeydi ve aklım başımda değildi. Kesinlikle birileri bu çocuğu götürdü. O çocuk 24 kilometre yolu asla katedemez. Bu çocuk bence 14-15 gün boyunca onu götürenlerin elinde kalmış. “Ailemizde bugüne dek tek bir intihar söz konusu değil” “Bugüne dek bizim ailemizde dedelerimizin dedeleri dahil; benim küçüklüğümden bu yana ailede tek kişi bile intihar etmemiş. Kızımın da intihar etmesi mümkün değil. Ben orada daha evvel içki içen insanların bıraktığı boş şişeler olduğuna denk geldim. Tahminim oradaki insanlar bir şey yapmış olabilir çünkü kızım orada çakıl taşı topluyordu. İçki içen insan da her türlü vahşeti yapabilir. Kızımı götürüp zarar verdiklerini düşünüyorum.”