GÜNDEM - 02 Ekim 2024 Çarşamba 12:47

DOSD Meram Spor Okulları başlıyor

A
A
A
DOSD Meram Spor Okulları başlıyor

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği DOSD Meram Spor Kulübü, Down Sendromlu Bireyler Spor Okulları ile faaliyetlerine başlıyor.


Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un müjdesini verdiği “Down Sendromlu Bireyler Spor Okulları” ön kayıtları başladı. Eğitimler, 6-16 yaş aralığı ve 16 yaş üzerindeki bireylere iki ayrı grupta verilecek. Down sendromlu çocuklarının zihinsel ve bedensel gelişimine önemli katkı sağlayacak spor okullarında ön kayıtlar, Durunday Mahallesi DOSD Sokak No:8/A Meram/Konya adresinde yapılabiliyor. Okullar hakkında detaylı bilgi almak isteyenler de DOSD Meram’ın 0 332 3253232 nolu telefonuna da müracaat edebilirler.



“Down sendromlu bireylerin yaşam kalitesi sporla artacak”


Down sendromlu bireyler için sporun, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişimleri açısından büyük faydalar sağladığı bilimsel gerçeğinin altını çizen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, sporun tüm yararlarını down sendromlu bireylerin hizmetine sunmak amacıyla DOSD Meram Spor Kulübünü hayata geçirdiklerini ifade etti. Down sendromlu bireylerin sporla, kas gelişiminden oboziteyi önlemeye, kalp sağlığından kişisel gelişimine, sosyalleşmeden becerilerinin artmasına kadar her yönden geliştiğine dikkat çeken Başkan Kavuş, “Düzenli fiziksel aktivite, hareket kabiliyetini artırarak bireylerin yaşam kalitesini yükseltir. Tüm özel ailelerimiz bu gerçeğin bilincindeler. Ancak çocuklarının spor yapmasının önünde engeller vardı. Biz bu okullarla bu engelleri kaldırıyor, onların spor yapmalarının önünü açıyoruz. Kulübümüz, faaliyetlerine spor okulları ile başlıyor. Tüm down sendromlu özel bireyleri, açılan kulübümüzün etkinliklerine katılmaya ve DOSD Meram Down Sendromlu Bireyler Spor Okulları fırsatını değerlendirmeye davet ediyorum” dedi.



DOSD Meram Spor Okulları başlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Spor AŞ’nin 2’inci güz dönemi spor okulu kayıtları başladı Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin spor alanında öncü kuruluşu Spor A.Ş.’nin 2’nci Güz Dönemi Spor Okulu kayıtları başladı. Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş., Başkan Büyükkılıç’ın talimatları doğrultusunda, çocuklar başta olmak üzere kentte yaşayan tüm vatandaşlara sporu sevdirmek ve sporu hayatın ayrılmaz bir parçası haline getirmek amacıyla yılın her döneminde spor hizmetini kesintisiz şekilde sürdürüyor. Vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkı sunmanın yanı sıra ülke sporuna profesyonel sporcular kazandıran Spor A.Ş., 2’nci Güz Dönemi Spor Okulu için müracaatları almaya başladı. Tam donanımlı 14 spor tesisinde, 29 Ekim 2024’te başlayacak 2. Güz Dönemi Spor Okulu, 1 Aralık 2024 tarihinde sona erecek şekilde planlanırken katılımcılara 13 farklı branşta kurs imkânı sunuluyor. Minikler başta olmak üzere her yaş grubundan yoğun ilgi gören spor okullarının 2. güz döneminde branşlar ve yaş aralıkları ise şu şekilde belirlendi: “Yetişkin kursları için 16-65 yaş, cimnastik 4-10 yaş, yüzme 6-15 yaş, futbol 5-14 yaş, basketbol 7-15 yaş, hentbol 7-15 yaş, tenis 7-15 yaş, masa tenisi 5-15 yaş, okçuluk 7-15 yaş, buz pateni 4-15 yaş, kick boks 7-15 yaş, voleybol 7-15 yaş, badminton 7-15 yaş ve atletizm 7-15 yaş.” Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş.’de spor okulu kurs ücreti tarifesi de aylık 500 TL, yetişkin kursu aylık 850 TL ve tenis yetişkin kurs ücreti aylık 1000 TL olarak belirlendi. Kurslara katılmak isteyen sporseverler, detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için ‘www.sporaskayseri.com.tr’ adresi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.
Yozgat Hiç gitmediği Şanlıurfa’dan ceza makbuzu geldi, eşi bile ona inanmadı Yozgat’ta yaşayan Fuat Uyar, evine gelen ceza makbuzu ile hayrete düştü. Daha önce hiç gitmediği Şanlıurfa’dan bin 506 TL trafik cezası geldiğini belirten Uyar, eşinin kendisine inanmadığını, bu nedenle sıkıntı yaşadığını söyledi. Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan minare ustası Fuat Uyar, evine gelen makbuz ile hayatının şokunu yaşadı. Kırmızı ışık ihlalinde bulunduğu gerekçesiyle evine bin 506 TL trafik cezası gelen Uyar, cezanın Şanlıurfa’da kesildiğini gördü. Hayatı boyunca Şanlıurfa’ya gitmediğini ifade eden Uyar, cezanın 2015 model bir araca kesildiğini ancak kendi aracının 2019 model olduğunu söyledi. İkiz plaka mağduru olduğunu belirten Fuat Uyar, sorunun çözülmesini bekliyor. Bir caminin minaresini inşa ettiği sırada evine ceza makbuzu geldiğini anlatan Fuat Uyar, “Geçen gün evime ceza makbuzu gelmiş, trafik cezası. Akşam eve gittiğimde ‘Ceza makbuzunu getirin bakayım ne olmuş’ dedim. Kırmızı ışık ihlali olduğunu söyledi eşim. İlgimi çekti normalde ben hiç faturalara bakmadan gider öderdim veya işte telefondan mobil sistemden ödeme yapardım. Kırmızı ışık deyince dikkatimi çekti. Çünkü ben kırmızı ışık ihlali konusunda çok dikkatliyim. Kesinlikle öyle bir şey yapmam. Orada Şanlıurfa yazıyordu, Şanlıurfa’ya ben hiç gitmedim. Eşim Şanlıurfa’yı duyunca ‘Hayırdır, ne oldu? Sen Şanlıurfa’ya niye gittin? Niye bizim haberimiz yok?’ dedi. Ben ‘Şanlıurfa’ya gitmedim, gitsem bir bilginiz olur’ dedim. Oradan ayrı bir sıkıntı yaşadık” dedi. Plakalar aynı, araçlar farklı Ceza makbuzunu detaylı inceleyen Uyar, “Diğer ceza gelen makbuzu incelediğimde ise plaka aynı fakat araç modeli ve markası farklı. 2015 model gri bir araba olduğu yazılıyor. Ben bu arabayı 2019’da aldım. 2019’dan beri hiç plakasını değiştirmedim. Yani gereğinin yapılmasını rica ediyorum. Tedirginlik içerisindeyim. Yardım etmelerini bekliyorum yetkililerin. Şikayette bulundum. Şu an sonuç bekliyorum ama ne zaman gelir, ne olur? Bu cezayı ödemek istemiyorum” dedi.
Manisa Turgutlu Belediye Meclisi gündemindeki maddeleri karara bağladı Turgutlu Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısı, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın başkanlığında yapıldı. Ekim Ayı Meclis Toplantısında toplam 8 madde görüşülüp karara bağlandı. Ekim Ayı Meclis Toplantısı Başkan Çetin Akın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasında, “Dün, bugün ve yarın; eğitimde, ekonomide, siyasette, sporda, kültür ve sanatta tüm dünyanın yakından tanıdığı, başarılarıyla göğsümüzü kabartan nice insanlar yetiştiyse ve yetişmeye devam ediyorsa bunu ‘kimsesizlerin kimsesi’ Cumhuriyet’e ve onun kazanımlarına borçluyuz” diyen Başkan Çetin Akın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 101’inci yıl dönümünü kutladı. Konuşmasında, Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı olan Ankara Gar Katliamı’nın 9. yılına da değinen Başkan Çetin Akın, terörün her türlüsünü lanetlediğini belirtti. Başkan Akın ayrıca son zamanlarda artış gösteren kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: “2024 yılının 8 ayında Türkiye’de 285 kadın cinayeti işlendi. Bu cinayetlerden biri; maalesef Manisa’mızda hemşehrimiz Selda Eller, eşi tarafından öldürülmesiyle gerçekleşti. Son zamanlarda yine artış gösteren kadın cinayetleri, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ve aile içi şiddetin ne denli derin bir sorun olduğunu gözler önüne seriyor. Ne ülkemizde ne Manisa’mızda kadın cinayetleri durmuyor ve artık buna göz yummak istemiyoruz. Kadınların şiddete maruz bırakıldığı ve öldürüldüğü bir ülke istemiyoruz. Kadınların güvenliği için güçlü ve somut adımlar atılmalı. Bu vahşete son vermek zorundayız. Hayatının baharında henüz 8 yaşında aramızdan koparıldı Narin’imiz. Üzüntümüzü tarif etmenin imkanı yok, bunu kelimelerle ifade etmek mümkün değil. 8 yaşındaki bir kız çocuğunu katleden bu organize kötülüğü kınıyor, suçlu veya suçluların bir an önce bulunmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını temenni ediyorum. Ayrıca bir yandan Narin’e ağlarken cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki Sıla bebeğimizin durumu kritik, 24 gündür yaşam mücadelesi veriyor. Sıla bebeğimize bu acıyı yaşatanların en ağır şekilde ceza almasını diliyorum. Kadın ve çocuk cinayetleri, kadına yönelik şiddetin son bulacağı zamana kadar kadınların ve çocukların haklarını savunmaya devam edeceğiz.” Turgutlu Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısında toplam 8 madde görüşülüp karara bağlandı.
Muğla Bodrum Türk Filmleri Haftası’nda yapımcı Vahdet Erdoğan’a ‘Sürdürülebilir Başarı’ ödülü 12’nci ‘Bodrum Türk Filmleri Haftası ve CineBodrum Sinema Sektör Zirvesi’nde, 2024 yılında üç filmle sektöre katkıda bulunan yapımcı Vahdet Erdoğan’a ‘Sürdürülebilir Başarı’ ödülü verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Dairesi Başkanlığı, Muğla Belediyesi ve Bodrum Belediyesi destekleriyle, Bodrum Sinema ve Kültür Derneği (BSKD) ev sahipliğinde düzenlenen 12’nci ‘Bodrum Türk Filmleri Haftası (BOTH) ve CineBodrum Sinema Sektör Zirvesi’ sinemaseverleri ve Türk film endüstrisini Bodrum’da buluşturdu. Türk sinemasının sağlıklı büyümesini amaçlayan festivalde, 2024 yılında üç filmle sektöre katkıda bulunan yapımcı Vahdet Erdoğan’a ‘Sürdürülebilir Başarı’ ödülü verildi. Sinemaya, gişede önemli başarı elde eden ve dört yıldır televizyonda her yayınlandığında rating sıralamasında en üstte yer alan ’’Nasipse Olur’’ filmiyle giriş yapan Greenart Yönetim Kurulu Başkanı Vahdet Erdoğan, hem genel hikayelerini yazdığı hem de yapımcılığını üstlendiği filmleri, seyirciyle buluşturmaya devam ediyor. ‘Sil Baştan Kaynanam’ın ardından film serisine dönüşmesini hedeflediği C Takımı’yla 2024 yılında gişede önemli başarı elde ederek sektördeki yerini sağlamlaştıran yapımcı Vahdet Erdoğan, 2024 yılında Veda Partisi ve C Takımı 2 filmleriyle bir yıla 3 film sığdırdı. Özellikle yaz aylarında durgunlaşan film sektörüne Haziran ayında Veda Partisi isimli filmle hareket getiren Vahdet Erdoğan bu performansından dolayı Bodrum Türk Filmleri Haftası ve CineBodrum Sinema Sektör Zirvesi’nde ‘Sürdürülebilir Başarı’ ödülüne layık görüldü. Bodrum Kalesi’nde düzenlenen ödül töreninde ödülünü alan Vahdet Erdoğan, bu yolda birlikte yürüdüğü ekip arkadaşlarına teşekkür etti. “Sinemanın Kalbi Bodrum’da Atıyor” mottosuyla düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın açılışında özel ödüller takdim edildi Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın açılışında organize edilen ödül töreni ile birbirinden kıymetli ödüller sahipleriyle buluştu. Bodrum Sinema ve Kültür Derneği (BSKD) ve 12’nci BOTH Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin tarafından Hakan Bilgin’e, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Toprak, Nergis Çorakçı’ya, Biletinial Ceo’su Ulaş Uslu tarafından da Derviş Zaim’e, Kos Belediyesi Başkan Yardımcısı Stamata Elenı Voukelatou tarafından Ömer Faruk Sorak’a, Denizbank-Kurumsal İletişim, Etkinlik ve Sponsorluk Grup Müdürü Emel Kaplangil tarafından Serap Aksoy’a ‘Özel Ödül’ takdim edildi. Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit tarafından Salih Kalyon adına Gani Müjde’ye, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras adına Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tayfun Yılmaz tarafından Zülfü Livaneli’ye, Bodrum Belediye Başkan Vekili Ali Diken tarafından ise Filiz Akın’a ‘Yaşam Boyu Onur Ödülü’ takdim edildi. A90 Pıctures Ceo’su Mengü Atasağun tarafından Uğur Güneş’e, Borusan Oto Bodrum Genel Müdürü Mert İnanmışık tarafından da Savaş Satış’a “Genç Başarı” ödülü verildi. Bodrumspor Futbolcusu Celal Dumanlı tarafından Mustafa Avkıran’a ‘Halikarnas Balıkçısı Özül Ödülü’, CGV Mars Sinema Gurup Ceo’su Jong Mın Jung tarafından da Hatice Aslan’a ‘Emek ve Başarı’ ödülü takdim edildi.