ÇEVRE - 14 Ekim 2024 Pazartesi 14:21

Yeni Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası 9 branşta eğitim verecek

A
A
A
Yeni Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası 9 branşta eğitim verecek

Çayırova Yeni Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası’nda çalışmalar tamamlandığında sporcular 9 branşta mücadele edecek.


Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin ilçeye kazandırdığı ve tamamlandığında ilçenin spor altyapısına seviye atlatacak olan "Yeni Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası Projesi" yükseliyor. Atatürk Mahallesi’nde inşa edilen projede, kapalı spor salonu yan panel montajının tamamlanması, çatı imalatının sona ermesinin ardından ek binalarda ve kapalı spor salonu içerisindeki alanlarda duvar imalatı başlamıştı. Büyük oranda tamamlanan duvar örme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Tesisin ek binalarında devam eden duvar örme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Yeni Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası’nda iç tefrişat çalışmaları başlayacak. Tamamlanmasıyla birlikte yeni milli sporcular yetişmesine imkan sağlayacak Kapalı Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası projesi, Çayırovalı çocukların ve gençlerin yanı sıra, ilçede spor yapmak isteyen vatandaşlar için de büyük imkan sunacak. 9 branşta mücadele eden sporcuların aynı anda spor yapmasına olanak sağlayacak Yeni Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası Projesi’nin en kısa sürede tamamlanarak, Çayırovalıların hizmetine açılması bekleniyor. Çayırova’nın ikinci kapalı spor salonu olacak proje, birçok yeni milli sporcunun da yetiştiği yer olacak.



Yeni Spor Salonu ve Sporcu Fabrikası 9 branşta eğitim verecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Yerlikaya duyurdu: KUYU-36 operasyonlarında 157 şüpheli yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, haklarında İnterpol’ün Kırmızı Bülteniyle arama kararı bulunan 2 kişinin elebaşılığını yaptığı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen KUYU-36 operasyonlarında 157 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Haklarında İnterpol’ün Kırmızı Bülteniyle arama kararı bulunan ve elebaşılığını yurt dışında tutuklu olarak bulunan B.B. ve yine yurt dışında tutuklu bulunan B.C.G.’nin yaptığı 2 ayrı organize suç örgütüne yönelik düzenlenen ’KUYU-36’ operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 157 şüpheli yakalandı" ifadelerini kullandı. Yerlikaya, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu çalıntı araç veya kasklı motosikletlerle 100 farklı eyleme karıştığı tespit edilen organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; kasten öldürme, kasten öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, yağma, yağma amaçlı tehdit, silah ticareti, uyuşturucu madde imal ve ticareti, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve tehdit ve mala zarar verme suçlarından haklarında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yerlikaya, operasyonlar sonucu 40 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet otomatik tabanca, 5 adet pompalı tüfek, 3 adet AK 47 uzun namlulu tüfek, 2 adet el bombası, 9 adet çelik yelek, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile çok miktarda döviz ve Türk Lirası’nın ele geçirildiği bilgisini paylaştı.
Konya KTO Karatay, Dünya Üniversiteleri Sıralamasında yeni bir başarıya imza attı Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 2025 Dünya Üniversite Sıralaması (THE WUR) sonuçları yayınlandı. Dünyanın en iyi üniversitelerinin sıralandığı, 115 ülke ve bölgeden 2 binden fazla üniversitenin değerlendirildiği listede, Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, çeşitli performans göstergeleri ve alt metriklerde dikkat çeken başarılar elde etti. Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education tarafından hazırlanan, küresel ölçekte akademisyenler, öğrenciler, üniversiteler ve iş dünyası tarafından dikkate alınan en kapsamlı analizlerden biri olan Times Higher Education (THE) Dünya Üniversite Sıralaması’nın (WUR) 2025 yılı sonuçları açıklandı. KTO Karatay Üniversitesi, dünya listelerinde Türkiye genelinde vakıf üniversiteleri arasında 30. sırada yer aldı. Dünyanın en etkili üniversitelerinin sıralandığı raporda KTO Karatay Üniversitesi, Türkiye’deki vakıf üniversiteleri arasında “Tarih, Felsefe ve Teoloji” sıralamasında 12., “Sosyoloji” kategorisinde 15., “İnşaat Mühendisliği” kategorisinde 20., “Dil Bilimi” kategorisinde 20. sırada ve “Araştırma Kalitesi ve Uluslararası Görünüm” kategorilerinde ise 30. sırada yer alarak en iyi üniversiteler arasında gösterildi. “Bilime, teknolojiye, toplumsal gelişime öncülük etmeye devam edeceğiz” KTO Karatay Üniversitesi’nin dünya sıralamalarında elde ettiği başarılardan duyduğu gururu dile getiren Rektör Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, “KTO Karatay Üniversitesi olarak, her alanda kaliteli eğitim ve araştırma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 2025 dünya üniversiteleri sıralamasında elde ettiğimiz başarılar, çalışmalarımızın önemli bir yansımasıdır. Akademisyenlerimizin özverili çalışmaları, öğrencilerimizin azmi ve üniversitemizin yenilikçi vizyonu, bu başarıyı mümkün kılmıştır. Eğitimde mükemmeliyeti hedefleyerek, ulusal ve uluslararası alanda daha fazla başarıya imza atacağız. Bilgi üreten, paylaşan ve uygulayan bir üniversite olarak, toplumun her kesimine katkı sağlayan projelerle bilime, teknolojiye ve toplumsal gelişime öncülük etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Malatya AK Parti Pütürge 8. olağan kongrede Bülent Karayılan güven tazeledi AK Parti Pütürge 8. Olağan Kongresi, yoğun bir katılımla yapıldı. Kongrede Bülent Karayılan, yeniden ilçe başkanı seçilerek güven tazeledi. Pütürge Belediyesi Mesire Alanı Düğün ve Toplantı Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirilen AK Parti Pütürge 8. Olağan Kongresi’nde Bülent Karayılan, yeniden ilçe başkanı seçildi. Kongre, divan heyetinin oluşturulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kongreye, AK Parti Malatya İl Koordinatörü Selim Gültekin, İl Başkanı Namık Gören, Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve İhsan Koca, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ve birçok partili katıldı. Tek liste ile gidilen Kongrede mevcut Başkan Bülent Karayılan yeniden Ak Parti Pütürge İlçe Başkanlığına seçildi. Büyük bir coşku ile gerçekleşen kongrede yeniden Başkan seçilen Bülent Karayılan, “8. Olağan Kongremizde seçilen yeni yönetim kurulumuzu tebrik ediyor, geçmiş dönemde Ak Partimize hizmet eden tüm yönetim kurulu arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Kongremize katılım sağlayan, bizleri yalnız bırakmayan tüm misafirlerimize şükranlarımı sunar, 8. Olağan kongremizin ilçemiz Pütürge’ye ve Ak Partimize hayırlı olmasını dilerim” dedi. Kongre sonrası Ak Parti İl Başkanı Namık Gören, Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya Milletvekili İhsan Koca, Ak Parti Pütürge İlçe Başkanı Bülent Karayılan açıklamalarda bulundu. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ise kongreye katılım sağlayan tüm delege ve partililere teşekkür ederek, yönetimde görev alan yeni isimlere de başarılar diledi. Önümüzdeki dönem yenilenmiş AK Parti kadrosu ile daha canlı ve daha güzel işler yapılacağına umudunun tam olduğunu belirten Sülük, “Bu bir bayrak yarışıdır, yeni gelen arkadaşlar bu bayrağı biraz daha yukarı taşımak adına gayret göstereceklerdir” diye konuştu.