ASAYİŞ - 15 Ekim 2024 Salı 16:54

TEM’de kontrolden çıkan otomobil bariyere çarptı

A
A
A

TEM Otoyolu’nun Kocaeli geçişinde kontrolden çıkan otomobil demir bariyere çarptı. Otomobilin kullanılamaz hale geldiği kazayı sürücü ve yolcu hafif sıyrıklarla atlattı.

Edinilen bilgiye göre, O.T. idaresindeki 78 BV 771 plakalı Tofaş marka otomobil, Otoyolun İzmit geçişi Ankara istikametinde sürücüsünün kontrolünden çıkarak demir bariyere çarptı. Kazada sürücü O.T. ile B.Ö. hafif şekilde yaralandı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine adrese sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılardan B.Ö., ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan sürücü O.T. ise hastaneye gitmeyi kabul etmedi. Olay yerinde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, trafik akışını tek şeritten sağladı. Trafik, otomobilin yoldan kaldırılmasının ardından normal seyrine döndü. Kaza sebebiyle otomobil kullanılamaz hale geldi. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Cihan Atik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş Valisi Çakır, yerel üreticileri destekleyerek doğal sebze ve meyve satışını teşvik etti Muş Valisi Avni Çakır, Dilimli köyünde katıldığı elma hasadından sonra, Muş’a dönüş yolculuğu sırasında yol kenarındaki tezgahlarda doğal sebze ve meyve satan vatandaşları ziyaret etti. Yol boyunca taze ürünlerin sergilendiği tezgâhlara uğrayarak alışveriş yapan Vali Çakır, Bu doğal ürünleri yerinde inceleyerek üreticilerle sohbet etti. Köy halkının el emeğiyle yetiştirdiği ürünlerin lezzetine hayran kalan Vali Çakır, Yerel üreticilerin ürettikleri sebze ve meyveleri satın alarak onlara destek oldu. Yolculuğunu hem keyifli hem de verimli bir şekilde tamamlayan Vali Çakır, sebzelerin ve meyvelerin ucuz olduğuna dikkat çekerek, “Dilimli-Akpınar bölgesi, tüm Muşlu kardeşlerimizin bildiği gibi, Muş’ta en lezzetli sebze ve meyvelerin yetiştiği bölgelerden biridir. Hemen altımızdan Murat Nehri akıyor. Bu bölgenin havası, suyu, toprağının verimliliği ve çalışkan insanlarının emeği bir araya gelince, ortaya çok güzel ürünler çıkıyor” dedi. Vatandaşların kendi bahçelerinden hasat ederek yol kenarında kurdukları tezgâhlarda satışa sundukları sebze ve meyvelerin kaliteli olduğunu söyleyen Vali Çakır, "Muş’a gelen misafirlerimizin ve kendi bahçesi olmayan hemşerilerimizin, hafta sonlarında rahatlıkla sebze ve meyve ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir güzergâhtayız. Şu an Akpınar köyündeyiz. Burası, piknik yapmak için de son derece elverişli bir yer. Çiftçi kardeşlerimiz burada yetiştirdikleri ürünleri son derece cazip fiyatlarla satıyor. Domates 20-25 lira, biber 25 lira, meyveler ise 25-30 lira arasında değişiyor. Fiyatlar oldukça uygun. Bu vesileyle tüm Muşlu kardeşlerimize, bu sezonun sonundaki ürünleri kaçırmamaları çağrısında bulunuyorum. Hem çiftçi kardeşlerimize destek olmak hem de ailemize kaliteli, lezzetli ürünler sunmak için bu fırsatı değerlendirmelerini öneriyorum. Gerçekten kaliteli ve hesaplı ürünler var, bu da çok güzel bir fırsat” şeklinde konuştu. Ziyarete Vali Çakır’a Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Kantar ile Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün eşlik etti.
Muş Muş’ta hakemler ve gözlemciler sezon açılışını yaptı Muş’ta 2024-2025 faal futbol hakemleri ve gözlemcileri sezonunun açılışı yapıldı. Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Muş Şubesi tarafından 2024-2025 futbol sezonu açılış programı düzenlendi. Muş 1071 Spor Kompleksi’nde yapılan sezon açılış töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Düzenlenen törende konuşan Gençlik ve Spor il Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, 2024-2025 sezonunun ülkeye, Muş’a ve tüm spor camiasına hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, “Şehrimiz her geçen gün sporla ilgili kendinden bahsettiriyor. Yoğun bir şekilde çalışarak Muş’u spor anlamında daha iyi yerlere getireceğiz. İnşallah bu çalışmalarımızı geliştirerek sürdüreceğiz. Şehrimizin markası Muşspor’umuza için gereken desteği sağlıyoruz. Amatör spor kulüplerimizin her zaman yanındayız. Sporu bir bütün olarak değerlendiriyoruz, spora ve sporcuya destekler sunmaya devam ediyoruz. Gerek tesislerimizle gerek antrenörlerimizle bu desteklerimizi arttırarak devam ettiriyoruz. Sizler aslında zor bir görev yapıyorsunuz. Hakemler görev aldıkları müsabakalarda gözlemler, görür, anlık karar verir. Sizin kararlarınızı herkes yorumluyor. Sizin o anlık gözleminiz ve o andaki olaya hâkimiyetinizle en doğru kararı vermeye çalışıyorsunuz. Bu yönden sizlere yöneteceğiniz maçlarda kolaylıklar diliyorum. Yeni sezonun tüm hakem camiasına hayırlı olmasını diliyor ve hakemlerimize güveniyoruz. Onları daha üst liglerde görmek istiyoruz” dedi. 1071 Spor Kompleksi’nde yapılan sezon açılışı programına, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) İstanbul Şubesi Başkanı Ferdi Karadoruk, Türkiye faal futbol hakemleri derneği Bölgesel kurul üyesi Zafer Korkmaz, Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Türkan, Türkiye Futbol Federasyonu Üst klasman temsilcisi Ferzende Emre, Futbol İl Temsilcisi Aytaç Koyuncu, Muş Hakem Kurulu Başkanı Ümit Yıldırak, TFFHGD Muş Şube Başkanı Necat Geçer ve kulüp yöneticileri, klasman hakemleri ve gözlemciler katıldı.