SPOR - 15 Eylül 2024 Pazar 22:32

Kocaelispor - Manisa FK maçının ardından

A
A
A
Kocaelispor - Manisa FK maçının ardından

Trendyol 1. Lig’de Kocaelispor’un Manisa FK’ya 2-1 mağlup olduğu, 3 kırmızı kart ve 2 penaltılı maçın ardından teknik direktörler karşılaşmayı değerlendirdi.


Trenyol 1.Lig’te milli maç arasının ardından sahasında Manisa FK’yı konuk eden Kocaelispor karşılaşmayı 2-1 kaybetti. Kocaelispor’un 2. dakikada Appindangoye’nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldığı, Manisa FK’nın ise 18. dakikada Cissokho’nun oyundan atılmasıyla oyuna dengenin geldiği ve uzatma dakikalarında Oğulcan’ın oyundan atılmasıyla Kocaelispor’un 9 kişi tamamladığı maçın ardından teknik direktörler karşılaşmayı değerlendirdi.



Ertuğrul Sağlam: “Dengemiz bozuldu”


Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, “Geçen hafta oynadığımız, bizim için ve ülke futbolu için talihsiz karşılaşmadan sonra hafta boyunca Kocaelispor olarak şu günü bekliyorduk. Güzel bir mesaj verebilmek, insanlara tekrar Kocaelispor’un gücünü hatırlatmak ve bizi bu yoldan kimsenin alıkoyamayacağını göstermek için güzel bir atmosfer vardı. Maalesef maça başlar başlamaz yine bir kırmızı kartla başladık. Sonrasını aslında iyi götürdük. Oyun dengede giderken sayısal olarak rakibin kırmızı kart görmesiyle dengeyi yakaladık. Sonraki bölüm istediğimiz gibi gitti. Penaltı, gol, yakaladığımız pozisyonlar ile istediğimiz gibi ilk yarıyı tamamladık. İkinci yarının başı da kontrollü gitti. İkinci golü bulabileceğimiz bir atağın bizim kalemizde gol olması sonrasında dengemiz bozuldu. Oyuncu değişiklikleri; yıpranan oyuncularımızın yerine daha diri oyuncu koyalım istedik. Sonrası bizim için iyi olmadı kabul ediyorum. Sonrasında penaltı, sonrasında tırmaladık, çabaladık ama golden sonraki bölümü iyi oynayamadık. İstemediğimiz bir mağlubiyet aldık. Ligin başı, takım olma yolunda daha fazla sorumluluk almamız gerekir. Bunu şansız bir mağlubiyet, yol kazası olarak görüp, kafamızı yukarı kaldırıp, önümüzdeki hafta Çorum maçını kazanıp, burada aynı coşkuyla taraftarımızla buluşmayı umuyorum. Çok fazla yorum yapmaya gerek yok. Taraftarımızı üzdük. Futbolda bunlar var. Yapacak bir şey yok. Kafayı yere koymanın bize hiçbir getirisi yok. Eksiklerimizi tespit edip çok çalışacağız” dedi.



“Benim gördüğümü herkes görüyor. Elimizdeki maçı rakibe verdik”


Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan deneyimli teknik direktör Ertuğrul Sağlam, mağlup duruma düştükten sonra son bölümde oyuncuların oyundan düşme sebebinin, takımda huzursuzluk ya da ekonomik sorun mu olduğuna dair soruya, “Aynı duyguları ben de yaşıyorum. Tabii ki rahatsız etti. Çok basit, gereksiz top kayıpları, takım oyunundan uzak hareketler, takım bütünlüğünü kaybetmemiz bizim için olumsuzluklardı. Bir an önce bu hatalardan dönmeliyiz. Bu maçın son bölümünün hiçbir şekilde izahı yok. Bir gün çok kötü maç oynarsınız, çok kötü dönem yaşarsınız bizim için öyle bir maç oldu. Hiç kendi kalitelerine, isimlerine yakışmayacak hatalar oldu. Burada bu durumdan dolayı birilerini şikayet edecek değilim. Ama benim gördüğümü herkes görüyor. Çok iyi oynayan oyuncu o bölümden sonra çok amatör hatalar yaptı. Maçın o zamana kadar en iyi oyuncusu Pedro topu Oğulcan’a verse ikinci gol olacak. Gereksiz top kaybı, penaltıya sebebiyet verdi. Bunları ortaya koyup da şu sebepten oldu demek doğru değil. Kötü bir yarım saat geçirdik. Elimizdeki maçı rakibe verdik. Hataları ve eksikleri tespit edeceğiz, iyi ve kaliteli futbolcuların yapmaması gereken hataları yaptık, yapılmamasını konuşacağız” diye konuştu.



“Bu kadar kolay kırmızı kart görmememiz gerekiyor”


2 maçta 4 kırmızı kart görülmesi, Beridze ve Caner Osmanpaşa’nın performansıyla ilgili olarak da Sağlam, “Bu haftaki kırmızı kartlarla alakalı; Harun’un ve Oğulcan’ın pozisyonunu görmedim. Tam seyretmeden kırmızı kartlar doğru ya da yanlış demek istemiyorum. Tabii ki dikkatli olmak lazım. Eksik kalmak dengemizi ve oyun düzenimizi bozuyor. Sonraki haftalar adına olumsuzluk oluşturuyor. Bu kadar kolay kırmızı kart yemememiz gerekiyor. Caner takıma sonradan katıldı. 1 aydır bizimle beraber, çok da iyi çalıştı. Bir yerden de başlamak gerekiyor. Bu oyuncuları oynatmamız, maç oynar hale getirmemiz gerekiyor. Bu maç oynatmayı planladık. Uzun zamandır maç oynamayan oyuncunun 90 dakikayı istediğimiz şekilde çıkarması kolay değil. Çok da kötü maç çıkardığını söyleyemem. Başkanımız ve yönetim kurulumuzun yaptığı toplantı sonunda Beridze’nin takımda kalmasına karar verdi. Bizim oyuncumuz. Görmemezlikten gelemeyiz. Karar verdik ve bu hafta Beridze’yi oynattık. Rakip defansı çözebileceği niyetiyle oyuna soktuk. Çok fazla şey yapmak, taraftara kendini kabul ettirmek istiyor. Fazla şey yapma baskısıyla yanlış şeyler yapabiliyor. Bunu da konuşacağız. Oyuncu değişiklikleri ve sonrası, bugün istediğimiz gibi olmadı" şeklinde konuştu.



“Bu takım bu maçı unutturacak galibiyetler hediye eder”


4 maça bakıyorum. Amed maçını da işin içine katıyorum. Oynanan 5 oyunda kısa bir dönem için takımda otorite sorunu olduğunu söylemek haksızlık olur. Katılmıyorum. Mendes tecrübeli, oyuncu karakteriyle de herkese örnek gösterebileceğimiz kişiliktir. Kaçırdığı karşı karşıya pozisyonun ve penaltının etkisiyle yaptığı bir şey. O tecrübede bir oyuncunun böyle bir sarı kart görmesi kabul edilebilir değil. Otorite sorunu olduğunu söylemek de mümkün değil. Mendes öyle bir şey yapacak son oyuncu. Onları hak etmedikleri kadar eleştirerek onların da motivasyonunu bozmamak lazım. Kötü bir mağlubiyet aldık ama ligin daha başı. Bu takım gider Çorum’u yener, yeniden zirve yarışının üst basamaklarında sonraki iç saha maçlarında taraftarına bu maçı unutturacak galibiyet hediye eder” sözlerini kaydetti.



Çağdaş Çavuş: “Taraftarın alkışlaması bizi onura etti”


Manisa Futbol Kulübü Teknik Direktörü Çağdaş Çavuş maç değerlendirmesinde, “Sezona başlarken kulübümüzün yaşadığı zorluklarla beraber güzel hikaye oluşturmaya çalışmıştık. Bu hikayeyi yazabilmek adına oyuncu grubu da bana çok inanmıştı. Sonuçlarını almaya başlıyoruz Umut ediyorum ki bu devam edecek. Maç önünde Kocaelispor büyük bir camia, şampiyonluk hedefi var. Oyunun nerelerinde dezavantajları var, hangi yönünde avantajları var onlara iyi çalıştık. İçerde çok genç oyuncu grubu var. Atmosferin etkisiyle istediğimiz dominantlıkta başlayamadık. Sonrasında çok çabuk oyuna dahil oldular. Rakibi eksiltme ve üçüncü bölge oyunları çok güzel başlangıç yaptı. İlk yarı biterken yediğimiz gol ikinci devre nasıl oynayacağımızı konuştuk. Bu tür maçlarda oyuncular atmosferden etkilenmeden mücadele koymak gerekiyordu, ikinci devre bunu çok iyi yaptık. İlk devre yapamadığımız aksiyonlarımız çok güçlendi. Bununla beraber hareketliliğimiz arttı. 3. bölgede oyunu bitirme aksiyonlarını da iyi yaptık sonuç aldık. Oyuncu grubumu çok tebrik ediyorum. Zor şartlarda başlayıp bu reaksiyonu göstermek kolay değil. Bunu devam ettireceğiz. Bir deplasmanda, güçlü bir rakibe karşı galip gelmek çok değerli. Ama bunun değerli olabilmesi için bundan sonraki maçlar çok önemli. Aynı konsantrasyonla hazırlanmaya devam edeceğiz. Benim adıma ve oyuncu grubum adına güzel bir hikaye yazarız umut ediyorum. Maç sonunda taraftara çok teşekkür ediyoruz. Bizi alkışlamaları bizi onura etti. Büyük camialar, büyük taraftarlar ve büyük kulüpler bu şekilde oluşuyor. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.


Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çavuş, belediyeyle yaşanan sorun, devre arası konuşması, İzmit’te yetişen Oktay ve kırmızı kartlar olmasaydı oyunun seyriyle ilgili, “Tesisimizin etrafında çok fazla kazıntı var. Yaşadıklarımız çok net Görüntüler gerçek. Ben ailemle birlikte orada yaşıyorum. Orada gezdiğimde tek kazılmış yer tesisin etrafı. Oyuncu grubumu bu durumdan uzaklaştırmaya çalışıyorum. Bizim asıl işimiz yeşil sahanın içi. Buraya konsantre olmaya çalışıyoruz. O olayı çok fazla yaşamadan, doğru şekilde hareket etmek istiyoruz. Yönetimimizle birlikte çok güzel götürüyoruz.



“İkinci yarı Kocaelispor’u sahadan sildiler”


Maçın ikinci devresinde oyuncularının performansından memnun olduğunu söyleyen Çavuş, "Maç öncesi çok güzel işlemiştik ama maça öyle başlayamadık. Devre arasında seyirciden etkilenmenin hiçbir gerekliliği olmadığını, hafta içi çalıştıklarımızı saha içinde rahat bir şekilde oynamaları gerektiğini, korkmamaları gerektiğini söyledim. Cesaretle oyunu oynamalarını istedim. İkinci yarı müthiş bir oyun oynadılar. Kocaelispor’u ikinci devre sahadan sildiler. Bu beni kenarda çok keyiflendirdi. Maç önü çalıştığımız, savunmanın arkasında yapılacak aksiyonları çok iyi çalışmıştık. Neticesinde kırmızı kart ve eksilme oldu. Sonra bizde de oldu. Oyuna denge geldi. 11’e 11 olsaydı da biz aynı oyunumuzu oynayacaktık. Değişkenlerin çok fazla olduğu ortama ayak uydurmak önemli. Biz çok iyi ayak uydurduk. Bu durum bize döndü. Değerli bir galibiyet aldık” diyerek sözlerini tamamladı.



Kocaelispor - Manisa FK maçının ardından

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’da orman yangınlarıyla mücadele daha etkin olacak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Gördes’te mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başkan Zeyrek, orman yangınlarına ilk müdahalede ve üretimde kullanılmak üzere önümüzdeki yıl 80 tane 20 tonluk taral dolum istasyonu kurmayı programa aldıklarını söyledi. Fahri itfaiyecilik eğitiminin de verileceğini kaydeden Başkan Zeyrek, “Yangını önlemek hepimize düşüyor” dedi. Haftalık ilçe ziyaretleriyle Manisa’nın sorunlarını yerinde gören, yurttaşların taleplerini dinleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Gördes’e ziyarette bulundu. Başkan Ferdi Zeyrek, ilçede CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ve Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke ile birlikte mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Toplantıda Gölmarmara Belediye Başkanı Cem Aykan, CHP İlçe Başkanı Zafer Aslan, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Koç, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Taner Batur, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Özcan, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nail Aydeniz, Muhtarlar Dernek Başkanı Ali Çiftçi yer aldı. “147 mahallenin içme suyu projelerini hazırladık ve imalatına başladık” Manisa’nın sorunlarını bildiğini vurgulayan Başkan Zeyrek, “Planlı bir şekilde altyapı çalışmalarına başladık ve altyapı seferberliği başlattık. Şehrimde 147 mahallede içme suyu yok. Bu mahallelerin içme suyu altyapı projelerini hazırladık ve imalatına başladık. Su insani kullanım hakkıdır. Bu hakkı Manisa’da yaşayan bir buçuk milyona ulaştırmak benim öncelikli görevimdir. Daha sonra altyapı ve kanalizasyon işlerine başlayacağız. Bu sürecin her aşamasını sizlerle paylaşacağım ve aldığımız her karardan sizin haberiniz olacak” dedi. “80 tane 20 tonluk taral dolum istasyonu kurulacak” Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, geçtiğimiz ay Gördes’te yaşanan orman yangınına değindi. Başkan Zeyrek, “Gördes’imiz geçtiğimiz ay çok büyük bir orman yangını yaşadı. Bu yangınların sebeplerinden bir tanesi iklim değişikliği ve havaların sıcak olması. Bir yandan da bu yangının oluşacağını düşünmeyen vatandaşlarımızın attığı sigara izmaritleri, anız yangınları ve cam şişe kırıkları orman yangınlarının en büyük sebepleri olarak gösteriliyor. Gördes’te de maalesef 3 bin hektar alanımız küle döndü. Milletvekillerimiz, Gördes Belediye Başkanımız, Manisa Büyükşehir Belediyemizin tüm birimleri sahadaydı. Bence en önemli şey yangına sebebiyet vermemek. Bu konuda sizin duyarlı olduğunuzu biliyorum. Yangınlara müdahale edebilmek için önümüzdeki yıl 80 tane 20 tonluk taral dolum istasyonu kurmayı programa aldık. Özellikle ormana yakın köylerimizde üretim anlamında kullanacaksınız. Orman yangınında da ilk müdahalede bu taral dolum istasyonları devreye girecek. İtfaiye Daire Başkanlığımız da sizleri ziyaret ederek fahri itfaiyecilik eğitimi verecek. İsteyen vatandaşlarımız artık fahri itfaiyeci ünvanına kavuşacak. Yangında ormanı bilen, o yolları tanıyan vatandaşlarımız, Jandarmamız can güvenliğini ön planda tutması nedeniyle ormana giremediklerini gördüm. İşte bu fahri itfaiyecilik belgesiyle orman girip jandarmaya veya bizim ekiplerimize öncülük edecek buradaki arkadaşlar. Taral dolum istasyonları sayesinde de yangına ilk müdahalenin nasıl olacağının eğitimini alacaklar. Yangını önlemek hepimize düşüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bu istasyonların çok önemli olacağını düşünüyoruz. Bu konuda da sizlere nasıl kullanılacağının bütün eğitimini vereceğiz” diye konuştu. “Kooperatifleşmeyi sağlayacağız” Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak kooperatifleşme eğitimleri verdiklerini belirten Başkan Zeyrek, “Önümüzdeki yıl 40 milyon liralık gübre ve tohum desteği vereceğiz. Ama bu desteği kooperatiflere vereceğiz. Kooperatifleştiğimiz zaman bir bütün olacağız. Kooperatiflerin ürettiği ürünleri İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e yeni pazarlara ulaşımını sağlayacağız. Ürününüzü bir kere kooperatife satarken para kazanacaksınız. Bir de katma değerli ürüne döndüğü zaman para kazanacaksınız. Kooperatifleşme için 20 akademisyenden oluşan bir birim oluşturduk. Akademisyen hocalarımız Gördes’e gelecek ve sizlere bu konuda eğitimler vererek kooperatifleşmeyi sağlayacağız” dedi. “Hem üreticiler kazanacak hem halkımız” Gördes’in hayvancılıkta gelişebilecek bir ilçe olduğunu söyleyen Başkan Ferdi Zeyrek, “Gördes’te Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak süt toplama merkezi yapıyoruz. Bir tanesini Kula’da, bir tanesini de Yunusemre ilçemizde yaptık. Şu anda fiyat 11,5-12 liralara kadar düştü. Biz inek sütünü 17 liradan alıyoruz. Bunun tek bir sebebi var. Orada hayvancılığı geliştirmek. Aldığımız inek sütünü şişeliyoruz ve halk mandırası kuruyoruz. Önümüzdeki ay merkezde başlayacak. 17 ilçeye de yayılacak. 17’den aldığımız sütü, şişe süt olarak, yoğurt olarak, peynir olarak halkımıza mandıra fiyatlarından yüzde 20-25 daha ucuz bir şekilde vereceğiz. Burada herkes kazanacak. Manisa Büyükşehir Belediyesi bunun öncülüğünü yapacak. Hem süt üreticileri kazanacak hem de halkımız. Çünkü sosyal belediyecilik bunu gerektirir. 5,5 ay içerisinde bunların hepsinin altyapısını hazırladık. 3 tane ilçemizde kent lokantası aktif hale geliyor. Gördes’te de inşallah en yakın zamanda üç öğün yemeği sembolik bir rakama halkımıza sunacağız” şeklinde konuştu. “Siyaseti değil, ihtiyacı ön plana koyuyoruz” Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesini Manisalılar için harcadıklarının altını çizen Başkan Zeyrek, “Bu hepimizin vergilerinden kesilerek devletimiz hizmet edilsin diye gönderdiği paradır. Bizler bunun bilincindeyiz. Hepimizin parasını harcarken tek tek hepinize sorup danışıyoruz. Biz küçük belediye, Büyükşehir Belediyesi ayrımı yapmayalım derken, bana ilk olarak Selendi ve Demirci Belediye Başkanlarımız geldi. Biz CHP’li değiliz, biz de hizmet alacak mıyız dediler. Seçim döneminde gördüm ki altyapı, asfalt ve parke taşına en çok ihtiyacı olan iki ilçe Selendi ve Demirci’ydi. İki ilçeye yaptığım ziyaretlerde bizi diğer belediyelerden ayırmadı, ilk hizmeti bize yaptı dediler. Biz burada siyaseti değil, ihtiyacı olanı ön plana koyuyoruz. Mahallelerinize de bu anlayışla eşit bir şekilde hizmet gelecek” ifadelerini kullandı. “İçme suyunu vahşi sulamada kullanan vatandaşlarımızı uyarın” Seçim sürecinde ilk 2 ton suyun 1 lira olacağına yönelik taahhüdü olduğunu kaydeden Başkan Ferdi Zeyrek, “Sonraki kademelerde de yüzde 30 indirim yapacağız diyorduk. Göreve gelir gelmez ilk belediye meclisimizde belediye meclis üyelerimizin tümünün oyuyla biz bunu hayata geçirdik. Bu indirim hala da sürüyor. Biz Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan belediyeydik. Şu anda Türkiye ortalamalarına geldik. İçme suyunu biz sondajlardan elde ediyoruz. Çok pahalı bir şekilde elde ediyoruz. Ama su ucuz diye bu suyu vahşi sulamada kullanıyorlar. Biz suyu insani su kullanım hakkı için ucuzlattık. Kişiler domates, biberini sulasın diye suyu 1 lira yapmadık. Bu konuda yeni bir düzenleme getiriyoruz. Benim sizlerden tek ricam, mahallelerinizde vahşi sulamada içme suyunu kullanan vatandaşlarımızı lütfen uyarın. Bizlerin evlatlarına, torunlarına yarın bu şehirde su kalmayacak. Eskiden kazmayı vururdunuz 10-15 metrede su çıkardı. Şu anda 250-300 metrelere indi. Biz bunu görmezden gelirsek, yarın çocuklarımıza bırakacak su bulamayacağız” dedi. “Hizmetleri daha çok arttıracağız” Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Gördes’te 5,5 ayda çok güzel hizmetlerin yapıldığını ifade eden Başkan Zeyrek, “Greyder, işçi, malzeme katkılarıyla ilçemizde çok güzel hizmetler yaptık. Önümüzdeki 4,5 yıl boyunca bu hizmetleri daha çok arttıracağız. Attığımız her imzada, harcadığımız her parada Selendi’nin, Soma’nın, Demirci’nin dağ köyünde yalınayak dolaşan çocuğun vebali var. Her zaman için hesap verebilen, tüm şeffaflığı ile elimizdeki bütçeyi nereye harcadığını sizlerle paylaşan bir başkan olacağım” şeklinde konuştu. CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper ve Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke’nin de birer konuşma yaptığı toplantı, mahalle muhtarlarının taleplerini ve fikirlerini belirtmesiyle sona erdi.
Manisa Manisa’da korkunç olay: Çiftçi öldürüldü, 2 kişi tutuklandı Manisa’nın Salihli ilçesinde bir çiftçi üzüm bağında kimliği belirsiz kişiler tarafından silahla vurularak öldürüldü. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, Yeşilova Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çiftçilikle uğraşan İzzet Doğan (61), üzüm bağında kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldü. İhbar üzerine olay yerine gelen Manisa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Salihli İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı incelemede Doğan’ın ateşli silahla öldürüldüğünü tespit etti. Olay yerinde yapılan incelemede 1 çekirdek ve 1 adet boş kovan bulan ekipler, şüphelilerin tespiti için çalışma başlattı. Manisa İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, Jandarma Suç Araştırma Dedektifleri (JASAT) ve Salihli JASAT ekiplerinin çalışması sonucu İzzet Doğan ile akrabaları arasında husumetli olduğunu belirledi. Yeşilova Mahallesi’nde husumetli olduğu tespit edilen İ.E. (50), İ.E. (47) ve E.E. (50) isimli şahısların ikametlerinde arama yapıldı. Yapılan aramada 1 adet ruhsatsız tabanca 3 adet ruhsatsız kurusıkı tabanca, 1 adet havalı tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca şarjörü, 1 adet tabanca şarjörü, 6 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet kasatura, 27 adet kurusıkı tabanca fişeği, 4 adet bıçak, 6 adet 7,65 tabanca fişeği, 10 adet çakı, 121 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi. Husumetli akrabalardan İ.E. (50) gözaltına alındı. Çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, çevredeki kamera kayıtlarında husumetli 2 şahsın beyaz renkli bir araç ile değişik tarihlerde Yeşilova Mahallesine giriş yaptıklarını belirledi. Ekipler, şüphelilerin S.G. (63) ve E.G. (33) olduğunu tespit etti. Şüphelilerden S.G. İzmir’in Seferihisar ilçesindeki ikametinde yakalanıp gözaltına alınırken, E.G. ise Azerbaycan’ın Bakü şehrine gitmek üzereyken Sabiha Gökçen Havalimanında yakalandı. Yakalanan 2 şüpheli, Salihli’ye getirildi. Şüphelilerin kullandığı araç ise çekici vasıtasıyla İlçe Jandarma Komutanlığı önüne getirilip, Olay Yeri İnceleme Timleri tarafından detaylı arama ve inceleme yapıldı. Jandarmadaki işlemlerinin adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden S.G. ve E.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp Salihli T Tipi Kapalı Cezaevine gönderilirken, İ.E. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 2 - RAMS Başakşehir: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 3. hafta erteleme maçında Samsunspor, sahasında karşılaştığı RAMS Başakşehir’i 2-0’lık skorla yendi. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 54. dakikada Kemen’in ceza sahası sağ çaprazından vurduğu şut, defansa çarpıp kaleye doğru giderken kaleci Okan son anda topu çeldi. 60. dakikada Okan’ın hatalı çıkışında filelere doğru giden Onur’un kafa şutunu Zeki Yavru kale çizgisi üzerinden son anda çıkarttı. 65. dakikada defanstan atılan uzun topta Opoku’dan meşin yuvarlağı kapan Marius’un şutu filelerle buluştu. 1-0 72. dakikada Zeki’nin kullandığı kornerde iyi yükselen Drongelen’in kafa şutu farkı 2’ye yükseltti. 2-0 81. dakikada Emre’nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Holse’nin şutu direğin sağından auta çıktı. 90+1. dakikada Soner’in sol çaprazdan çektiği sert şut kaleci Mehmammed’ten döndü. Dönen topta Holse meşin yuvarlağı boş filelere yuvarlayamadı. Hakemler: Direnç Tonusluoğlu, Candaş Elbil, Emir Eray Eyisoy Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru (Schindler dk. 75), Satka, Van Drongelen, Bola, Bennasser, Celil Yüksel, Holse, Ntcham (Muja dk. 64), Emre Kılınç (Soner Gönül dk. 88), Mouandilmadji (Dimata dk. 88) Yedekler: Halil, Soner Aydoğdu, Tait, Laura, Ercan Kara, Bedirhan Çetin Teknik Direktör: Thomas Reis Başakşehir FK: Muhammed Şengezer, Duarte (Kemen dk. 51), Ba, Opoku, Lima, Onur Ergün (Djalo dk. 75), Deniz Türüç, Crespo (Figueiredo dk. 69), Berkay Özcan (Berat Özdemir dk. 75), Davidson (Serdar Gürler dk. 69), Piatek Yedekler: Deniz Dilmen, Keny, Hamza Güreler, Burak Kavraz, Emre Kaplan Teknik Direktör: Çağdaş Atan Goller: Mouandilmadji (dk.65), Van Drongelen (dk. 72) (Samsunspor) Sarı kartlar: Zeki Yavru, Emre Kılınç, Mouandilmadji, Celil Yüksel, Bola (Samsunspor), Duarte, Berat Özdemir (Başakşehir)