ASAYİŞ - 25 Ağustos 2024 Pazar 19:34

Kocaeli’de denize giren 2 kişi boğulma tehlikesi geçirdi

A
A
A
Kocaeli’de denize giren 2 kişi boğulma tehlikesi geçirdi

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde denizde boğulma tehlikesi geçiren 2 genç hastaneye kaldırıldı. Gençlerden birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.


Edinilen bilgiye göre, Babalı Sahili’nde denize giren U.G. ile O.G. boğulma tehlikesi geçirdi. Gençler, vatandaşların da yardımıyla sudan çıkarıldı. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine adrese sağlık ekipleri sevk edildi. Boğulma tehlikesi geçiren gençler, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kandıra Devlet Hastanesine kaldırıldı. U.G’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.



Kocaeli’de denize giren 2 kişi boğulma tehlikesi geçirdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Çayırova Belediyesi, sezonu İstanbul Anka maçıyla açıyor Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) mücadele edecek Çayırova Belediyesi, ilk maçında ligin yeni ekiplerinden İstanbul Anka Spor’u konuk edecek. Geçtiğimiz sezonu Çayırova Belediyesi’nde geçiren ve trafik kazasında hayatını kaybeden eski milli basketbolcu İlkan Karaman için karşılaşma öncesinde anma töreni gerçekleştirilecek. İki yılda aldığı iki şampiyonluğun ardından geçtiğimiz yıl TBL’ye yükselen ve ilk sezonunda play-off oynama başarısını gösteren Çayırova Belediyesi, yeni sezonun ilk karşılaşmasında İstanbul Anka Spor’u sahasında ağırlayacak. Başantrenör Engin Gençoğlu’nun öncülüğünde sezona yoğun şekilde hazırlanan Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı, ligin yeni ekiplerinden İstanbul Anka Spor’u yenerek, lige moralli bir şekilde başlamak istiyor. Yeni kadrosuyla ilk maçını seyircisinin önünde oynayacak temsilcide hedef mutlak galibiyet. 14 Eylül Cumartesi günü saat 14.00’da Çayırova Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak müsabakayı, Metehan Alaçam, Hasan Ok ve Enes Duran hakem üçlüsü yönetecek. Sadece Çayırova’da değil bölgede de büyük bir basketbol heyecanı uyandıran Çayırova Belediyesi’nin ilk maçında yoğun bir seyirci desteği olması bekleniyor. Karşılaşma Türkiye Basketbol Federasyonu’nun YouTube kanalından canlı olarak yayınlanacak. Geçtiğimiz sezonu Çayırova Belediyesi’nde geçiren ve trafik kazasında hayatını kaybeden eski milli basketbolcu İlkan Karaman için karşılaşma öncesinde anma töreni gerçekleştirilecek. Karşılaşmaya siyah formasıyla çıkacak Çayırova Belediyesi Basketbol Takımı, taraftarlardan da maça siyah giyerek gelmelerini istedi. Mücadele öncesinde İlkan Karaman’ın anısını yaşatmak üzere forması da emekli edilecek.
Şırnak Şırnak’ta 7 bölge 15 gün süreyle "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildi Şırnak Valiliği, 7 bölgenin 15 gün süreyle "geçici özel güvenlik bölgesi" ilan edildiğini ve bu bölgelere girişlerin yasaklandığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklamada, “İlimiz mülki sınırları içerisinde yer alan; milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması, şiddet olaylarının meydana gelmesinin önlenmesi ve yaşanabilecek her türlü olumsuz bir durumun önüne geçilebilmesi amacıyla, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11’inci maddesi ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesine istinaden; Şırnak ili merkez ilçesi sınırlarında bulunan Bestler Dereler Bölgesi, Şırnak ili merkez ilçe ve Güçlükonak ilçesi sınırlarında bulunan Gabar Dağı Bölgesi, Şırnak ili merkez ilçe, Silopi ve Cizre ilçeleri sınırlarında bulunan Cudi Dağı Bölgesi, Şırnak ili merkez ilçe, Silopi ve Uludere ilçeleri sınırlarında bulunan Kurt Dağı Bölgesi, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankay, Tahtareş, Hüsrevpaşa-Suhurpaşayayla, İncebeldağları, Faraşin Bölgeleri, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi sınırlarında bulunan Altındağları Bölgesi, Şırnak ili Beytüşşebap ve Uludere ilçeleri sınırlarında bulunan Oymakaya Bölgesi, bahse konu bölgelere gidebileceği değerlendirilen vatandaşların, mezkûr bölgelerdeki yasadışı unsurlardan ve bunlara yönelik alınacak tedbirlerden zarar görmemeleri açısından 14 Eylül (Dâhil) 2024 - 28 Eylül (Dâhil) 2024 tarihleri arasında (15) onbeş gün süreyle “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilmiştir. Bahse konu bölgelere, vatandaşlarımızın can ve mal güvenlikleri bakımından girmeleri yasaklanmıştır” denildi.
Batman Batman’da sağlıkta büyük hamle Batman Valiliği tarafından yapılan paylaşımda, Batman’da son 2 yılda yeni sağlık yatırımlarının hizmete açılmasıyla sağlıkta büyük hamle gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, sağlık alanında 29 projenin tamamlandığı ve 21 projenin de devam ettiği belirtilerek, "İlimizde sağlık hizmet sunumu bakımından son iki yılda yeni sağlık yatırımlarının hizmete açılmasıyla sağlık hizmetlerinin sunumunda önemli bir artış gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilimizdeki sağlık tesislerinin kapasiteleri artırılarak, sağlık hizmetleri çeşitliliği ve tıbbi cihaz donanımları bakımından sağlık kuruluşlarımızın güçlü altyapısıyla vatandaşlarımıza en iyi şekilde sağlık hizmet verilmesi sağlanmıştır” denildi. ASM’ler için 702 milyon liralık yatırım Son iki yılda Aile Sağlık Merkezleri için 702 milyon liralık yatırım yapıldığına dikkat çekilen açıklamanın devamında, “İlimize son 2 yılda başta 1. Basamak Sağlık Tesisleri olan Aile Sağlık Merkezleri (ASM) için yaklaşık 702 milyon TL yatırım yapılarak, 29 proje tamamlanmış olup, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Diğer taraftan 21 proje de devam etmektedir. 2024 yılı itibarıyla Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize başta 500 Yataklı Devlet Hastanesi olmak üzere 13 adet sağlık tesisi ve tıbbi cihaz alımı için yaklaşık 3 milyar 600 milyon TL. ödenek ayrılmıştır” ifadeleri yer aldı.