ASAYİŞ - 17 Eylül 2024 Salı 17:23

Çakmakla oynayan çocuk evi yaktı

A
A
A
Çakmakla oynayan çocuk evi yaktı

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde çakmakla oynayan çocuk evi yaktı. Vatandaşlar itfaiye gelene kadar yangına hortumla müdahale etti.


Yangın, Mahmutpaşa mahallesi Gökçe sokakta bulunan bir evde meydana geldi. İddiaya göre çakmakla oynayan çocuk yatağı tutuşturdu. Evden dumanların çıktığını gören vatandaşlar 112 acil çağrı merkezine haber verdi. Vatandaşlar itfaiye ekipleri gelene kadar yangına hortumla müdahale etti. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı.


Olayla ilgili inceleme başlatıldı.



Çakmakla oynayan çocuk evi yaktı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Kıbrıs Gazisi ‘Madalyalarım’ dediği şarapnel parçalarını 50 yıldır saklıyor Çanakkale’de yaşayan Kıbrıs Gazisi Hakkı Gürses, Kıbrıs Barış Harekatı’nda görev yaptığı Mareşal Fevzi Çakmak Gemisi’ne uçaksavarlar tarafından isabet eden şarapnel parçalarını 50 yıldır saklıyor. Çanakkale’de yaşayan 72 yaşındaki Kıbrıs Gazisi Hakkı Gürses, Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında askerlik hizmetini yerine getirdi. Mareşal Fevzi Çakmak Gemisi’nde telsizci olarak görev yapan Gürses, harekât sonrası Gölcük Tersanesi’nde onarıma giren gemisinde dolaşırken şarapnel parçalarını fark etti. Harekât sırasında uçaksavarlar tarafından gemiye isabet eden 2 adet şarapnel parçasını dolabında saklayan Gürses, ‘bunlar benim madalyalarım’ dediği şarapnel parçalarına 50 yıldır gözü gibi bakıyor. “Bunlar benim övünç madalyalarım” Sakladığı şarapnel parçalarını övünç kaynağı olarak gördüğünü söyleyen Kıbrıs Gazisi Hakkı Gürses, “Kıbrıs Barış Harekatı’na fiilen katıldım. Mareşal Fevzi Çakmak Gemisi’nde telsizci olarak görev aldım. 20 Temmuz sabahı Girne önlerinde 5 gemi olarak görev yaptık. Girne Limanı’nın birkaç mil açıklarında bombalama yaptık. Kıbrıs Barış Harekatı’nın ardından Gölcük Tersanesi’nde 1975 yılının Şubat ayında onarıma girdik. Onarım sırasında hasar alan yerler kesilmiş. Ben de telsiz kamarasının koridorundan geçerken tesadüfen gördüm. Şarapnel parçalarını aldım ve dolabımda sakladım. Bana nasip oldu, 50 yıldır da benimle birlikte yaşıyorlar. Bana ziyarete gelen herkese gösteriyorum. Bunlar benim övünç madalyalarım. Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yılında Kıbrıs Gazisi olarak devletimizden bir onur madalyası beklemiştik. Fakat böyle bir şey uygun görülmedi veya imkanlar olmadı. Gemimden kopan 2 şarapnel parçası benim manevi zenginliğim. Bunlar benim madalyalarım. Bunlarla övünüyorum ve ileride torunlarıma teslim edeceğim” diye konuştu. Harekât hatıralarını gün gün not aldı Harekât sırasında yaşadıklarını kaleme aldığını aktaran Gürses, “Ben edebiyat okudum, savaş başladığı gün yaşadıklarımı yazmak istedim. Notlarımı tutayım, yarın öbür gün gemi batarsa isimsiz bir askerin hatıraları diye yayınlanır diye düşündüm. Bu maksatla her gün yaşadıklarımı yazdım. El yazılarımı karaya geçince daktilo ile temize çektim. Bu yazıları da 50 yıldır saklıyorum. Bunlar da benim bir zenginliğim” dedi.
Adana Adanalıların ömrü kısaldı Adana, TÜİK verilerine göre Türkiye’de yaşam süresi en kısa iller arasında 3. olurken, Adanalı vatandaşlar hızlı yaşadıklarını ve sıcak hava nedeniyle yaşam süresinin kısa olduğunu söyledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Hayat Tabloları, 2021-2023" istatistiklerini açıkladı. Buna göre, doğuşta beklenen yaşam süresi, Türkiye geneli için toplamda 77,3 yıl olarak belirlendi. Söz konusu rakam 2020-2022 dönemi için 77,5 yıl olarak hesaplanmıştı. Doğuşta beklenen yaşam süresi, erkeklerde 74,7, kadınlarda 80 yıl olarak tespit edildi. Beklenen yaşam süresinin en düşük olduğu il ise 76,1 yıl ile Kilis olarak belirlendi. Bunu, 76,2 yıl ile Antep ve 76,8 yıl ile Adana izledi. Erkeklerde doğuşta beklenen yaşam süresinin en düşük olduğu il 73,2 yıl ile Kilis, 73,6 yıl ile Antep ve 74 yıl ile Kırklareli, Edirne ve Adana olarak kayıtlara geçti. "Adana 74 ama kadınların çok konuşmasından dolayı 60’a düşer" Adanalı vatandaşlar ise hızlı yaşadıklarını ve sıcak hava nedeniyle yaşam süresinin kısa olduğunu söyledi. İhlas Haber Ajansı’na konuşan çarşı esnafından Mahmut Aydemir (57), “Adana çok sıcak. 74 yıl bence çok iyi. Yaşamak için yeterli bir yıl. Diğer iller de 100 yıl yaşamıyor zaten, en fazla 77 yıl yaşıyor. Adana 74 ama kadınların çok konuşmasından dolayı 60’a düşer” dedi. Adanalılar hızlı yaşıyor Cemal Savan (25) isimli vatandaş ise Adanalıların hızlı yaşadığını anlatarak, “Adanalılar hızlı yaşıyor hayatı. Sıcağın da etkisi var. 74 yıl yeterli” ifadelerini kullandı. “Sıcaklar ömrü etkiliyor” Salih Yavuz (33) isimli vatandaş ise sıcakların yaşam süresini doğrudan etkilediğini, 74 yılın yeterli olduğunu söyledi. 64 yaşındaki Ayşe Türkmen, “74 yaş az bence. Adanalılar sıcaktan az yaşıyor. Hemşehrilerime uzun ömürler dileyeyim” dedi.